FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, August 29, 2011

A wish from me :)

ASSALAMMUALAIKUM everyone :)

hai , i know i left this blog for too long sampaikan takde sape nak drop any comment or follow my blog. HAHA btw, i dont mind. but thanks to readers yg rajin bukak, rajin follow, rajin tgk tutorial shawl yg annoying (ada 2 org hamba Allah mengutuk di youtube, like diorg tu perfect sgt). well, I dont care. because I know God's creation semuanya lawa and cantik and takde yg menyakitkan mata :)

well, today is our last Ramadhan for this year. and I'm going back to Penang tonight, hoorayyyy! agak sedih sebenarnya. ada orang kata ini adalah Ramadhan terakhir buat kita. tapi, apa je yg kita tahu? hanya Tuhan yg tahu segalanya, betul kan? so, janganla sesekali decide sesuatu benda berdasarkan perkara yg tak pasti. Ramadhan tahun ni for sure ramai yg pergi menunaikan ibadat tarawih kan? zama pun kalau larat and ada chance, zama tak lupa buat tarawih. buat sendiri kat rumah pun boleh. besar pahalanya :)

untuk hari raya tahun ni, zama tahu semua nak pakai lawa-lawa, glam-glam bagai kan? tapi ingat ye, berjimat cermat and ingat orang yg susah kat tempat lain jugak.

for my first day raya , zama akan pakai jubah from vietnam, and cantik sgt ;) mama beli kainnye last year, tapi baru tempah and baru nak pakai, HAHA
for my 2nd raya , baju kurung yg for me sgt simple but boleh jadi very glam and nice ;)

I dont spend too much for my raya. untuk baju kurung rm100 (which is standard kalau harga org jual), jubah tempah rm45 camtu, accessories around rm20, shawl rm10-rm20 kat Danau Kota and PKNS, handbeg and kasut je ermmm over limit. but still, tahun ni tahun yg zama plg tak spend banyak duit =p
motif gamba kat atas? itu brooch untuk baju raya zama. cukupla sekadar zama tunjuk accessories yg zama nak pakai masa hari raya ke2 nanti. nnt dah habis raya, baru zama letak gamba raya zama okay ? ;)
ini? bunga api sudahla =p mercun roket adik dah balun main sampai habis. gile kesian zama tak dapat main mercun. main bunga api di-usia 20 tahun. tak ke macam memalukan dan childish sangat? HAHA -.-'
so, dikesempatan yg zama tahu tak ramai orang akan blogwalking di hujung-hujung puasa ni, tapi zama tetap nak wish :
selamat hari raya , maaf zahir dan batin
andai kata zama ada terkasar bahasa, tergurau terlebih, sombong melampau, annoying tah pape, gedik teramat, perasaan macam apa, harap semuanya dimaafkan
because i'm here not to find an enemy, but just to share a story of my life

and tell me about your raya nnt okay? ;)

Wednesday, August 17, 2011

4# Wordless Wednesday

I want it,who's gonna buy it for me?

Tuesday, August 16, 2011

When I became addicted

ASSALAMMUALAIKUM :)

how to start? how to express? and how to share?

before I say something that will be out of the topic, I just want to say I'm sorry to make you waiting for my next entry. I am so busy at the moment. ye la, Ramadhan kan :)

so, here it goes . I am kinda addicted to this Series since 2 days ago. at first, I never want to watch this Series as I know I'll become addicted and will never care about anything happen around me. HAHAHA *buruk sangat perangainya kan =p my kakak angkat do ask me to watch it since 3 months ago if im not mistaken. lama gila kan? so baru 2 days ago I started to watch it. I still dont know the ending. because banyak sgt seasons. so zama baru in seasons 1. HAHAHA

PRETTY LITTLE LIARS. and I bet most of the girls out there know this series ;) adaptation from novels.

