FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, June 18, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 4

NAVAL HOTEL
 wifi wifi. nasib baik kat hotel ni ade wifi. takde la aku kering kebosanan nak buat apa, HAHAHA
goodbye Bandung, hello Jakarta :)
nampak baju putih tu? tu aunty ros. mak kak anis. HEHE dia kecik, saya besa. dia macam anak dara je, HAHAHA but i loikeeeee

TAMAN MINI INDONESIA INDAH
dah sampai Jakarta :) sampai taman mini. tapi sempat lagi karoke. sebab? pak supir pasang lagu IKLIM  beb. sape tak minat and terkenangkan Malaysia kan? HAHAHA ni kalau tak asyik layan Wali Band. kihkih

ade byk bentuk rumah , atap rumah and apa tah lagi kat taman mini ni. tapi serius sumpah memang besa gedabak. tak mampu nak jalan sampai habis. and nama setiap rumah tu pun zama tak ingat. HEEEE

ini entah rumah apa. lupa. tapi merah2 lak warna dia. HAHA and kami naik dalam tu. kalau kat Bukit Tinggi, Indonesia, siap boleh try baju kawen diorang lagi and boleh try bersanding, EHEMMM sape tak nak? tapi malangnye kat sini takde, huahua
entah la apa nama patung benda alah ni. comel je merah macam baju zama. dah sepakat dah, HAHA nak snap gamba dgn die, kena bagi duit tau. 1000rp bersamaan dalam 35sen Malaysia macam tu kalau tak silap zama :)
ini tak ingat apa nama batu dia. tapi, diorang kata, sapa nak kawen kena lompat batu ni. kalau lepas, boleh kawen, HAHAHA betul ke? zama tak sure lah. ataupun zama silap dengar story yg diorang cakap =p
membeli belah. ade ukiran cantik-cantik.depa la beli.zama tengok je, HIHIHII
tibe-tibe kan =p
ini kalau tak silap the first airplane Indonesia Airways kot. tak sure ini cuma replika atau yg real punya. tapi pegang rasa besi, HAHA
 lepak-lepak kat kedai sebab panas :)
kita makan pop mie la beb ! =p lepas tu kite lahap Indomie Rebus. pun yummy ! memangla rasa macam magi je. tapi rempah die tu macam different sikit rasenye :)
buat projek sikit ;)
ini la projeknye yg belah kiri. lawo ke idoknye? =p

THAMRIN CITY
luar memang besa. kat Jakarta ni semua benda besa gedabak. takde yg kecik comel comel, HAHA kereta pun besa besa menandakan betapa maju negara depa tu.
shoping tudung ye kak =p
kat sini tak banyak sangat gamba kami. sebab dah tak larat nak jalan. besa lak tu. pening pun ye. kedai dia kecik-kecik and banyak sangat dalam tu. tak tau nak tengok mana satu. HUUU

MONAS
so this Monumen Nasional. in short form, MONAS :)
 the mothers :)
 tak jadi, HAHA
and this is so funny! HAHAHA

SALERO JUMBO
ini dinner kami kat Jakarta. sedap. ikan best. sweet sour yumyum. sumpah rasa macam arghhh nak lagi. zama memang tukang ratah ikan. dah penuh protein dalam badan tapi still macam tiang ape jadahnye -.- nak mokmok sikit. semua layang jus jeruk. apa tu? fresh orange la kalau kat Malaysia ni. HEHEHE

enjoy ! :)

15 comments:

Ms and Mr Red Ribbon said...

alaaa rindu la pegi taman mini... tapi time2 tengah hari pergi sure sunburn kan, panaaassss...

yang batu loncat tue memang betul, lelaki kene melompat kalau berjaya dah masanya kahwin... tue adat kat Pulau Nias, kat Sumatera Utara hehehe... bagus jugak la memory sejarah saya nie :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hehehe. tula psl. zama pun sunburn dh bile blk malaysia br sdar muke dh hitam :P
hee. naseb baik btul. sbb batu ade dlm gamba kat gallery die tu. pastu tgk kat lua , ade btul batu tu. hehe. so alang2 posing trus :P

Far8 budak baik said...

hahaha..pehh posing lebih nmpk
kali ni..ape best pi bandung jakarta bagai...mai lah sabah..grrr
eh eh nnti ak pangil kau zama
tiang jelahh..hahaha =p

Anis izyan Abd Rahman said...

http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/06/giveaway-anisumbrella-boutique.html

zama , i came to visit u too ! come and join my giveaway ~

Aizuddin said...

awww i love that last picture. makan ramai2 camtu. mesti riuh giler kan :D mann , nak join jugak !! bluekkk

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

far8 ; mai sabah blah mana tu? aku dh gi labuan. miri pun dah. kuching pun dah. haha

anis ; will do , insyaAllah :)

zudin ; hahaha. kecoh gila okay. nasib baik dlm tmpt kitorg mkn tu xramai customer :P

Mayra A. said...
This comment has been removed by the author.
Mayra A. said...

kurusnya u!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

haha. kurus ke? nahhh. not really.

Indah Mulya said...

sakan n meriahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!hehe..eh nsb da abes,bny mknan sdp je i tgk..oh lapaaaa

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahahah. mkn kat tmpt org mmg syiok dear. sbb tu i lahap habis-habisan :P

paradokshati said...

bestnya :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hee. dtg la :D

Far8 budak baik said...

kalau aizudin boleh join..
aku nak tumpang jugak..
boleh tolong angkat barang2
kau kn..hahaha...
alala tiang pun takpe..
mkn je nestum..haha =p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha sila sila join :D