FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Thursday, July 28, 2011

Dara.com ?

ASSALAMUALAIKUM :)

ok, update after week blog ni berhabuk bagai. dan last week ialah week yg paling menyesakkan dada kot. kenapa? HAHAHA ini la sebab-sebabnya =p

DARA.COM ? yes of course la gigirls yg suka fesyen muslimah sejati and bertudung litup suka dgn magazine ni. so apa ada dgn DARA.COM edisi OGOS ? hahaha nantikan =p
HAHHAA sama je pun cover. saja nak letak 3 kali. maaf =D

"manje dlm dara !"
"amboiii zamaaaaa, gambar awk masuk majalah dara yeee :D"
"wahhh keluar magazine dah sekarang kakak sayang ni ♥ ;D"
"yana....msk majalah dara xbgtaw pown...:)"
"sayang, aku beli magazine dara yang ade muke kau tu. hehe. comel !"

dan ada pulak org cakap muka zama mcm JULIE ESTELLE yg berlakon dalam cite Amanah Dalam Cinta kat TV3 , HAHAHA

"mke dy sme cm kamu kn???? tol x??"
HAHAHA gelak la sampai guling. sama ke? manusia itu cakap, kalau julie ni pakai tudung, mesti sama, HAIH lawak. okay dah abaikan. kite bukan nak cakap pasal muka macam artis, HAHAHA

ini dia motif sebenar. dialog-dialog yg colourful kat atas tu adalah disebabkan gamba-gamba bawah ni. saksikan sampai muntah =p
HAHAHA dah muntah tak? benda ni la yg paling menyesakkan dada zama since last week. malu tu malu gila. bukan malu gila je. gila pun tak macam tu. ye ye, ini cuma ruangan pembaca saja. but, who cares ? tapi malu lah. tapinya, bangga kot nama tempat tinggal masuk magazine, HAHAHAH

cerita disebalik mcm mana bende ni boleh jadi :

well, secara jujur dan ikhlasnya, zama tak pernah sekali pun beli magazine DARA.COM ni. agak jahiliah la sebab tak tahu apa contents inside kan, HIHI zama kenal majalah ni pun sebab dulu membe pernah ajak follow event apa tah tapi event tu terhad , so zama tak dapat la pergi. dgn tangan yg gatalnya nak tgk poster event tu, zama pun click LIKE button kat fb DARA.COM. hahaha lepas tu makin lama , haprak pun zama tak tengok fb magazine ni =p jahat tak jahat? HIHI tapi one day, tak igt last month ke bila tah, zama saja bukak fb magazine ni and find out that they want a photo of a girl who wears a shawl with nice style. so masa tu zama memang bosan tahap apa tah. zama pun godek-godek ah folder album and find out gamba ni je lah macam zama pose gaya model sikit kot , HAHAHA and i send it out. 

after few days kot camtu , i got a call from unknown number tapi tak angkat la sebab masa tu tengah main ice skating. lepas tu 3 days later dapat lagi call from the same number but still tak angkat sbb takut and masa tu baru bgn tido, HAHAH tapi sebenarnya zama tak tau apa kaitan nombor tu dgn gamba-gamba ni tapi zama rasa ada kene mengene lah =p

okay okay , back to the story. after few weeks dari hari yg nombo tu call, zama pun dapat dialog-dialog warna warni di atas. and I was like HAH??? SALAH ORANG KOT NI . yeah yeah , thats my first response. tapi diorang cakap siap ada nama lagi. so , mama search the magazine around our taman perumahan punya kedai, and at last, memang betul thats me ! HAHAHAHA sumpah malu dan dan , rasanya lawak gila. well, so far takde org mengutuk or mengata . diorang semua memberi semangat. 

