FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Thursday, July 28, 2011

Dara.com ?

ASSALAMUALAIKUM :)

ok, update after week blog ni berhabuk bagai. dan last week ialah week yg paling menyesakkan dada kot. kenapa? HAHAHA ini la sebab-sebabnya =p

DARA.COM ? yes of course la gigirls yg suka fesyen muslimah sejati and bertudung litup suka dgn magazine ni. so apa ada dgn DARA.COM edisi OGOS ? hahaha nantikan =p
HAHHAA sama je pun cover. saja nak letak 3 kali. maaf =D

"manje dlm dara !"
"amboiii zamaaaaa, gambar awk masuk majalah dara yeee :D"
"wahhh keluar magazine dah sekarang kakak sayang ni ♥ ;D"
"yana....msk majalah dara xbgtaw pown...:)"
"sayang, aku beli magazine dara yang ade muke kau tu. hehe. comel !"

dan ada pulak org cakap muka zama mcm JULIE ESTELLE yg berlakon dalam cite Amanah Dalam Cinta kat TV3 , HAHAHA

"mke dy sme cm kamu kn???? tol x??"
HAHAHA gelak la sampai guling. sama ke? manusia itu cakap, kalau julie ni pakai tudung, mesti sama, HAIH lawak. okay dah abaikan. kite bukan nak cakap pasal muka macam artis, HAHAHA

ini dia motif sebenar. dialog-dialog yg colourful kat atas tu adalah disebabkan gamba-gamba bawah ni. saksikan sampai muntah =p
HAHAHA dah muntah tak? benda ni la yg paling menyesakkan dada zama since last week. malu tu malu gila. bukan malu gila je. gila pun tak macam tu. ye ye, ini cuma ruangan pembaca saja. but, who cares ? tapi malu lah. tapinya, bangga kot nama tempat tinggal masuk magazine, HAHAHAH

cerita disebalik mcm mana bende ni boleh jadi :

well, secara jujur dan ikhlasnya, zama tak pernah sekali pun beli magazine DARA.COM ni. agak jahiliah la sebab tak tahu apa contents inside kan, HIHI zama kenal majalah ni pun sebab dulu membe pernah ajak follow event apa tah tapi event tu terhad , so zama tak dapat la pergi. dgn tangan yg gatalnya nak tgk poster event tu, zama pun click LIKE button kat fb DARA.COM. hahaha lepas tu makin lama , haprak pun zama tak tengok fb magazine ni =p jahat tak jahat? HIHI tapi one day, tak igt last month ke bila tah, zama saja bukak fb magazine ni and find out that they want a photo of a girl who wears a shawl with nice style. so masa tu zama memang bosan tahap apa tah. zama pun godek-godek ah folder album and find out gamba ni je lah macam zama pose gaya model sikit kot , HAHAHA and i send it out. 

after few days kot camtu , i got a call from unknown number tapi tak angkat la sebab masa tu tengah main ice skating. lepas tu 3 days later dapat lagi call from the same number but still tak angkat sbb takut and masa tu baru bgn tido, HAHAH tapi sebenarnya zama tak tau apa kaitan nombor tu dgn gamba-gamba ni tapi zama rasa ada kene mengene lah =p

okay okay , back to the story. after few weeks dari hari yg nombo tu call, zama pun dapat dialog-dialog warna warni di atas. and I was like HAH??? SALAH ORANG KOT NI . yeah yeah , thats my first response. tapi diorang cakap siap ada nama lagi. so , mama search the magazine around our taman perumahan punya kedai, and at last, memang betul thats me ! HAHAHAHA sumpah malu dan dan , rasanya lawak gila. well, so far takde org mengutuk or mengata . diorang semua memberi semangat. 

'zama, u should try to be a model' . hah , ceruk mana tah yg diorg rasa zama nampak mcm model. 'zama, ur face doesnt look like a typical malay'. HAHA apakah disebalik kata-kata itu? ecece. padahal zama melayu... kot. ada la sedikit sebanyak campuran yg secara tak sengaja. HAHA dulu pun ada orang tanya zama ada mix arab ke. yg tula benda yg plg kelakar zama pernah dengar , HUARGGH and padahal gamba yg zama bagi kat DARA.COM tu full , tapi diorg kerat sebab nak gamba shawl tu je. HAHA gamba asalnye ialah ini.
sumpah ! zama tak pernah terfikir nak masuk magazine dgn cara yg macam tu. HAHA tak sesuai kot zama jadi model sbb zama jenis penyegan dgn outsider. HEEE tapi tula, belum cuba belum tahu. nanti kita try lagi HAHAHAHA bye ! :D

Wednesday, July 20, 2011

2# Wordless Wednesday

someday :)

picture taken from : google

Thursday, July 14, 2011

Avillion PD and ARA !

ASSALAMUALAIKUM :)

how's your day guys ? ada happy tak? ada sedih tak? ada nangis nangis macam filem hindustan tak? HAHAHA okay abaikan  merapu.

I'm going to make an entry about my sister-in-law's birthday. dah lepas pun sebenarnya but its okay. 9th July 2011. dah 26 years old dah dia. tua tua ! HAHA

location : Avillion Port Dickson
date : 9th of July 2011

well , meet my dad and my mom lah dulu kan. orang yg sponsor cake and all the things ;) 
dah tua bapak aku. tapi die maintain sporting and cool je. muka garang tak? HAHAHA i dont care how does he looks like because he's my dad ! takde dia, takde zama la. ye dak? =D
meet my mama :) sama tak muka kami? err okay , tahu dah korang nak cakap apa. abah hitam, mama putih. HAHA tak kisah. zama kulit cerah , abang and adik zama hitam . LALALA =p
there ! my little brother. dia lagi besar dari zama. -.- kenapa aku kecik sangat ni? tumbesaran terbantut ke apa tah ni . sedih lak.
the candid and the catwalk of mine. HAHA

AS YOU WISH INDAH MULYA .
SO HERE'S THE PHOTOS OF ARA , MY CUTE LITTLE ANAK BUAH :)
Ara and I is too close. i am her aunty. but she made me like her friend and her sister. sometimes, she do called me kakak in her 'pelat' way. gila comel ! she supposed to call me makcik , but i dont want to. tak glamour la weyyyy . so she called me Cicik or Acik ;) sama tak kami? HEHEHE
Kak Ira's Birthday Cake. Hazel Cheese :) sama macam adik punya kek last year. because mama tak nak beli Chocolate Indulgence, my favourite :(
birthday girl :)

once again, AS YOU WISH INDAH MULYA

jom jalan tepi pantai after makan cake :) Ara will make u smile dengan gelagat dia tu, seriously !
dia takut pasir sebenarnya because ada siput and anak ketam gerak-gerak. so die langsung tak bergerak kalau kitorang lepas tangan dia. HAHAHA so cute ara.
Ara with her mama :)

p/s I LOVE YOU BABY ARA :)