FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Thursday, June 16, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 2

yes i know ramai orang dah pergi and jejak kaki kat Jakarta and Bandung. and i am such a loser sebab lambat pegi. HAHA but i dont care. suka hati aku la nak pergi lambat atau cepat. kalau nak share stories, okay tu boleh. like i did. who knows blog ni boleh jadi macam tempat org refer utk bercuti ke kan? HAHA berangan =p

TANGKUBAN PARAHU

okay, so this is our first activity on the second day. waking up around 7am. had breakfirst at 7.30am. and leaving the hotel around 8++ am. and arrived at Tangkuban Parahu around 9.30am maybe? tak tengok jam. HAHAHA nak naik atas gunung tu kena naik van. OH MY GOD / YA ALLAH ! jalan nak naik tu bengkang bengkok. dah la err err sempit. banyak kali jugak baca doa perjalanan. HAHA

enjoy the pictures ! :)
the family.
so this is Tangkuban Parahu. there's a story about this gunung. tapi tak ingat pulak nak cerita. sebab masa on the way, zama tido masa orang tu explain. HAHA
meet my sister, Kak Anis :)
dont ask me why semua yg datang pakai baju tebal, cardigan, sweater and tah apa lagi. kat sini sejuk macam Cameron Highland. seriously. tapi that day masa pegi tak sejuk sangat. rasa macam nak bukak cardigan pun ada. nasib pakai short sleeve -.-
 the artists and models. HAHA
the signboard.
 ini on the way turun from gunung. singgah makan satay kelinci. what is kelinci? ARNAB. hehe. sedap uuulalala =p sampai dua pinggan zama tambah. and satu pinggan 10 cucuk. =p
sambil nak makan, ade pemain muzik. hebat tak hebat ? HAHA
:)
masa untuk menghodohkan muka dan makan dengan gelojoh. tengokla tinggal lagi berapa batang je tu dalam pinggan. HAHAHA
yummy bebeh !

LUNCH HOUR
WILUJENG SUMPING :) makanan sunda la. jangan nak garu kepala sangat la apsal nama kedai tu macam tu, HAHAHA mari makan. kita duduk dalam pondok kayu ye. makan bersila. lepas makan dah tak mampu nak bangun lagi, HEEEE
pose pose. sebab buluh ni cantik :) sama size dgn badan. haha
pinggan licin, sambal belacan depan mata, ikan tinggal tulang. sup ikan je tak layan sebab rasa macam pelik. HEEEE
tempe tu yummy ! besa besa pulak tu. memang banyak keping zama ratah =p

TOKO TIGA
kalau datang Bandung, i know mesti semua orang singgah kedai Toko Tiga ni. famous dengan jeans original. and ada yg handmade rasanya. ada banyak brand. but pilihan hati zama is, Levi's. so pergi Levi's section :)
time shopping and tgh pilih memang tak sempat nak snap la. maaf =p after shopping, yes ini dia ! beg kertas berderet-deret. memborong =p nak kata harga murah, sebenarnya sama je. cuma maybe murah beberapa ringgit je kot. tapi macam syiokk la shopping situ sebab tak rasa duit habis. HAHA

PARIS VAN JAVA
ni lagi satu, kalau orang tak pergi memang tak sah. tak cool la kan tak lepak PARIS VAN JAVA. hahaha *gelak besa =p apa ada tah kat sini. tapi dalam banyak2 tempat, tempat ni okay sikit kot for me. heee
sister & brother.
lepak sini okay :) MANCHESTER UNITED CAFE BAR. rase macam ade kat manchester pun ye jugak. HAHAHA tapi pakai baju USS? motif? konon from Singapore. HAHAHA
big brother and sister :)

okay, i had so much fun on second day. okay i know tak banyak sangat pun tempat yg ditunjuk but thats it. mana ada orang shopping sambil snap gamba? ada ke? HAHAHA khusyuk okay ! banyak lagi tempat pegi and tak ingat sangat nama sebab most of them nama pelik bin musykil =O

wait for the next part , people ! :D tata

13 comments:

Ms and Mr Red Ribbon said...

zama... wilujeng sumping means selamat datang :)

M.U.N.A.Z said...

wilujeng sumping !!!!
sedap nye mkn kt situ...
ikan nye sgt fresh oke....

Indah Mulya said...

fehhh..i br bgn bc post u ni..bc lak pasal makanan u mkn kt sana..trus lapa..best nye..nk pegi jugak lah sana nnt..ni yg kne kumpul duit n stop shopping..huhu

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

mama ms red : hihi. itula. pnat zama pk ape maksud bende tu. yg pasti tu bkn name kdai la. zama tau tu kdai mknn sunda je. hehehe

muna ; amboi2. mentang2 dh pegi. laju je die eh. hahaha

IM ; hahaha. eleh. u ni kalo bc post i psl mkn, dan2 lapa. i yg lapa separuh mati tgk mknn u, xpe lak? hahaha. ok sila stop shoping, n i nk ikut u jln ! hahahah

yamilalala said...

tak rase nak muntah ke makan arnab? =,=

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

haha.mkn je. sdap kot.

Aizuddin said...

hey i havent even been to jakarta. hahah lagi bigger loser dari kau. sate arnab sedap ke ? kau and adik kau smart oh ! serious ! LOL. :D

ghab van hal said...

best..:) ur travelog pun nice..senang nak ikut..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zudin ; hahaha. kau double loser la kalo mcm tu. haha. sdap gile wehhh. sumpah ! aku dgn adik aku? hahaha. yg laki tu ke? damn. kau perli ni. hahaha

ghab ; thanks :) do follow okay

Ms and Mr Red Ribbon said...

haaa panggil mama... lom kahwin lagi la zama hehehe... eh sape2 nak gi bandung bole amek ms red ribbon jadi tour guide ye, sila singgah kat blog untuk detail :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hihihi oopsss silap panggilan ni :P hihi. alright. nnt dh msk study, bole ajak membe2 yg tringin tu kn. hee

fathiah said...

ok la tu. at least dah sampai sane. cam aku nih :(

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ehehhe. ko akan smpai. hazwan bwk nnt :P