'zama, u should try to be a model' . hah , ceruk mana tah yg diorg rasa zama nampak mcm model. 'zama, ur face doesnt look like a typical malay'. HAHA apakah disebalik kata-kata itu? ecece. padahal zama melayu... kot. ada la sedikit sebanyak campuran yg secara tak sengaja. HAHA dulu pun ada orang tanya zama ada mix arab ke. yg tula benda yg plg kelakar zama pernah dengar , HUARGGH and padahal gamba yg zama bagi kat DARA.COM tu full , tapi diorg kerat sebab nak gamba shawl tu je. HAHA gamba asalnye ialah ini.
sumpah ! zama tak pernah terfikir nak masuk magazine dgn cara yg macam tu. HAHA tak sesuai kot zama jadi model sbb zama jenis penyegan dgn outsider. HEEE tapi tula, belum cuba belum tahu. nanti kita try lagi HAHAHAHA bye ! :D

28 comments:

fathin zulkifli said...

Waaaaah zama, congrats! :DDD

nanty nak beli lah :p

Fariza Othman said...

beshhhh. BTW.good luck for future~!
eceeeh ♥..

ZURAINI said...

wahh!! so lucky meyh! huuhu.. :D

Indah Mulya said...

ohmaiiiii darling i masuk mgzne lahhhh!pewittt pewitttt..syg i xde kt msia, kalo tak i da bli 100 mjlah DARA tu sbb ade gmbo u..heheh..ade org leh la jd model pasni ehhhh..hehe..u mmg comel lah darling..

~syue syada~ said...

kazen i msuk magazine lah ! wah3, haha

Aizuddin said...

Ehmagawd ! you are beautiful babe :) haha giler la zama , famous kot !

hartini said...

zama, seriously, mase 1st time tgk sinetron amanah dalam cinta tu, mmg rasa julie tu ada iras2 seseorang...pastu teringat kat zama...hehe...btw, x saba nak beli dara.com bln ni...

Fatihah ♥ said...

Okayyy komen kite ade kat situ! xD go go zamaaaa, dah boleh jadik model ni. hihi :D

cik zila said...

eh, zama la.. :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fathin ; heee thanks syg ! :D beli beli, jgn xbeli. hihi

fariza ; heeee thanks dear ;)

zuraini ; heee yeah. agak lucky disitu. sbb ramai kn yg hanta :)

IM ; hahaha 100? are u kidding me bebeh? hahaha u nak buat jigsaw puzzle dlm umah ke letak magazine ade muke i byk2? hahahaha

syada ; hahaha malu !

zudin ; hahaha not really. ade org lg femes kot. aku je kecoh br msk skali. hahaha

hartini ; heee. serious ke? sbb zama xpnah tgk sinetron tu , so xtau sgt. hehee thanks syg :)

fatihah ; hahaha mestila ada. zama copy paste je ! hahahaha

cik zila ; heeeee :D

Bluewendy said...

wahh.. zama.. alhamdulillah..:) masuk magazine you.. hik3..btw love ur style dear...>.<

Bluewendy said...

wahh.. zama.. alhamdulillah..:) masuk magazine you.. hik3..btw love ur style dear...>.<

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ehehehe thanks cik wendy :D

Mrs Nury said...

Cantik.. Good luck Zama :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

thanks nury :)

~M-i-M~ said...

nice one zama....
tp sori lar zama, aku x beli magazine ni...
so, just tgk dlm blog ko je lar ye...hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zul ; haahaha mmg sah la kau xbli. kau bkn dara. kau teruna.

ezzaty harith said...

fuyooo..jadik model r..

btw..awak cantik r :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

thanks zaty ;)

asfira aminuddin said...

wahhh ada org tu masuk magazine laaa. bestnya babeee :))

s.y.a.s.y.a said...

huyo zamaaaaa ! dah bole jadi model lah :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fira ; err awk pun bole masuk ! :D

syasya ; hahaha. kau lg bole kot jd model :D

Rtp Farra Arisha said...

sangat membanggakan. yes, ur face is just look alik julie estelle if she's wearing hijab too. hehe, persis banget!!!
tahniah sis :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

heee yela tu . skit2 maybe la kot. hee. thanks syg :)

.::juja::. said...

Anda shomel..Tahniah..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

thanks :)

Jamban Comel said...

muke awk nmpak "bekeng" ,seram jap haha ,#untung larr ;p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha bekeng?