FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Tuesday, September 11, 2012

Belum lambat lagi kan?

ASSALAMMUALAIKUM :)

raya dah nak habis pun. tapi baru nak update entry. entah pape kan? wish raya pun belum. duit raya pun tak bagi lagi kan? HAHA so what? who cares? i dont. 

busy sangat preparing many stuffs, jaga anak buah si Ara lagi. haih. so nak update entry pun dok  terfikir WHAT SHOULD I POST
at last, sbb raya lah katakan. so why not update entry raya eventhough dah terlambat pumprangpumprang. lantak pi lah. at least ada la jugak gamba raya aku. HAHA

first raya aku sedih sbb abah takde sbb tak balik kerja lagi. raya ketiga baru dia balik. siapa tak sedih raya time bapak takde kan. aku raya kat Penang. kampung belah mama. seminggu jugak kat sana. puas la balik Penang. sampai dah bosan. HAHA

dengan baju raya warna hijau aku tak siap. apa punya taylor tah jahit baju slow -.-' so gamble aje lah kami adik beradik pakai baju raya beberapa tahun lepas. so sbb tu lah warna sama je semua. HAHAHA

so this is how my raya looks like :)
my mama :)
my cousin, kak emi :)
my cousin, kak miza :)
my brothers :) kecuali yg warna biru tu.
my siblings without along. my mom and maktok :)
my siblings and my cousins :)



mama texting abah :)

ni dua budak kecik ni anak buah kawan aku si nana nino :)
oh macam ni rupanya jaga anak kecik, HIHI
wiwi and nana :)
at Wa's House. kalau org perak, panggil wa. maksudnya macam paklong camtu la. hehe
mama and kak emi :) kat rumah baru kak ana.
belah kiri baju kuning tu kak nani. kakak gf abg aku yg botak tu. baju pink tu gf abg aku. yg lain semua cousin aku .
bila abah balik, kita pekena laksa penang and rojak kat tepi laut kat depan Queensbay Mall , yeah yeah !

maybe raya kali ni tak semeriah dulu, duit raya pun dapat seciput je. but i dont mind. at least ada chance utk bermaaf-maafan antara satu sama lain. kan?

tapi, aku paling anti kalau budak kecik yg ramai-ramai tu datang rumah nak beraya. bukannya nak makan pun. datang mintak duit raya. kalau aku, halau je balik. peduli apa kalau org kata 'diorg tu bebudak je tak tahu apa'. HAAAA ! yg tak tahu apa tu la kena ajar. parents diorang tu dah takde duit sgt ke nak bagi anak? kalau ye pun tak mampu, tapi jgn ajar anak pergi rumah org mintak duit. TEACH YOUR CHILDREN A GOOD LESSON ! sbb nnt diorg dah terbiasa macam tu. every raya je, mengharap duit raya. korang igt ni gong xi fa cai ke apa? kalau mmg bebudak tu anak2 kawan-kawan ke, boleh la nak bagi. because dtg visit and mmg beraya. ni kalau dtg setakat 'ASSALAMMUALAIKUM ! KAMI DTG NAK DUIT RAYA !' haih ada jugak aku cepuk kang. hmmmm ok kan dah emo ni. kbye

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN TO ALL MUSLIM AROUND THE WORLD ! :)

4 comments:

Indah Mulya said...

darling!!!! tak sempat jugak jmpe u!! was busy too :(
love ur pictures! bet u had fun gegle lah kan :)

khairunnisa.1989 said...

salam ukhuwah, nway nice blog!..jemput ke blog saya =)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; takde la gegile.. hahaha tp it was fun la jugak. tak dpt jupe u. so sad :(

khairunnisa ; tq :)

bella hamzah said...

selamat hari raya zama..lama xlawat blog zama... see ur pic at dara fb page. free2 singgah la blog bella :)