FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Wednesday, March 30, 2011

goodbye my dearest KFC

ASSALAMUALAIKUM :)

sape rase nak ketawe sila ketawe sekarang ye. sebab entri ni akan ade gamba zama pakai baju KFC yg mengancam tu -.-'

HAHAHA bye KFC zama dah stop keje situ. kenapa? well, tukar angin. tukar gaji. tukar tenaga. haa macam tu lah lebih kurang. eventhough KFC mmg fun kerja dia tapi penat bagai nak rak -.- ade membe sorang cakap dia kerja apa tah macam promoter untuk event sejam rm10 seronoknya . sehari kerja dah boleh joli. huahuahua kerja KFC sebulan kerja belum tentu boleh joli puas-puas hakhak

jom jom nak kenalkan kawan-kawan KFC saye. tapi ni tak cukup lagi. sebab ade yg keje shift lain-lain kan. HEE ini je yg mampu.
ini dari camera si Luqman. tu ha dia yg laki sorang sosat tu. zama, nora and luqman. ni before luqman yg benti. bukan zama. HAHAHA kepada encik TELORDIBASUH , anda kan nak sgt tgk saya berbaju KFC , jadi silalah lihat dan gelak macam badak sumbu HAHAHA
 meet Hamiza and Faiq. dua-dua muda ni dari zama. Hamiza 19, Faiq 18.
 meet Ain si gelabah. HAHAHA she's also 18.
 meet abang Madi. he's 27 kot kalau tak silap. our senior :)
meet Hasan. 18 and sweet guy =p siap ada laki bagi nombo fon. kitorang semua kutuk Hasan gay. HAHAHA
Kak Siti & Helmi. kak siti yg plg rapat dgn zama :) helmi pulak sejak akhir-akhir ni baru nak rapat. HAHAHA yela kan, zama kan tua dari dia. 
 time takde customer, ni la kerja kitorang. melepak. bersembang. bermesra elehhh =p
 ni sinki belakang kitorang. kecik je. tapi sejuk sebab ade freezer belakang tu tmpt simpan ayam. HAHA
 masa lapang kami main camera. abg Madi ni pemalu orangnya. kekasih hati dia ialah si Nora yg gamba atas sekali tadi tula =p
 ini ? ini Sir Ali . manager KFC from KLIA. dia datang ganti je. sbb ade manager kitorang yg tak datang. HEE muke garang. tapi bila dia perli orang tu mmg superb ahhhh ! HAHAHA
biase la ni, proses mengepau =p
 ini ? proses bermanje-manje. HAHAHA macam ni la budak-budak KFC kitorang. selambe & sempoi je. seniors semua bagus-bagus takde yg sombong pun :) tapi junior -.-' sgt lah cerewet.
my last day at KFC. elehhh macam dah tak datang je kan lepas ni. HAHAHA takpe, i'll come back someday insyaAllah :)

i'll miss all those moments in KFC eventhough zama keje kejap je :'(

Tuesday, March 22, 2011

jom berjiwang kejap

ASSALAMUALAIKUM readers :) sehat tak ? tak sehat, sila makan ubat dan pil tido =p

kenapa tajuk jom jiwang kejap ? entah. gedik tibe-tibe nak taip entry merapu macam ni HAHA saje je. kadang-kadang cuba korang pikir (kepada yg belum kawen) , kenapa ade je rase nak gaduh dgn pasangan korang sebab benda kecik pun? (kepada yg dah kawen) , kenapa nak gaduh dgn suami ? padahal kata sayang kan.

there's so many reasons actually. ni bukan ditujukan utk sape-sape atau diri sendiri. ni cume random ideas and observing around. sometimes, people may think that benda ni remeh temeh setakat nak gaduh apehal beb?!! =p yes , i am that kind of person actually. korang pulak camne ? HIHI

who cares about others? i dont. u dont. kadang-kadang , begaduh boleh mengeratkan lagi relationship. but bukan dgn semua pergaduhan dpt mengeratkan. ade yg menjarakkan. kalau nak cakap pasal gaduh, semua org yg ade pasangan dalam hidup diorang mesti selalu gaduh kan kan kan? ade yg gaduh sebab jeles , ade yg sebab nak buat benda tu tak boleh benda ni tak boleh. habis tu ape yg boleh ? HAHA kesimpulannya, tinggal lah sorang-sorang buat apa pun semua boleh.

