FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Friday, June 17, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 3

the next day, ehemm. HAAHA apehal tah trademark baru suke buat bunyi EHEM =p dah jangan nak merapu lagi panjang. the next place, and the next day :)

PASAR BARU

okay, bohong lagi kalau sape yg pernah datang Bandung tapi tak pergi Pasar Baru. tempat ni famous kot. ye famous. famous dengan apa? dengan kain la. orang perempuan, kaum wanita, makcik-makcik, kakak-kakak mesti suka girang gumbira di hari raya. err kenapa hari raya? sebab kain-kain tu boleh buat baju raya la kot, HAHAHA ala ala glam gitu kain lace kat sini. murah kot.
 ni kain biasa-biasa aje. snap dari jauh. ngee
ni pun macam kain batik. kalau orang-orang berumur suka la. semeter boleh dpt  rm10 je. serius beb, serius ni ! bidang 60. so tak membazir sgt la beli 3.5 meter je , then buat baju. baru rm35 beb =p haih, dah macam promoter aku ni, HAHA
kain lace yg kak jeerah pegang tu nice kan? HIHI ni kedai first zama pegi. zama cari kain nak buat kebaya :) warna hitam putih macam tahi cicak. HAHAHA takde dalam gamba ni. rahsia la beb =p
nampak kat belakang nuuuu ? CRAZY BATIK DOUBLE DISCOUNT ! hahaha
lawa ke idak baju belah kiri tu? HEHEHE suke suke. cantik =D nak kena pakai time kawen ni, HAHAHA berangan siap. ade ke orang nak? -.-
waiting -.-

KARTIKA SARI
okay, kartika sari ni, pun famous amous :) brownies bakar ade, brownies kukus ade. semua sedap sampai nak jilat bekas2 tu sekali, HAHAHA yucks pengotor
mama :)
beli satu peket nak makan dalam bilik hotal. dan2 malam tu jugak habis, HAHAHA

JALAN RIAU

kat sini banyak factory outlet. err sebenarnya zama sendiri tak ingat ni jalan riau ke jalan dago. HEHEHE banyak sangat namanya. takkan nak hafal semua kot =p
DONATELLO? ini kedai kasut. diorang cakap kedai ni antara kedai kasut yg famous kat Bandung. entah iye ke idoknye. betul ke tak kepada yg tahu pasal Bandung ni? HEHEH tolong lah tolong saya. saya ni tak tau sangat pasal benda2 ni =D
 mama tengok-tengok je , sebenarnya ada hati nak beli, ehemm =p
haaa nah ! dah ambil satu. eh bukan satu. dua. HEHEHE satu sandal, satu purse. ehemmm suka ! =D
them :)

D'COST SEAFOOD
ehemmm =p ehemm lagi, HAHA ni last night kat Bandung. esok dah nak pegi Jakarta. so kita makan seafood dia . nampak mcm yummy kedai ni. wane oren pulak tu. wane fav roomate zama =p
waiting for food :)
ikan ni sedap ! sedap sampai tinggal tulang zama makan =p
seeeeeeeee . amik ikan dulu =p
ini tak tau nama. zama panggil siput hijau je =p

HEE selamat makan dan terliur ye kawan-kawan =p

6 comments:

Dear Yayien said...

bestnya g bandung :)) murah2 tak kain kat sane?macam chantek2 je ^^

Indah Mulya said...

darling,i nmpk u ni kalo part makan lagi bersungguh dari shopping..ahahah..badan cmtu jugak..u pegi bndung bape ari ha?

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

yayien ; hee. sangat murah la awak ! kain lace only rm25 per meter. kalo kat malaysia dh berapa dh. heeeee

IM ; hahaha part mkn of cos. dh shopping, prut mesti tegedik2 nk mkn, hihii. i pegi 5 days :)

fathiah said...

sonok nye... mesti ko xbeli pape untuk ak kan :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

sape ckp? ade lah. aku bli utk kwn2. tp bende bese je la. just kenangan cmtu :)

Jamban Comel said...

guarhh jelesss ,siput hijau nampak cam sedap hak3