FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, June 19, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 5

so, there's nothing interesting on day 5. sebab dah check out kan. bangun pagi breakfirst and then kemas barang for check out at 12pm . so there's nothing much to do in the morning.
check for wifi. HIHI biase lah, laptop tak bawak. guna hp pun jadi la kan =p
tengok barang kami, ehemm banyak tuuuuuu =p

LUNCH TIME
eden tak ingat ha nama kodainyo. eden tahu lahap je =p pipi eden pun dah kombong. HAHAHA rosak bahasa nogori =p

MANGGA DUA
ape yg mangga dua? HAHAHA nama tempat shopping ni Mangga Dua. yeahhh pelik ! but kat sini la tempat yg paling syiokkkk nak shopping handbeg kalau nak cari yg ala-ala ori gitu. memang la tak ori mana. but still, ASPAL . asli palsu. HAHA pandai-pandai la nak cari yg nampak sebijik macam ori or tidak kan. sumpah ramai gila manusia kat sini. bertolak-tolak 
-.- orang jakarta memang macam tu ke? HUHU kesian orang Malaysia tau.

SOEKARNO HATA INTERNATIONAL DEPARTURE
im tall , oo yeahh ! :D
the face -.-
the girls :)
gediks. haha
the cousins and anak buah
the ehemm =p
nana & acik manje
muka frust dua-dua makcik ni dah habis duit, HAHA
waiting
;)
kakak :)
we're flying by airasia :) sebab follow the touring kan . and airasia is not so bad lah
before depart, the captain will introduce himself and the co-pilot. well, nasib baik. the co-pilot is our uncle's daughter. err not my real uncle. my dad's friend actually :) sempat jugak kami tarik die from cockpit. jahat tak jahat kan =p
dapat merasa airasia punya topi , ehem =p

bye ! habis dah cerita Indonesia kita =p

Saturday, June 18, 2011

The Family Trip : Jakarta-Bandung , Day 4

NAVAL HOTEL
 wifi wifi. nasib baik kat hotel ni ade wifi. takde la aku kering kebosanan nak buat apa, HAHAHA
goodbye Bandung, hello Jakarta :)
nampak baju putih tu? tu aunty ros. mak kak anis. HEHE dia kecik, saya besa. dia macam anak dara je, HAHAHA but i loikeeeee

TAMAN MINI INDONESIA INDAH
dah sampai Jakarta :) sampai taman mini. tapi sempat lagi karoke. sebab? pak supir pasang lagu IKLIM  beb. sape tak minat and terkenangkan Malaysia kan? HAHAHA ni kalau tak asyik layan Wali Band. kihkih

ade byk bentuk rumah , atap rumah and apa tah lagi kat taman mini ni. tapi serius sumpah memang besa gedabak. tak mampu nak jalan sampai habis. and nama setiap rumah tu pun zama tak ingat. HEEEE

ini entah rumah apa. lupa. tapi merah2 lak warna dia. HAHA and kami naik dalam tu. kalau kat Bukit Tinggi, Indonesia, siap boleh try baju kawen diorang lagi and boleh try bersanding, EHEMMM sape tak nak? tapi malangnye kat sini takde, huahua
entah la apa nama patung benda alah ni. comel je merah macam baju zama. dah sepakat dah, HAHA nak snap gamba dgn die, kena bagi duit tau. 1000rp bersamaan dalam 35sen Malaysia macam tu kalau tak silap zama :)
ini tak ingat apa nama batu dia. tapi, diorang kata, sapa nak kawen kena lompat batu ni. kalau lepas, boleh kawen, HAHAHA betul ke? zama tak sure lah. ataupun zama silap dengar story yg diorang cakap =p
membeli belah. ade ukiran cantik-cantik.depa la beli.zama tengok je, HIHIHII
tibe-tibe kan =p
ini kalau tak silap the first airplane Indonesia Airways kot. tak sure ini cuma replika atau yg real punya. tapi pegang rasa besi, HAHA
 lepak-lepak kat kedai sebab panas :)
kita makan pop mie la beb ! =p lepas tu kite lahap Indomie Rebus. pun yummy ! memangla rasa macam magi je. tapi rempah die tu macam different sikit rasenye :)
buat projek sikit ;)
ini la projeknye yg belah kiri. lawo ke idoknye? =p

THAMRIN CITY
luar memang besa. kat Jakarta ni semua benda besa gedabak. takde yg kecik comel comel, HAHA kereta pun besa besa menandakan betapa maju negara depa tu.
shoping tudung ye kak =p
kat sini tak banyak sangat gamba kami. sebab dah tak larat nak jalan. besa lak tu. pening pun ye. kedai dia kecik-kecik and banyak sangat dalam tu. tak tau nak tengok mana satu. HUUU

MONAS
so this Monumen Nasional. in short form, MONAS :)
 the mothers :)
 tak jadi, HAHA
and this is so funny! HAHAHA

SALERO JUMBO
ini dinner kami kat Jakarta. sedap. ikan best. sweet sour yumyum. sumpah rasa macam arghhh nak lagi. zama memang tukang ratah ikan. dah penuh protein dalam badan tapi still macam tiang ape jadahnye -.- nak mokmok sikit. semua layang jus jeruk. apa tu? fresh orange la kalau kat Malaysia ni. HEHEHE

enjoy ! :)