FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Friday, May 20, 2011

Menitik air mataku

ABDUL HAKIM BIN MOHD KAMAL

blogger TELORDIBASUH.

sebiji nama sama dengan bapak kandungku. kami bukan adik beradik. tapi saat perkenalan kami bermula dengan gurauan senda bahawa kamilah adik beradik sama bapak, lain mak. walhal, sedikit darah pun kami tak kongsi.

menangis aku . tak cukup kuat aku nak tanggung satu dugaan maha hebat ni. mungkin, kata mereka itu ketentuan Tuhan. tapi apa daya aku. seorang sahabat facebook, sahabat blogger, sahabat di alam dunia realiti, dan itu lah kami. dari dalam intenet, sampai ke luar, kami tetap kawan. merapu, itu kerja kami. 

rumah pun dekat. dia di Salak Tinggi, aku di Kota Warisan. cuma ambil masa 8 minit pun dah sampai. tapi, itulah. walau sedekat mana pun rumah kami, nama bapak kami, tapi aku mungkin adalah orang terakhir yg tahu berita pemergiannya. ape pun, thanks Tubelawak sebab inform zama.

tak pernah aku kehilangan seorang kawan macam ni. pergi menemui Ilahi. kata orang, tak elok menangisi pemergian orang yg dah pergi. tapi, apa aku nak buat? aku tak boleh hilang walau seorang pun sahabat aku. maafkan aku sebab tak mampu nak kawal air mata aku.

semoga roh engkau dicucuri rahmat Akim. Aku selalu ada untuk doakan kau kat sana. semoga kau sentiasa ingat kawan kau kat atas dunia ni.

lepas ni, hari-hari aku melawat blog kau. aku rindu ayam penyet weyyy.

Tuesday, May 17, 2011

My mama Mother's Day

ASSALAMUALAIKUM :) 

tired of waiting a new entry from me tak? HEEE perasan sorang . sorry seriously i've been busy for the whole week. arghh bukan one week je. more than that. HEE sebenarnya malas =p

well, masih tak terlambat kan nak wishing all beautiful and gorgeous mother , HAPPY MOTHER'S DAY :) MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU AND GIVE THEM HAPPINESS :)

last sunday 8th of May 2011 , i brought my mom to Kelab Darul Ehsan which located in Ampang. well, its not a suprise anymore to my mom since she's the one who asked me to bring her there because her friend invited her to the event. waaaaa :'( 

ponteng kerja maaaa =p demi mama. who cares kan. hee. well, kak akma and i was planning to make a surprise. what is it? well, we bought a bouquet of fresh flowers. arghhh bukan beli. tapi tempah from Uncle Zack who's incharged at the event. and then bayar, still consider as beli kan? -.-' apa apa je lah. HEE well, i made the payment using my own money. bangga tak ? =p belanja mama for mother's day. hee. ada la jugak melayang near rm200 -.-'

fee : rm55(each person)
flowers : rm65

tengok gamba je lah ye :) nak lagi banyak, sila usha facebook saya yg comel. HAHAHA
tu kak akma and her mom. yg sebelah lg, mama and zama. ayoooo malu la kene cium. tak brutal la beb ! :D
while Farhan sang The Greatest Love of All , kak akma and i pun tekejar-kejar la ambil bunga kat somewhere. datang2 bawak bunga. zama siap cuit pinggang mama. boleh pulak mama tgh nyanyi2 layan lagu tu. HAHAHAHA tahu pun dia menangis lepas zama bagi bunga tu. HEEEE
this is Mom-Daughter look alike Contest. saja gedik masuk. HAHAHA tak menang pun, tak dapat hadiah. tak sama ke muka kami? -.-'

and then, ada la some contest lagi tapi malas nak join. btw, MC of the day is Kak Shahnaz from Muzik.fm :) she's very cool and sporting. HAHAHA well, zama siap dapat pujian from her =p apa dia cakap? nak tau ke? nanti korang muntah pulak baca =p

while she's talking in front of the audience, sempat pulak dia cakap and pandang,

'i like ur smile la girl.very sweet'

okay, muntah cepat ! HAHAHAHA

dah berbising-bising dalam hall, mari la balik dan lepak luar :) sempat pulak pose atas jalan tepi swimming pool and kolam ikan =p
before balik rumah, kita singgah la Satay Haji Samuri, Kajang :)
okay, saya rasa gamba last ni sangat cool. awak rasa? =p

p/s : dan kpd sesape yg tinggal link kat shoutmix zama, tolong la cek betul2 link korang sebab zama tak boleh nak bukak link korang. bende lain yg keluar jadinye. terimas :)