bile ade org yg sayang, jgn sesekali merosakkan kepercayaannye. mungkin kadang-kadang tanpa sedar kita merosakkan kepercayaan org yg syg kite. tapi percaya pada yg org yg kamu sayang itu penting. tapi tahukah kalian niat dihati pasangan korang? kadang-kadang , buatlah pemerhatian. tapi, dont make a conclusion yg terlalu cepat sbb sometimes ape yg kite nampak adalah apa yg disebaliknya. once a girl/boy declare they love you , means that they really mean it. takde org yg sebut words I LOVE YOU tanpa sebab. pasti ade sebab walaupun sebab nak main-main. tapi kpd yg main-main tu, satu hari nnt diorang akan paham betapa perkataan tu penuh dgn maksud yg tersirat.

mungkin ade diantara korang wahai pembaca yg playgirl atau playboy. MUNGKIN la ye. zama tak kate kat sape-sape tau :) even diorang ni player , tapi sebenarnye hati diorang ade pada yg satu saje. tapi tu lah cerite die, its a big risk. banyak hati yg akan terluka. sebab tu kadang-kadang org kate 'dont play with words'. im the one who always said that recently. sebab? i wont say why. so, jgnla cakap playboy or playgirl ni semua jahat sebab sebenarnye diorang ni pun ade hati dan perasaan. kadang-kadang yg bukan player pun lagi jahat. setuju tak?

people out there , in life, dont ever make a rush decision. u'll regret someday.even if korang gaduh pasal orang ketiga, keempat, atau gaduh pasal duit, harta, family sekali pun, remember one thing. TRY TO GO BACK TO YOUR PAST LIFE WITH UR LOVE. kenapa? sebab kat situ lah yg korang jumpa ur happiness, ur loved one and segalanya. dont ever leave them behind even ade masalah sebesar gunung. kenapa? sebab selagi seseorang tu tak setuju nak pergi dari hidup kamu, bermakna dia amat mencintai kamu. melainkan dua-dua setuju. jgn pakai serkap jarang dan observe je. look into their eyes, find the honesty :)

bila sayangkan orang, ucap la selalu. bukan salah pun. HEE tapi jgn la over acting pulak kan HIHI im a person who will always search quotes, read quotes, feel the quotes, almost everyday. i dont know why but i love quotes. sometimes, saya berpegang pada quotes. but not only the quotes. ajaran Quran dan Hadith takkan dilupekan :) kalau baca quotes ttg love la paling tak boleh tahan. pernah menangis okayyyy HAHAHA kelakar and look stupid kan? but thats me, a sentimental one.

that enough i guess. merapu macam ape. nak karang cerita pun tak pandai -.-' HAHAHA in other words, saya bukan pakar cinta . sebab saya tidak bercinta lagi. love life for me is too complicated. maybe i would say i want to live with my mom and dad only till i die :)

u can say what u want about my mom and dad. but they raised me up being a good girl. yeahhh i love them more than i can say , eventhough i never show my love for u mom and dad. im sorry :'(

ade satu lagu yg buat zama nangis bile dengar. feel it. kalau nak lagi sedap, search kat youtube yg official video punye okayyy ! :)

CHRISTINA PERRI-JAR OF HEART



I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And I've learned to live half alive
And now you want me one more time
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/christina_perri/jar_of_hearts.html ]
And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?


*i wrote this entry with tears run down my face

Saturday, March 19, 2011

Show Me Your BFF Contest

she's invited me to join her first contest. at first, i dont want to do this because i dont have time to search all my pictures in my Albums. but org dah invite , join saja lah :) thanks kakak :)
gedik tak gedik tak ? letak gamba kitorang dulu baru buat contest. hihi =p i dont look pretty like her. because i am a very simple person when hanging out with people. wear what i feel comfortable with. kadang2 je melaram kalau ada occasion apa-apa. lagi satu, dah mmg saya tak lawa, nak buat guane doh tu =p

oh stop membebel about benda yg tak masuk dalam entri -.-'
jom join contest ni okay. sila click gambar utk ke link dia :P

Dear NurulBadiah Lai ,
the five person excluding me in this above picture are my best best bestfriend. they are my roomates, my pillowmates, my blanketmates , my foodmates and everything is all about mates. hee. meet them. from left : Puteri Azny, Nurul Fathiah, Munirah, me , Nurul Shazlin and Nurul Naim. once u know them , u'll know that they are so awesome friends. they are also unique especially the one named Nurul Naim. the others have their own style. yeahhh , we are so so so varieties. haha. thats make us become closer and concern about each other. for me, they are my bestfriends in my university life. and hopefully, it will be last forever :)

person i tagged :

