FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Tuesday, February 15, 2011

jom rafting jom !

Location : Gopeng, Perak

bende ni dah lama sangat sebenarnya . zaman zama form 5 or form 4 macam tu . HEE tengokla muke yg pucat macam jerangkung tu. hakhak saja la update cerita lama. teringat kot keriangan di zaman muda remaja elehhh =p

ni namanya RAFTING . ape itu rafting ? berakit . err yeke berakit ? HAHA takpelah , yg penting, bahasa inggeris ialah RAFTING . ngee :D mengambil masa 3 jam jugak kot perjalanan dari KL nak ke Gopeng ni . entah tak ingat . sebab dah lama sangat . hampir pupus dalam ingatan. HAHA semua sebab along baru upload dalam fb. tah pape la along . dah berkurun baru nak upload. HAHA jom layan !

kampung orang asli :) kat sini banyak orang asli. and ada yg tukang ajar rafting ni bukan asal dari semenanjung Malaysia tau. ada yg dari Sarawak. cakap pun bunyi pelat sana.
see see ! nak pergi kat tempat start point sungai kena naik lori macam angkut lembu. memang sangat LEMBU okayyy HAHAHA dahla panas. hitam eden haaa
jom la makan pringles . hekhek. keding je zama waktu ni. tapi sebenarnya sampai sekarang pun masih mengekalkan tradisi keding -.-' ni sebelum basah kuyup
mari main pasir layan-layan dulu amik feel kan. yg tgn keding baju hitam tu mestila zama -.-'
jangan disangka air yg tenang takde buaya. sungai ni ada kot buaya . HAHAHA acah je ! zama pun tak tau ada ke tak. mungkin ada mungkin tak. tapi macam lengang je sungai ni. sebab aktiviti dijalankan ikut nama kem dalam kawasan sungai gopeng ni. HEE
gambar satu.
gambar dua . ha kau tengok ni ! diorang main campak je kitorang dalam sungai tu. kononnya sebelum kita naik benda alah rafting tu , kene belajar cara-cara nak selamatkan diri jika tercicir dalam sungai . hakhak. so ini la latihan yg diberi. kitorang ditolak dari kawasan tinggi sikit ke kawasan yg rendah. lepas tu siap ada selekoh batu dalam sungai. memang tak kelakar la zama sampai terpusing kat selekoh tu kaki ke atas, kepala ke bawah. dan bontot membuat pelanggaran dgn batu tajam. akibatnye lebam kat bontot sampai tak boleh duduk. HAHAHA
motif gambar ni ? haaa ni la stesyen dimana kitorang kena tolak dalam air laju-laju. semua beratur tunggu giliran la tu . semua rela hati padahal takut woiiiiiii . kalau tak sempat tamgkap tali, tak ke hanyut aku dalam sungai tu . nnt tak sempat nak kawen. hakhak
kite mandi manda la kejap kan bagi basah kuyup dulu HAHAHA
abg baju biru tu kalau tak silap, die tu one of kitorang punya coach yg ada kat sini . HEE termenung die kat situ haaa
si lelaki mestila kena jadi mangsa mengangkat benda alah ni. berat woiiii
ni dah ready nak naik la ni . lepas satu-satu sebab takut berlanggar. and kitorang berlawan tau ni siapa yg sampai dulu nanti HAHAHA nampak tak tu muka zama semangat tu ? hakhak we got first place kot ! first okayyyy ! bukan dua tiga empat lima . HAHAHA hebat kan orang kurus-kurus ni ? =p
well well well .... im the youngest participants tau :D yg lain semua dah tua umur 20an , 30an, 40an, 50an pun ada . apsal zama plg muda ? sebab zama sebenarnya ikut along punya ofis group main benda ni . kena bayar RM1OO++ kalau tak silap each person. so, along bawak zama sebab zama kecoh nak ikut and along belanja sebagai hadiah birthday ! yeahhh i loikeeeeeee ! hadiah birthday yg plg best. sumpah best. sampai lebam bontot aku. HAHAHA

happy reading ! :)

14 comments:

AIMAN said...

woahhhhh besnya sungai.. suka3

ciput said...

muke innocent weyh! HAHAHA

cHan said...

wah! syok la dpt rafting.
kurus nak mati zama time ne eh.
i likeeee!hee:D

muslim said...

rasa mcm pernah pgi tmpt ni time sekolah..ada kem bomba..hehehe

-telordibasuh- said...

hmm ade gaye cam xreti berenang je hehehee

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

aiman ; hehe. best best. mandi sungai ! :D

terk ; hahaha tahu xpe. zaman mude mudi kn :P

chan ; hahaha tahu xpe. kurus kn. sume org panggil keding smpai skang. haha

muslim ; hehe. pnah ke? tp pape pun, tmpt ni best.

Indah Mulya said...

cik ayu sleeping, ganas jugak ye u ni ms kecik? tp gle lama lah along u peram gambar..nsb lah gmbar ni takleh beranak kan?haaha..tp mesti best..wuu

awek retro said...

wow best nyer...len kali nak itot tao...

mcjust.lol said...

fuhhh best giler!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

telor ; zama plg hebat kot. hahaha

IM ; tahu xpe. lame gile en. hahaha. i dh mcm apa la along ni. gile. hahahha

awek ; hehe. jom jom

mc ; hehee :D

asfira aminuddin said...

babe! u seems to have so much fun! lama gile i tak pergi mandi camtu jugak! ganas jugak ouh u! hihi.

Nurulbadiah Lai said...

wahh..nampak seakan best hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fira ; haha of cos la ganas. mane bole lembut all the time :D

kak nurul ; hee. best sgt tau :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fira ; haha of cos la ganas. mane bole lembut all the time :D

kak nurul ; hee. best sgt tau :D