FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Thursday, April 14, 2011

her facial expression !

ASSALAMUALAIKUM :) 

HAHA sorry i know its been a week dah saya tak update my blog. mesti peminat setia sedang menunggu HAHAHA okayy maaf perasan sorang.

busy dengan kerjaya la katakan. HAHA again perasan. kerjaya lah sangat, padahal kerja sementara kat bookshop je pun =p tapi seriously it gives me a lot of new experiences. 

kalau kerja kat KFC , i have to work with guys jugak. and kat bookshop ni, i have to work with girls only which kaum perempuan ni sangatlah sensitif dan mulut macam tempayan. frankly speaking , i am more comfortable working with guys sebab mostly diorang ni tak banyak karenah and mulut. tapi kalau guys yg macam sotong sikit tu, lagi dasyat -.-' bukan bermakna saya gatal atau suka dikelilingi laki, tak tak. tapi sebab diorang ni senang nak berkompromi. berjalan nampak orang pun zama tunduk. HAHAHA sebab tu la kadang2 tak perasan orang. dengan laki ni silap cakap ke, ape ke, tarak hal punya. tapi kalau perempuan, semua nak heboh lah. 

but takpe, experience kan benda yg bagus. and we will learn to be the best setiap kali kita belajar benda baru, suasana baru kan kan ? :)

ok dah la merapu. back to the main topic. when we were young , perangai mesti macam MASYAALLAH kan ? HAHAHA jangan nak tipu la. takde sorang budak pun yg tak nakal dalam dunia ni. semua nak tunjuk belang zaman umur 1 tahun - 5 tahun. tapi zama extra nakal sikit sampai sekolah. HAHA

alaa alaaa dah takde gamba zama masa kecil dalam laptop. sebab semua dalam album. almaklumlah, gamba dulu guna kodak. sekarang guna memory card je =p haa kat entry ni ade gamba zama masa kecil. gemok -.-' sila click jika teringin nak tengok.

dan hari ini, zama dah besa panjang dan kurus dan tinggi 160cm.kot.lupa sebenarnya tinggi sendiri. HAHAHA dah takde nakal macam dulu rasanya. cuma facial expression masih wujud macam zaman kanak-kanak. tak mampu nak ubah yg tu =D because it happens secara spontan ! i know kadang2 look ugly gila kan kawan? HAHAHA but who cares? bukannya semua orang nak kena nampak cantik 127 hours (HAHAHA takde kerja saja promote cerite 127 hours). 

tahun ini dalam sejarah . dah tua aku sebenarnya . dah cecah ke angka 2 pun depan umur aku :( i hate u numbers ! hate u ! tapi addmath and math A jugak =p booooo gediks la zama , mesti korang nak cakap camtu kan? cakaplaaaaaaaa tak kesah =p

when i grow up being a beautiful lady daripada ciptaan Tuhan, God gives me a beautiful, wonderful, gorgeous anak buah. seronok tak terkira because its a girl ! 19 years old hidup sorang je perempuan dalam family. bila ada anak buah, macam WOW ! i have to take a good care of her. tak boleh buat benda jahat dan macam2. HEE u see betapa rapatnya zama dgn this little baby. hampir semua entry in this blog, semuanya about her. i can make a review di hari tua nnt even dah ada anak sendiri nnt (kalau kawen la).

Danish Ara Arizi binti Mohamad Izanol Kamil.
Danish bukan untuk laki saje ye . once again zama ulang its not only for a guy. takde specific pun for a guy. kalau korang cakap tu nama laki saje, korang mmg kurang pandai atau kurang pengetahuan. because me n my brother found out the name in a book called Islamic Muslim Female names.

Danish Ara = endowed with wisdom
or
Danish Ara = memiliki kebijaksanaan

nama korang ada bijaksana ke? ade? sorry marah betul saya. HAHAHA yela. bila sebut nama anak buah zama, semua kata tu laki. WHAT THE ........... habis tu Nora Danish tu laki ke? laki? haaa sila jawab la kalau berani. anak korang, anak buah korang ade lawa comel gemok debab pandai macam anak buah saya ke? ade? so, jangan la suka hati je nak menilai dari nama dan rupa paras baby tu ye. memang la si Ara ni kurang rambut. well, zama pun macam dia masa kecil. tapi dah besar, rambut lebat je and straight tak payah guna teknik rebonding tau macam korang =p

she's a clever girl u know. she can speak a bit now. my mom's name is Noorizan. and everyone called her Jan. there's one day Ara tibe2 panggil mama , Jan ! HAHAHA so funny. and sepatutnya Ara called me Acik or Cicik macam she used to say lah. but after dia dengar mama panggil zama kakak, she called me Kakak jugak. haiyaaa baby. nakal ! =D

ni la makhluk Allah yg paling indah diciptakan buat zama and family. macam-macam muka dia boleh buat. tapi ni je la zama bagi tengok ye ;)

p/s ; sayangi lah budak kecik ! jangan ade org buang anak merata2 or tinggal anak kat babysitter je. kalau tak nak, bak mai kat zama :P