Thursday, March 17, 2011

baby Ara can walk laaaa

lambat lagi update . padan muka korang tunggu . HAHAHA okayy sorry. start dgn ASSALAMUALAIKUM dulu :)

penat la weyyy penat penat dah 2 minggu kerja. and takde sekali pun dapat shift pagi. semuanya shift sampai midnight and kena buat closing. saja je manager aku tu -.- memang muka ni pucat lesi la. semalam pun dah kena tegur mata merah, muka pucat. huahuahua. nasib la kan. sape suruh bagi aku kerje closing. hee.

sorry la tak update blog ye kawan-kawan. takde masa. kalau ade masa pun, membuta secukup-cukupnya. haha. buat taik mata satu tong pun dah cukup tu. ok dah la merapu tu. bosan je kan. haha.

harini, tengah hari tadi, zama pegi rumah Ara si kecil yg comel ni. mesti korang rindu kan kat budak kecil ni. hee. sila lihat dan hayati wajahnye selepas seminggu zama tak tengok die. hehe
 ini sebelum seminggu tak jumpa.
 ini after seminggu. means pagi tadi la. hehe. nah amik gedabak tengok muka kitorang yg comel ni. HAHAHA perasan lebih je ni =p
jom usha video bawah ni. korang mesti two thumbs up punya lah ! :D
apa macam ? suka tak suka tak ? yg last sekali tu dia datang kat zama sebab nak mintak makan nasi lemak. HAHAHA sekali zama sumbat sambal nasi lemak tapi muka dia cool je kunyah tau. siap mintak nak lagi. HAHAHA cool lah baby achik ni =p

oh btw , untuk lanjutan kepada previous entry, zama dah mintak kerja kat KLIA. heeee =p dah kena interview sekali. hampir semua kedai zama usha. HAHA. and dah 3 kedai panggil interview. satu kedai dah dapat, cuma dia cakap kalau nak kerja, call je. hee. esok ada interview lagi untuk kedai coklat. nyum nyum. nnt yg jadi regular customer zama sendiri la kot. HAHAHA oklah bye. sayang korang!

p/s : sila tinggalkan comment. takut lupa nak balas kat shoutmix box

Friday, March 11, 2011

ini entry touching dan mahu pendapat

ASSALAMUALAIKUM everyone :)
arghhh same je pose semua kepala senget. abaikan. HAHAHAH sebagai hiasan pemandangan yg tak berapa nak indah ni kan =p

my past entry haritu sgt menyedihkan kan kan kan ? now, everything's gonna be settle in few hours time. sbb nak pergi ambil new ic kat Putrajaya. stress tu jgn nak cakap la. mmg teramat stress. banyak benda nak settle. dah macam robot dah.

well, now semua org tahu im a trainee kat KFC. and everyone jugak tahu how's my first day there. menyakitkan hati, maybe. ada juga benda fun, contohnya learn some new things. sebelum ni tahu nak melantak je kan. sekarang terima la habuan memasak kat belakang. tapi tu untuk for first week je. after this, jadi cashier. kenapa? entah. diorang kata, manager cakap because i have a good appearance and personalities. haaa entah ape kan ? nak jadi cashier pun nak kena cantik ke? motif? -.-' 

about my ic tu, tak tau nak syak sape yg ambil. nak syak seorang laki kat tempat kerja ambil, dosa pula main tuduh. tapi instinct kuat sgt mengatakan dia ambil. dah camne tu? haa. people nowadays bukannya boleh buat main. ic ada gambar, ada address, ada macam-macam. seriously, i dont feel calm after i lost my ic. nak kata cuai , i never cuai okayyy ! lepas bawa keluar barang apa pun from purse, i will put it back at their place. kat tempat kerja, semua staff kena simpan barang kat atas kat bilik staf. kenapa syak dia? sbb while i want to put my bag kat situ, mamat tu ada. u know me kan people? i will ignore people i dont like. seriously i will. bukan sombong. but they just dont know how to make friends and respect others. i am a person yg sgt pentingkan sesuatu nilai in friendship. nak berkawan bukan sejam dua je. for all my life. so be nice to me. and kalau muka tak hensem , tak cantik ke , bukan tak leh kawan. boleh tapi jadilah seorang yg sentiasa menjaga perwatakan dan cantik di mata Allah. pandai-pandai la cari nilai yg zama cakap tu.

