FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, January 29, 2012

Singapore is cool

ASSALAMMUALAIKUM :)

well, hai to the non-muslim too. well, i've been away for few days. kenapa? saja je. 

so, this entry pasal my vacation untuk beberapa hari in Singapore. if ada yg teringin nak pergi Singapore, boleh la usha entry ni. aku tunjuk pictures utk first and second day only. kalau tunjuk banyak-banyak, nnt ada yg muntah karang =p

well, this is my first time jejak kaki kat Singapore. macam yg orang lain pernah cakap, Singapore is a very clean city. its hard to see rubbish along the road except daun daun kering lah kan. nice and sejuk je mata memandang bila kat kawasan bandar dia korang still boleh nampak pokok-pokok banyak. kalau kat KL ni, kat mana ada bangunan tinggi, pokok pun dah kena tebang -.-' 

sampai Singapore around 12 something, check in hotel, solat semua, and had lunch kat kedai mamak. kenapa mamak? orang kata kalau pergi tempat orang, should try their best food kan. tapi tulah, susah nak cari halal food kat sini kalau tak biasa. so kedai mamak je lah kitorang tibai.
SD$29.90 makan utk 5 orang. kalau kat Malaysia, rm29.90 kan? sama je lah tu lebih kurang je harga. tapi cuba lah darab SD tu dengan rm2.50 (lebih kurang la) utk cari jumlah dalam Malaysia Ringgit. ngehehehe =p pengsan tak? HAHAHA nilai diorang besar lah. tapi kalau penduduk diorang, memang rasa tu dah dikira murah. sebab diorang gaji semua in dollar. so ngam je lah kan. duit negara kita ni kecik je haaa.
MRT STATION. diorang tak panggil monorel or LRT or KTM macam kat Malaysia. diorang panggil MRT. and MRT diorang totally awesome ! selesa , safety tu yg penting ! keluar dari train je dah ada polis jaga. mengelakkan dari perompak, is it? :) dahla canggih. and kalau nak pergi mana mana pun and if nak tukar train pun, u only need to buy 1 tiket je utk ke destination. tak payah tukar beli tiket baru ke apa. and it only cost u around SD$1.80++ or less. and semuanya perlu jalan dalam place bawah tanah macam terowong tapi cantik la. tak payah nak jalan atas jalan raya and susah susah takut kena rompak ke ape ke. and ada aircond pulak tu =D
and the pictures above kat Marina Bay Sands if zama tak silap. lupa ah pulak nama tempat. cantik nak mati je rasa tengok. HAHAH nampak tak all the skyscrappers belakang zama? and tu semua bangunan stylo mylo belaka. kat sini rasa macam oversea la sikit eventhough kat Singapore sebelah JB je pun. kihkih
LOUIS VUITTON
kepada mak datin mak datin, kakak kakak, aunty aunty, pakcik mokcik, sila lah ke LV ni ye. awesome gila. dah la kedai dia atas air tu. shopping kat dalam ni rasa macam shopping kat dalam suite executive room hotel. HAHAHA diorang serve kita sebaik mungkin. and siap bagi minum fresh orange , tu yg tak tahan tu. adik aku tibai siap dua gelas. pelahap gila. HAHA 

SECOND DAY ni memang the best day ever. pergi mana? ada lah. jengjengjeng
kita jalan kaki, naik train sudahla ye. sebab kalau korang naik kereta and tak biasa, and kalau korang park tempat yg salah, direct je korang kena saman ber-dollar dollar. so its better u travel by train. lagi best and adventure ;)

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE
if korang pergi Singapore, korang tak pergi USS, korang memang loser okay. sebab tempat ni lah Singapore jadi famous. macam dalam iklan tv tu 'oh uniknya uniknya uniknya Singapura' , HAHAHA tengok tu. aku dah siap menyanyi lagi tanpa suara =p malas nak story. korang tengok gambar je sudah lah ye kawan kawan :)
WATERWORLD is one of the best part dalam USS ni. diorang berlakon exactly macam dalam filem. tempatnya kecik gila but diorang still boleh buat macam macam dalam tempat yg kecil tu.
so ni pelakon utama la. yg lain semua takde. ngehehehe. nak snap gambar dgn hero heroin je =p *pendek gila aku bila berdiri kat mat saleh ni -.-'
if kat Malaysia ada dustbin macam yg hijau tu, memang aku setiap masa nak buang sampah. serious ni k. sebab tak busuk and tak kotor pun. kalau kat negara kita ni, tong sampah pun melimpah. mana la korang ni pekerja semua wehhh -.-
oh myyyyy ! hantu si belang belang tu gatal dan nakal. kerja nak cium orang je. elok aku tengah berjalan, dia datang gempar and nak cium. naseb tak kena tempeleng dgn aku. HAHAHA
WOODY WOODPECKER :) Ara's favourite cartoon. nnt anak buah aku dah besar sikit, aku nak bawak dia tengok woody ! =p
USS at night !

