FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, October 22, 2011

We Love to Eat and Snap Pictures

ASSALAMMUALAIKUM everyone :) 

howwa u? =p ecewahh , ayat nak mengada aje kan :D 

well, update kali ni pun pasal food. agaknya sepanjang hidup dengan kawan-kawan ni, kerja zama hanya makan makan makan dan makan. tapi tak gemuk gemuk gemuk -.-' kenapa lah jadi macam ni? nak kata makan tak baca doa, dah berpuluh juta kali baca. takpa, bersyukur je la kalau orang nak kata zama keding ke, cicak kubing ke apa, tak kesah. yg penting sihat ! ye dak? =p

jom lah, zama bawak korang makan kat SEOUL GARDEN
kat mana? ada banyak. tapi cari yg halal. cari orange logo kalau tak silap zama. yg tu halal. sebab ada lagi satu warna merah kot. yg tu haram. so yg halal yg zama tahu kat ONE UTAMA and Kerinchi. betul betul depan station keretapi :)
tak sempat nak snap gambar kedainya dari luar. pandai pandai la korang google kan :) ni gambar tisu je snap. HAHAHA
model Seoul Garden? kahkah. takde rupa orang Seoul pun ni. rupa macam apa je -.-
the plates semuanya warna oren. ni naim punya favourite colour. sampai pinggan pun dia nak bawak balik. HAHAHAHA
cara nak makan? pergi ambil sikit-sikit kat bar yg dia sediakan dekat dgn pintu entrance. kat situ ada sediakan plate, dan semua jenis makanan mentah. and korang boleh masak sendiri nnt.
so camni la cara makannya. kene bakar. maksud zama, barbeque. bukan babi beratur ye kawan kawan =D suka hati hangpa lah nak makan lagu mana tapi sila masak dulu ye. dia ada kuah boleh pilih. kitorang amik dua kuah. satu tomyam. satu lagi kimchi. apa kimchi? sup korea kot. entah ! zama mana tahu sangat korea korea ni :D
ini siapa? =D belah kira tu Shahida Nursaila. nama pendek Shela =p belah kanan tu Raja NorHawa. nama pendek Hawa ;) hawa roomate puterk. Shela pulak jiran sebelah bilik zama. berkait-kait je kawan-kawan kitorang ni. tapi syok :)
ini? takkan tak kenal kot? =p
penuh kan meja kami? ini baru sikit. ada plate yg dah diangkat. HAHAHA 
seriously, this is sooooo heaven. syurga makanan lah orang kata ! =p
sudah hampir nak mengalah ni. tapi teruskan berjuang. apa guna bayar mahal mahal tapi makan seciput je kan?

Dessert kami :) nak lagi meriah ke?? datang la sendiri.ni yg kitorang rasa nak makan je. zama and naim punya dessert. hehe
ni naim punya. ada nata de coco, puding and ais.
zama punya ada aiskrim yam, coklat, strawberry and tah apa lagi, atas tu cornflakes. sumpah sedap ! ada ABC Shela buatkan sendiri tau. tapi tak sempat nak snap kitorang dah balun dulu =D
dah selesai semua =D
dari kat CFS dulu macam ni lah kami.
melalut ni jugak lah perangai kami. HEHE. back to basic. four of us. but we still miss Muni and Fat.

the price?
kalau makan kat sini, ada pakej for lunch, dinner dan lain lain.
kami punya lunch. 
RM 26.50 each person.
sebab tu la cakap, better kosongkan perut, jangan breakfirst. tengah hari tu melantak la banyak banyak. HAHAHA

so, go and try lah ! =D

p/s ; having fun with friends while they are still with you. understand them. dont make them feel they are nothing for you. appreciate them. give them the best moment while you still can afford it :)

Sunday, October 16, 2011

Sekinchan Ikan Bakar :)

ASSALAMMUALAIKUM :)

hai everyone. miss me? or miss this blog? ;) 

sorry once again for not updating this blog sekerap yg mungkin. the wifi and broadband line in my hostel is too low -.- so how am i going to update all the details of my activities here and share it with u people? but now, since im at home, i'll give u the best shot and its about food and girls. i mean, LADIES. yeahh, we're turning 20 this year, and we are a degree student. need to be a little more matured than before. HIHI

we've waited for this moment so long and at last, dating jugak kami berempat. even just few hours walking and indoor shopping at KLCC, tapi part makan is the best ! we searched for the best food that night. and ikan bakar lah jadi pilihan. mana kami pergi?

Sekinchan Ikan Bakar

from left : Naim , Shazlin , Zama , Puterk
biasa lah tu. LADIES. kalau takde gamba perasan tak sah kan? so mesti ada punya gamba yg kena guna timer sebab dah segan sangat nak suruh orang tolong snap kan =p untung laaaaa camera ada timer. dapat mengelakkan dari pencilok camera. HAHAHA *tibe tibe
gelak sebab apa tak ingat dah. tapi gamba ni sangat candid. so I like it like like like =p HAHAHA
like it, huh? 4 orang makan macam lebih dari 4 orang nak bayarnya. HAHA
It smells so good. tak caya? pergi try lah !
this one is, Ikan Merah. kitorang ambil yg paling kecil ! HAHA almaklumlah, kami student. mana mampu nak bayar mahal-mahal *tapi gedik makan tempat mahal -.-'
cool, isnt it? ada lagi satu lauk tertinggal rasanya. tak sempat masuk dalam gambar. HEHEH. apa yg kami order? ehemmm. Ikan Pari Bakar, Sotong Bakar, Ikan Merah Bakar and Udang Bakar. air? pilih je macam-macam jenis air ada :)

and It costs us RM 97 ! *pengsan

expensive, huh? but sgt worth it. trust me :) dia punya kuah asam, sambal tah apa nama I dont know sangat sedap ! so, please. do visit the restaurant. ada banyak cawangan in KL . just go and search in google.

Selamat Menjamu Selera everyone ! :)