FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, August 29, 2011

A wish from me :)

ASSALAMMUALAIKUM everyone :)

hai , i know i left this blog for too long sampaikan takde sape nak drop any comment or follow my blog. HAHA btw, i dont mind. but thanks to readers yg rajin bukak, rajin follow, rajin tgk tutorial shawl yg annoying (ada 2 org hamba Allah mengutuk di youtube, like diorg tu perfect sgt). well, I dont care. because I know God's creation semuanya lawa and cantik and takde yg menyakitkan mata :)

well, today is our last Ramadhan for this year. and I'm going back to Penang tonight, hoorayyyy! agak sedih sebenarnya. ada orang kata ini adalah Ramadhan terakhir buat kita. tapi, apa je yg kita tahu? hanya Tuhan yg tahu segalanya, betul kan? so, janganla sesekali decide sesuatu benda berdasarkan perkara yg tak pasti. Ramadhan tahun ni for sure ramai yg pergi menunaikan ibadat tarawih kan? zama pun kalau larat and ada chance, zama tak lupa buat tarawih. buat sendiri kat rumah pun boleh. besar pahalanya :)

untuk hari raya tahun ni, zama tahu semua nak pakai lawa-lawa, glam-glam bagai kan? tapi ingat ye, berjimat cermat and ingat orang yg susah kat tempat lain jugak.

for my first day raya , zama akan pakai jubah from vietnam, and cantik sgt ;) mama beli kainnye last year, tapi baru tempah and baru nak pakai, HAHA
for my 2nd raya , baju kurung yg for me sgt simple but boleh jadi very glam and nice ;)

I dont spend too much for my raya. untuk baju kurung rm100 (which is standard kalau harga org jual), jubah tempah rm45 camtu, accessories around rm20, shawl rm10-rm20 kat Danau Kota and PKNS, handbeg and kasut je ermmm over limit. but still, tahun ni tahun yg zama plg tak spend banyak duit =p
motif gamba kat atas? itu brooch untuk baju raya zama. cukupla sekadar zama tunjuk accessories yg zama nak pakai masa hari raya ke2 nanti. nnt dah habis raya, baru zama letak gamba raya zama okay ? ;)
ini? bunga api sudahla =p mercun roket adik dah balun main sampai habis. gile kesian zama tak dapat main mercun. main bunga api di-usia 20 tahun. tak ke macam memalukan dan childish sangat? HAHA -.-'
so, dikesempatan yg zama tahu tak ramai orang akan blogwalking di hujung-hujung puasa ni, tapi zama tetap nak wish :
selamat hari raya , maaf zahir dan batin
andai kata zama ada terkasar bahasa, tergurau terlebih, sombong melampau, annoying tah pape, gedik teramat, perasaan macam apa, harap semuanya dimaafkan
because i'm here not to find an enemy, but just to share a story of my life

and tell me about your raya nnt okay? ;)

12 comments:

Etong said...

selamat hari raya, maaf zahir n batin juga ;)

Indah Mulya said...

i love ur accessories darling! mau satu!!! hehe..anyhoo, selamat hari raya, maaf zahir batin..sori kalo i terkasar ke tergurau ke wat u trase kan..have a nice raya celebration with ur family..love ur darl ^^

ezzaty said...

selamat hari raya zama! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

etong ; tq dear :)

IM ; pjg gila i comment.hihi.okay me too dear :) kdg2 kite skype mcm ape je kn. n sory kalo ade terkacau u ape2.hehehe.jgn risau, penang slalu yg terbaik ! :D love u !

ezzaty ; thanks zaty :)

Anis izyan Abd Rahman said...

zama ~ selamat hari raya , pohon ampun dan maaf andai tersalah dimana-,mana juga k ~

Aizuddin said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin zama ;)

ku-cit said...

slamat hari raya, maaf zahir dan batin...

raihana said...

selamat hari raya zama =) take care

Nalisa Syahira said...

selamat hari raya kak zama :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

happy hari raya everyone :)

asfira aminuddin said...

samalh dgn i babe. seminggu tak update takde sape singgah. haha. btw brooch u lawa la. and i tak main bunga api pun raya kali ni. abah i kata sudah sudah la tu. haha. :)

~M-i-M~ said...

zama...
brooch yg first tu~~~yg love..
same as my mom's...
my sis yg hadiahkn...
lawa~~