so guys, ini je la some of the pictures zama nak tunjuk and share. sorry gambar main roller coaster and all the games semua tu takde sebab masa main zama tak pegang camera. so takde la gamba roller coaster baru yg mengancam tu. sumpah thats the best roller coaster ever !

kalau cuti cuti tu, korang pergi la. naik kereta save sikit kot. naik flight, booking la awal awal kalau nak tiket murah. NGEHEHE :B

have fun reading, people ! kbye !

Tuesday, January 24, 2012

The Best Parts of My Life

ASSALAMMUALAIKUM :)

this is just a random things to say. suddenly comes from my mind. well, obviously saya ni seorang yg sangat pemalas nak buat benda yg saya takde minat. and obviously jugak, my blog makin lama makin drain. out of readers, followers but im okay with it. because im here not to be famous. my blog is my diary. and i talk about anything happen in my life.

while im away and not updating my blog, banyak sgt benda happened in my life. away from home byk mengajar tentang hidup, tentang friendship, relationship and all that. even rumah dekat pun tapi still rasa jauh. sebab byk beban. but its for the future, for my own good.

i am the kind of girl who always put family at the first place, friends second, and selain dari tu is third. why? because family is everything, friends are part of everything. but i know i have to change that principes for something better. i choose to be alone before. but now i realise one thing. when there is someone who always ready and be there for me, kenapa saya perlu memilih. friends are everywhere. family always in my heart. and the loved one will always be there for me.

this is the best part of my life. and it will always remain the best =)
family and friends and ehem? oh, takde gambar rupanya. HAHAHA they are everything and the best thing ever happened in my life. how can i live without them. oh, kepada yg takde muka tu, mintak maaf. malas nak tunggu loading upload gambar, HIHIHI but korang pun the best thing ever happened in my life jugak :)

nak free show? watch this :D
video
 ape tu? this is the birthday prank untuk kawan kitorang Shela. ape kitorang bancuh? HAHAHA tu la benda benda nya. busuk macam YUCKS -.-'

kbye !

Saturday, January 14, 2012

HELLO ! baru nak buat entry new year ke?

ASSALAMMUALAIKUM everyone :)

OH MY GOD ! dah dua bulan lebih kot tak update kan. mesti semua orang pun macam dah malas nak visit this blog. kehkeh. takpe, tak kisah. its about sharing some happy moments. tapi dah kalau takde, takde la nak happy kan. HIHI 

how are you doing people? :)

well, I just finished my first semester in UIA. okay, everyone knows zama student UIA. ye betul lah tu. and baru masuk sambung degree -.-' HAHA nevermind. emo terlebih ni. baru habis exam. takde la baru sangat sebab dah 6 hari cuti. orang lain kesian paper habis 16 Jan. wuuuwww kesian weh kesian. untung jugak jadi budak engineering even sehari dua paper and paper semua gap sehari dua je pun tapi boleh cuti awal =p so jangan la jealous kepada bebudak UIA yg amik course selain dari engineering. mihmih

nak share ape ye? HAAAAA ! untuk pembukaan tahun 2012 ni, first entry ni, meh la nak bagi korang dengar lagu ni. tak tahu korang layan ke tak. ke korang layan nasyid je? -.- takpe, layan je lagu apa pun asalkan jangan taksub sudehhhhhh

kenal ALEXANDRA STAN ? yang menyanyi lagu MR SAXOBEAT. oh ye, siapa layan disco or radio selalu memang confirm suka or layan lagu ni. tapi tak semestinya jugak sbb zama bukan kaki disco, heee tapi zama suka rentak and beat dia. cool and fresh ! try ah layan ;) kalau korang rasa sexy sangat, tak payah ah tengok dia. dengar lagu sudeh =p


how was it? tak suka? tak suka takpe. just something to share ;)

HAPPY NEW YEAR EVERYONE !
even dah terlambat -.-'