FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Wednesday, June 15, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 1

ASSALAMMUALAIKUM readers :)

once again, menghilang lagi kan? HAHA and dah kurang pulak commentors aku, ciss . *padahal sbb diri sendiri takde masa nak pegi comment kat blog orang. NGAHA =p

well, entry kali ni nak bawa hangpa pi ronda Indonesia. bukan satu Indonesia la. only Jakarta and Bandung. tu pun tak ronda mana. banyak shopping je. dah namanya perempuan, :D

flight pagi buta, err err tak pagi mana la sebab flight depart at 9.50am . yang membuatkan awal sangat tu sebab kena bangun awal mandi, and abang nak hanta pegi airport. oh damn, diorang keje. so, seawal 6.15 pagi macam tu dah gerak ke airport. ye, rumah memang dekat gila pun dengan airport. tapi takde la dekat sampai boleh jalan kaki, HAHA

The Family :
mama
angah
adik
zama
kak ana
nana
(6 atas ni yg real punya darah daging, cousins)
aunty ros
kak anis
kak ajeerah
(diorang ni macam family angkat gitu)

 so this is Soekarno Hatta International Airport. okay, KLIA memang lagi besa tapi bukannya ada manusia. airport sini sentiasa ada manusia and very pack. pening tengok. -.-' but landscape depan airport ni cantik =)
 we're leaving the airport and moving to Bandung by mini bus. comel tak? HAHA almaklumlah, family 9 orang yg pegi. actually, kami ikut jugak touring and the lady yg kat gamba bawah ni is the one yg kena jaga kami 9 orang. so, ni tak macam touring guide sangat la sebab jalan dgn family sendiri. tapi, tak family mana la. HAHA cuma orang2 yg terdekat :)
 nasi padang. kikil tunjang terbaik tapi liat pulak kat restoren ni :( macam nak tecabut gigi besi aku. HAHA
 after lunch , kita solat la ye. jamak :) okay, sebiji macam dalam cerite indon tu. semayang campur. takde tirai or whatsoeva. sumpah segan. itu yg menjadi masalah sbb mazhab dia dan orang Malaysia lain-lain. tapi takpe, yg penting solat.

RUMAH MODE
 sale sale sale. buntang jugak biji mata. tapi masalahnya ramai gila manusia. nak beli pun macam takde perasaan dah, HAHA
okay, landscape luar die mmg cantik. macam dalam gamba ni. jgn tengok orang, tengok gamba =p  zama beli sehelai je cardigan jenis kait-kait warna maroon sebab cantik :)

and then, kita pergi makan. takde gamba tak sempat nak snap sebab perut macam dah main lagu keroncong over sangat =p HAHA

and go back to Naval Hotel untuk check-in and sleep time :)

till we meet again in the next day and part =p

10 comments:

✿ boonga_kecik ✿ said...

bes nyer jln2.. nk buah tgn sikit :)

Flying kick atau silat, mana kau mahu?

masmaribell_mastura said...

wah...bestnya..nak g la kalau ada peluang.. sekarang yang femes batam kan?syurga membeli belah..jom g mesama nnt! =p

M.U.N.A.Z said...

nasi padang terbaek !!!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

boonga ; dh lmbt bitau, cmne nk bli. hehe

mas ; batam? x sure tu. tp byk sgt tmpt shoping kat sana. zama xsempat jln sume pun. hehe

muna ; haha setuju !

Indah Mulya said...

darling! rindu u! pegi melancong rupanya..i ingt u gile keje sgt spnjang cuti ni..hehe..sakan sakan..seronok btol vacay ngn family =]

LuLu said...

your first time ke babe? glad you enjoyed it! i sgt suke rumah mode :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; haha i hilang pegi holiday :P

lulu ; hee. yea xpegi lg indonesia. mcm same je dgn malaysia tp a little bit crowded.

Indah Mulya said...

bought something for me x?hahah..i tgk org pegi indon je mesti g rumah mode ni..best sgt ke?

Rtp Farra Arisha said...

oh jenjalan sakan ni. knp kita tak jumpa arituh cuz arisha stay kat jkrt :))

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; utk u? keychain je lah. u nak? hehehehe. rumah mode antara kdai fesyen yg top la kat sana. byk gile bj, handbeg n so on. tp sumpah sbnrnye i serabut pegi situ sbb ramai org. smpai dh xde nafsu nk shoping kat situ. so i bli sehelai je br from rumah mode. hahaha

arisha ; hehe. arisha xbitau stay sana. kalo x, bole je jupe :)