FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Thursday, April 14, 2011

her facial expression !

ASSALAMUALAIKUM :) 

HAHA sorry i know its been a week dah saya tak update my blog. mesti peminat setia sedang menunggu HAHAHA okayy maaf perasan sorang.

busy dengan kerjaya la katakan. HAHA again perasan. kerjaya lah sangat, padahal kerja sementara kat bookshop je pun =p tapi seriously it gives me a lot of new experiences. 

kalau kerja kat KFC , i have to work with guys jugak. and kat bookshop ni, i have to work with girls only which kaum perempuan ni sangatlah sensitif dan mulut macam tempayan. frankly speaking , i am more comfortable working with guys sebab mostly diorang ni tak banyak karenah and mulut. tapi kalau guys yg macam sotong sikit tu, lagi dasyat -.-' bukan bermakna saya gatal atau suka dikelilingi laki, tak tak. tapi sebab diorang ni senang nak berkompromi. berjalan nampak orang pun zama tunduk. HAHAHA sebab tu la kadang2 tak perasan orang. dengan laki ni silap cakap ke, ape ke, tarak hal punya. tapi kalau perempuan, semua nak heboh lah. 

but takpe, experience kan benda yg bagus. and we will learn to be the best setiap kali kita belajar benda baru, suasana baru kan kan ? :)

ok dah la merapu. back to the main topic. when we were young , perangai mesti macam MASYAALLAH kan ? HAHAHA jangan nak tipu la. takde sorang budak pun yg tak nakal dalam dunia ni. semua nak tunjuk belang zaman umur 1 tahun - 5 tahun. tapi zama extra nakal sikit sampai sekolah. HAHA

alaa alaaa dah takde gamba zama masa kecil dalam laptop. sebab semua dalam album. almaklumlah, gamba dulu guna kodak. sekarang guna memory card je =p haa kat entry ni ade gamba zama masa kecil. gemok -.-' sila click jika teringin nak tengok.

dan hari ini, zama dah besa panjang dan kurus dan tinggi 160cm.kot.lupa sebenarnya tinggi sendiri. HAHAHA dah takde nakal macam dulu rasanya. cuma facial expression masih wujud macam zaman kanak-kanak. tak mampu nak ubah yg tu =D because it happens secara spontan ! i know kadang2 look ugly gila kan kawan? HAHAHA but who cares? bukannya semua orang nak kena nampak cantik 127 hours (HAHAHA takde kerja saja promote cerite 127 hours). 

tahun ini dalam sejarah . dah tua aku sebenarnya . dah cecah ke angka 2 pun depan umur aku :( i hate u numbers ! hate u ! tapi addmath and math A jugak =p booooo gediks la zama , mesti korang nak cakap camtu kan? cakaplaaaaaaaa tak kesah =p

when i grow up being a beautiful lady daripada ciptaan Tuhan, God gives me a beautiful, wonderful, gorgeous anak buah. seronok tak terkira because its a girl ! 19 years old hidup sorang je perempuan dalam family. bila ada anak buah, macam WOW ! i have to take a good care of her. tak boleh buat benda jahat dan macam2. HEE u see betapa rapatnya zama dgn this little baby. hampir semua entry in this blog, semuanya about her. i can make a review di hari tua nnt even dah ada anak sendiri nnt (kalau kawen la).

Danish Ara Arizi binti Mohamad Izanol Kamil.
Danish bukan untuk laki saje ye . once again zama ulang its not only for a guy. takde specific pun for a guy. kalau korang cakap tu nama laki saje, korang mmg kurang pandai atau kurang pengetahuan. because me n my brother found out the name in a book called Islamic Muslim Female names.

Danish Ara = endowed with wisdom
or
Danish Ara = memiliki kebijaksanaan

nama korang ada bijaksana ke? ade? sorry marah betul saya. HAHAHA yela. bila sebut nama anak buah zama, semua kata tu laki. WHAT THE ........... habis tu Nora Danish tu laki ke? laki? haaa sila jawab la kalau berani. anak korang, anak buah korang ade lawa comel gemok debab pandai macam anak buah saya ke? ade? so, jangan la suka hati je nak menilai dari nama dan rupa paras baby tu ye. memang la si Ara ni kurang rambut. well, zama pun macam dia masa kecil. tapi dah besar, rambut lebat je and straight tak payah guna teknik rebonding tau macam korang =p