gaji kat KFC ? hmmm langsung tak memuaskan sebenarnya. masa interview, miss Rozie said RM3.50 per hour. but now, after i got the contract's letter , miss Saras wrote RM2.50 per hour for trainee. WHAT THE....... haa nasib tak terkeluar ayat belakang. heyyy ! kerja macam nak gila kat dapur tu, bagi bape sen je. berdiri 6-8 jam tak duduk penat gila okayyy -.-' bukan nak berkira pasal duit. i never care about money. but its not fair. not worth it dgn penat lelah semua. tangan siap kena minyak panas. ingat seronok ke ? yg seronok sbb kat belakang tu boleh buat kecoh. mmg fun la kalau nak bergurau baling fries ke, tepung ke. HAHA tapi tak berbaloi la. jadi housekeeping kat Pan Pacific Hotel KLIA pun dapat RM6 per hour. berbaloi la jugak. cuma zama ni tak reti kemas bilik je. tu yg malas mintak. HAHAHA so people , kalau nak kerja KFC , kena kuat semangat ! lepas tu, jangan mintak kerja part time. mintak full time. gaji cecah RM1000++ . kalo part time , elehhhh baik duduk rumah bapak pun boleh bagi la weyyy -.-'

so now, i was thinking to change my current job to another job. any idea ? 
tapi tunggu habis bulan 3 la. bagi dapat gaji dulu, baru blah. HIHIHI bagila idea please people. tempat yg worth it sikit. nak try mintak kerja next week masa off day. and nak start working on April fool. HAHAHA April lah. =p

gamba ayam lagi -.-' hari-hari saya makan ayam.  bye semua

Wednesday, March 9, 2011

i feel like want to cry

ASSALAMMUALAIKUM people.

im sorry again for my late update. i've been busy for the whole week actually.

now, i am a Trainee at KFC Salak Tinggi. please do come if ur house just nearby. i am a part timer there. wishing that i'll have good experience there. this is me on first day. white tshirt macam biasa lah trainee kan .
on my first day , i was so blurrrrrr . and there's one thing i dont like there. one guy trying to approach me. nampak sgt muka gatal -.-' sumpah benci. im not trying to say that im beautiful or whateva lah kan. but the point here is , he is my senior. if he wants me to respect him, do respect me as junior too. approach me like others did. ini tak. muke tersengih macam kerang busuk. arghhh ! benci.

second thing is , i made some friends there. kawan dgn budak umur 18 habis sekolah lagi bagus. plus, i look younger than them actually. sbb diorang ingat im 18 jugak. huahua. manager ade peramah, ade garang, ade tegas. standard la, nama pun kerja kan.

and now, i feel like want to cry. i lost my IC . the most important thing in life. ade jugak org aku ingat pendatang haram jap lagi. i only have my liscense and surat beranak as a prove that im Malaysian. i am very sure i put my ic in my purse and no one pun sentuh. but if, ada org bukak my beg while im working, memang kurang ajar ! i hope takde org pun yg curi. and if tercicir kat mana-mana sekalipun, i hope takde sape ambil and memalsukan my ic. pleaseeeeeeeee. i dont wanna be in trouble. i've got many things to settle.

GOD, help me :'(

Wednesday, March 2, 2011

satu tahun yg menggembirakan :)


HEY GUYS ! HOW ARE YOU ?
yeahhh you ! im pointing my finger to u !

ASSALAMMUALAIKUM again readers , followers and all :)
after few days im away from updating my blog , i brought u a cute and nice entry for u. hope u like it :)
today is 2nd of March 2011.
it's Ara birthday :)
im sure for people who always keep following my blog knows who is Ara.
she is the first daughter to my brother.
Danish Ara Arizi binti Mohamad Izanol Kamil.
she turns 1 year old today.
thanks to God :)

mama, abah and Ara :) penyet haaa muke die kene cium. HAHAHAH
see see ! muke die ! itu la igauan setiap hari kalau zama tak dapat jumpe die. hihi
playground :) ptg2 beriadah bagi kurus. hee. mama demok, ara pun demok.
jgn tertipu dgn first picture. gambar dekat dia mmg besar. gambar jauh , kecil je macam tu. sweet little baby. hihi. padahal sebab kitorang yg besar gedabak . betul , tak tipu .
zoom in sikit perut dia =p comel kan ? HIHI
ini lagi real comel ! Ara got 4 batang gigi ! tengok tu dia tunjuk. comel kan kan ? sila angguk kepala =p
last but not least , Ara mesti la kena snap gamba dgn her Achik ni :) belakang ade paksu sibuk =p

Happy One Year older baby ! =p
Achik loves u :)