"The story introduces an exclusive group of friends: Alison, the perfect yet manipulative queen bee, Aria, an independent girl who is considered to be the weirdo in Rosewood, Emily, a swimmer who holds secret feelings for Alison, Hanna, who strives to be thin and popular like Alison, and Spencer, an ambitious girl who is brave enough to stand up against Alison's manipulative ways. Alison mysteriously disappears during a sleepover with the girls before their 8th grade school year begins. The story then jumps 3 years after, where the girls are now separated. Aria returns to Rosewood from a 3 year trip to Iceland with her family and comes back much more sophisticated than before she left. She meets and kisses a guy in a local bar who is revealed to be her English teacher, Ezra Fitz. Emily befriends the new girl in town, Maya, and soon develops romantic feelings for her. Hanna is the new popular girl in town alongside the former nerd, Mona. However, she and Mona will sometimes shoplift. Hanna battles urges to turn back to bulimia, and struggles to manage the stress of keeping her Queen Bee status. Spencer continues to struggle against the rivalry with her and Melissa, her perfect older sister. Problems occur when she begins to feel attracted to Melissa's new boyfriend, Wren Kim, when he is introduced to the family.
Throughout the story, the liars get messages threatening to reveal their secrets of the present and past, including a terrifying incident the girls refer to as "The Jenna Thing". They automatically believe it is their missing friend, Alison, because she is the only one each of them confided to with their darkest secrets. However, they are shocked when the police find her corpse buried in the backyard of her former house. The book ends with the liars receiving a text at Alison's funeral saying, "I'm still here, bitches. And I know everything." -A."
the girl in the middle/front is ARIA. middle/back is HANNA. on your right is EMILY which I think she is so gorgeous , OMG . and on left is SPENCER. ALLISON is not in this picture as she's not acting too much in the movie. ecece pepandai aku je. HAHAHA

nak bagi korang a short movie about this movie, tak de pulak dalam youtube sbb dia protected. HAIH so pandai2 la cari. sumpah best ! and oohh yeahhh, do watch at 8TV ON MONDAY AT 9.30PM if im not mistaken. do watch it ! =D

the girls are pretty. I wish I had bestfriends like them , woohooo ! but I do have besties already yg lagi cool than them =D happy watching people !

Wednesday, August 3, 2011

3# Wordless Wednesday

apa jadah hamster aku ni macam ni? HAHAHA

Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan Salam Keberkatan

ASSALAMUALAIKUM :)

how are you? or plg sesuai how was your first day puasa ni kan? HAHA ada tak yg dah ponteng? well, because when i do blogwalking, semua org pun keep talking about Ramadhan Al-Mubarak, so zama pun nak jugak la cakap. maybe bosan dan boring. but it's okay lah. still, it's a good thing to share kalau cakap pasal Ramadhan bulan keberkatan kan? :)

The Advantages of Ramadhan

1. pintu-pintu Syurga akan dibuka, dan segala pintu neraka telah ditutup
2. sesiapa yg berpuasa dgn penuh keimanan, maka diampunkan segala dosanya yg telah lalu
3. sesiapa yg mendirikan (ramadhan) dgn penuh keimanan dan keikhlasan, akan diampunkan juga dosanya yg telah lalu
4. bagi orang berpuasa, dua kegembiraan buatnya dimana dia bergembira dgn keduanya apabila berbuka dia bergembira dgn waktu berbukanya dan apabila bertemu Tuhannya, dia gembira dgn puasanya

betapa hebatnya Ramadhan :) makin lama, makin matang, makin besar , dan semakin hari zama boleh fikir betapa untungnya bulan puasa ni. kalau dulu, zaman remaja muda mudi, mana nak igt sangat hal akhirat. jujur sejujurnya, zaman dulu adalah zaman kegelapan dimana tahap kesedaran terlalu tipis. tapi syukur la, sekarang ada tahap kesedaran yg semakin ehemmm meningkat jugak ;) ALHAMDULILLAH

Barangsiapa yg mengerjakan ibadat pada bulan Ramadhan dengan keimanan dan ikhlasnya kerana Allah, maka diampunkan segala dosanya (Al-Hadith)

Sabda Nabi (S.A.W) : tidur orang yg berpuasa itu adalah ibadat, dan nafasnya itu adalah tasbih, doanya itu mustajab, dosanya diampunkan Allah, dan amal ibadatnya dilipatgandakan (Al-Hadith)

tapi kan, jangan la pulak korang pergi tidur 12 jam puasa tu. HAHAHA mana la tahu kan. masa zama and abang2 zaman kecik2 dulu, kitorg tido tak nak bangun2. semuanya sebab hadith tu. yela, masa tu kecik lagi, mana nak faham apa kan, HAHAHA
29 May 2010. Jeddah Airport.

after doing umrah. rindunye tanah suci Mekah :'( one fine day, akan pakai mcm ni :) niat tu ada. tapi perlu perbaiki beberapa bahagian diri dulu :) and next year kalau ada rezeki nak buat umrah time ramadhan, yay :)

SALAM RAMADHAN EVERYONE :)