she's a clever girl u know. she can speak a bit now. my mom's name is Noorizan. and everyone called her Jan. there's one day Ara tibe2 panggil mama , Jan ! HAHAHA so funny. and sepatutnya Ara called me Acik or Cicik macam she used to say lah. but after dia dengar mama panggil zama kakak, she called me Kakak jugak. haiyaaa baby. nakal ! =D

ni la makhluk Allah yg paling indah diciptakan buat zama and family. macam-macam muka dia boleh buat. tapi ni je la zama bagi tengok ye ;)

p/s ; sayangi lah budak kecik ! jangan ade org buang anak merata2 or tinggal anak kat babysitter je. kalau tak nak, bak mai kat zama :P

21 comments:

Bella Ayub said...

tak pe.. ambil je pengalaman bekerja tu.. tahan je telinga dan buat tak tahu..

baby tu comel lah..ish!! pantang nampak bby mesti rase nak geget!

fathin zulkifli said...

heee zama, comel omelnyee baby tuu. kite pun baru dapat 2 baby dalam family ni. satu my cousin's son n another 1 my uncle's son xD both boys! xD sukee sukee ! hehe:DD

Indah Mulya said...

happy bday zama darling! lmaaaaaaaaaaaa gila u ilang..nmpak sgt bkeje keras..hahah..u untung la, ada jugak sorang anak buah..jeles kot tgk mmbr2 i lain talking about their own anak buah..i?ckp pasal mimo je la dapat..huhu..sedes x? sedes kan? eh darling,keje tu keje gak..jg diri ok?

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

bella ; hee. btul. janji duit masyukk :P hee. jgn geget baby. nnt skt :P

fathin ; hee. boy? alaaaa, ara girl. boleh couple. hahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; bkn birthday i lah ! birthday i october ! i saja ckp hari ini dlm sejarah. hahahaa :P u jeles, u pegi la beranak cpt ye :P

yanie said...

cute baby!!! geram tgk. hehehe

Indah Mulya said...

fine..i wish in advance lah bgitu..hahahha..hari ni dlm sjarah tu carries the same meaning ke..kalo thn ni dlm sjarah ke ok gak..hahahha..ui tak dapat nk beranak awal..tah memana lg i kne campak utk posting ni..huhu..*macam da kawen je..hahahah

Naqib Mohamad said...

pedih gak keje ngn perempuan ni sbnrnya. been there done that. hehehehehhe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

yanie ; hee. saba saba. jgn geram :D

IM ; i've changed yg hari ini dlm sejarah kpd tahun. hahaha. okla tu. mengandung smbil tercampak. sungguh hebat :P

naqib ; hehe. nk buat cmne. lyn saja maaaa :D

sweet stalker said...

hye.. baru jumpa blog u. wahhh, u know what? anak buah kita nama sama. tapi mine boy, muhammad danish haiqal. my bf pun nama danish. heeee ;)

btw, i dah follow blog u. heeee ;)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

sweet stalker ; heyho ! :D really ? danish laki n danish girl. so sweet. hee. thanks tau tau ! :D

Indah Mulya said...

hebat la sangat darling uii..eh tkot i pk..hahha..biar lambat2 pun xpe..tp i nk blk msia cepat2..kot2 leh jmpe u ke kan..aritu i stay kt uia..u lak xon9..huhu

~syue~ said...

alololo.....cumel gile lah si ara ni... makin beso ye... :)

pes time komen kat blog nurza, hik hik ^^

Ihsan Arifin said...

cumil lah budak cenonet tu. nak pinjam sehari bole ;D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; u dtg uia mana? gombak? tula. nk sgt berahsia kn kn. tu sbb xdpt jupe i :P

ada ; heheh. bgus2. sile lawat slalu :P

ihsan ; hahaha. sehari? byr la :P

miszlullaby said...

hepy bday zama. comel la baby tu.zama pun comel^___^

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ML ; blum birthday lg lah. hihi. birthday zama october. hee

cHan said...

geramnyeeee pp ara. nak cubit2 rasa. aummmmmm! :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha aumm aummmmmm

HonEyBuNNy said...

waduh...

comeiiinya baby tu..

putih gebu gitu...

nairaariaa said...

tomeinye baby tu...huuu~