Thursday, April 7, 2011

kata nak jaga muka tapi makeup 5 inci

ASSALAMUALAIKUM :) rabu offday , khamis kerja petang. yes ! tengah malam buta baru nak update and dapat idea. ape kehalnye yob? =p

nak kabo ler ke kalian ni haa pasal nak jaga muka. org lain dok sebok buat entri pasal tips tips nak jaga muka, aku pun nak sebok gak. boleh ? HAHAHA yela, ramai orang sebok nak muka licing , eh licin . tapi makeup tebal kenapa? kenapa?
ni ni. ni makeup jugak ni. tapi tak sampai seinci pun. pakai eyeliner je tu pun macam tak pakai -.-' mata dah lobam haa kena bangun kul 5.30 pagi nak pergi kerja pukul 6.30. pakai eyeshadow pun kaler bumi je. wane coklat dan keturunan coklat. HAHA

kata nak jaga muka kan ? soooooooo sila jangan makeup tebal 5 inci dan ke atas. pleaseeeee =D kenapa? ni sebab-sebab dia :

1. kalau muka jerawat gedabak bapak bapak kat muka and pakai makeup tebal, nnt nampak mcm opera cina.
2. brg makeup banyak chemical stuff dalam tu sebenarnya yg boleh buat muka korang yg bejerawat tu lagi banyak anak jerawat beranak.
3. nampak sgt muka korang bukan natural.
4. natural beauty lagi bagus kan :)
5. ramai laki suke pompuan tak bermakeup tebal. HAHAHA ye ye je aku ni

dah la tu bg sebab. jap lagi ade orang saman aku perasan cantik. HIHI.
yg bawah ni mmg nak perasan cantik =p i dont wear any makeup. bedak tabur johnson baby and eyeliner only. yeahh thats all. nampak ke jerawat muke aku? takde kan? HAHAH tu sebab muka mmg tak bejerawat. pooodaaahhhh zama =p bukan la. point sebenarnya nak cakap, kalau pakai bedak biasa je, nampak more natural kan :) so kulit pun sekata je. trust me. bedak tabur lagi bagus dari compact powder :)

macam mana nak kulit licing macam saya? ewahhh dah macam pakar kulit aku ni. HAHAHA jom lihat siapa yg kena ! wakaka merapu lagi. okay serius cepat. ni cara saya jaga muka :)

1.bangun pagi before gosok gigi, minum air masak satu cawan.
(kalau korg geli, tak yah buat. tapi nnt muka tak licin la HAHAHA *jahat)

2.amik supplement B White namenye satu sachet setiap pagi before breakfirst.
(korang nak makan supplement penjagaan kulit yg lain pun boleh. tapi zama prefer yg ni sebab die boleh mencerahkan kulit and buat perjalanan darah teratur)

3.cuci muka pakai sabun jenama Tia Amelia or sabun papaya.jangan nak tukar-tukar pencuci muka.nanti muka korang berlubang baru tahu -.-'
(Aduhhh malu lak promote pencuci muke. HAHAHA)

4.banyak minum air mineral or air masak.
(zama selalu heret air mineral kalau jalan lama sgt HEHE)

5.stiap 5-8 jam atau rasa tak selesa, zama akan cuci muke.

6.bile balik dari outdoors, make sure cuci muka.
(sebab kat outdoors byk habuk yg boleh buat kulit kusam)

7.lepas dah makeup semua, balik rumah je cuci muka cepat2.

8.cuci muka before tido tu wajib.kalau dah malas sgt, balun je air paip tu sapu kat muka, then lap pakai towel kering.

9.sebelum tidur, ambil wuduk :)
(sebab wuduk pun sebenarnya salah satu cara nak bagi diri cantik)

10.yakin lah pada diri yg kamu cantik. HEE
(sebab semua ciptaan TUHAN adalah cantik)

dah dah. jangan saman saya eh? pleaseeeeeeeeeee :D