FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Wednesday, February 23, 2011

saya kembali ! yeahhh !

ASSALAMMUALAIKUM & HELLO people , readers and all :)
Ara say HAI tu ! =p saje je nak tunjuk Ara dah ada gigi 4 batang ! sepanjang zama tgh musim sakit kepala dgn exam , si Ara ni pulak tumbuh gigi yg comel momel ni . comel kan kan ? setuju tak ? sape setuju, sila comment ! HAHAHA ni gambar pagi tadi bangun tidur . sape bangun tidur ? zama ke Ara ? zama ! hehe. Ara dtg masuk bilik kacau zama tidur. huh -.-' lepas tu kena la layan die ni duduk tak diam . sekali ajak snap gamba, ha amik kau sengih besar punyaaaa ! dah la comel ! geram ! :D
before exam start hari Selasa , kita jalan-jalan la dulu sementara abah tak kerja :) ni hari Sabtu . kita pergi mall baru . Tropicana City Mall . betul betul tepi jalan kat PJ on the way pergi Damansara kot . HEE tgk Ara duduk tak diam dalam kereta :)
okay ini mall baru tu :) shawl pinjam ! HAHA thanks terk ! :D muke ganas si demok Ara ni . haha lepas bosan dlm mall ni, pergi OU. okayyyy padahal hari Jumaat baru je pergi OU dgn Fat , Hazwan , Puterk and Naim -.-' dah la baju ni pun baru beli hari Jumaat tu, HAHAHA nasib tak lalu depan kedai tu , boooo =p
Original Kayu Restaurant .
kedai mamak je padahal. nama semangat gila, HAHAHA ni la hari Jumaat di malam hari. orang nak exam duduk diam-diam belajar . kami berjalan-jalan =p takpe, utk hilangkan stress. bukan melampau sgt pun kan keluar sekadar nak pergi makan dan jalan-jalan dalam time exam , hee :D zama pakai jubah , HAHA terk and naim pakai baju kurung. sangat perempuan melayu kan kami ? korang ada berani ke nak pergi jalan kat mall and lepak kedai mamak pakai macam kitorang ? HAHAHA sedap wow makan byk. zama order mee rebus, roti planta. tapi sekali Hazwan order roti tisu dapat panjang gedabak. kami semua la tukang habiskan. sangat heaven =p aku akan rindu ni beb ! :D

and this is what i found very interesting song disaat-saat akhir zama nak blah dari cfs. hee. thanks syaima syaimott , HAHAHA


p/s ; okayyyyyyy ! aku dah mula rindu korang la roomies dan bukan roomies semua ! arghhhh ! 

Wednesday, February 16, 2011

perhatian perhatian

ASSALAMMUALAIKUM dan HAI :) 

i'll be away for few days until 22nd February 2011 .

sorry for any late visiting to ur blog site or reply ur comment.

because i have to face my final exam paper Chemistry 2 in cfsIIUM .

so wish me luck and do pray for me :)

thanks people :)

Tuesday, February 15, 2011

jom rafting jom !

Location : Gopeng, Perak

bende ni dah lama sangat sebenarnya . zaman zama form 5 or form 4 macam tu . HEE tengokla muke yg pucat macam jerangkung tu. hakhak saja la update cerita lama. teringat kot keriangan di zaman muda remaja elehhh =p

ni namanya RAFTING . ape itu rafting ? berakit . err yeke berakit ? HAHA takpelah , yg penting, bahasa inggeris ialah RAFTING . ngee :D mengambil masa 3 jam jugak kot perjalanan dari KL nak ke Gopeng ni . entah tak ingat . sebab dah lama sangat . hampir pupus dalam ingatan. HAHA semua sebab along baru upload dalam fb. tah pape la along . dah berkurun baru nak upload. HAHA jom layan !

kampung orang asli :) kat sini banyak orang asli. and ada yg tukang ajar rafting ni bukan asal dari semenanjung Malaysia tau. ada yg dari Sarawak. cakap pun bunyi pelat sana.
see see ! nak pergi kat tempat start point sungai kena naik lori macam angkut lembu. memang sangat LEMBU okayyy HAHAHA dahla panas. hitam eden haaa
jom la makan pringles . hekhek. keding je zama waktu ni. tapi sebenarnya sampai sekarang pun masih mengekalkan tradisi keding -.-' ni sebelum basah kuyup
mari main pasir layan-layan dulu amik feel kan. yg tgn keding baju hitam tu mestila zama -.-'
jangan disangka air yg tenang takde buaya. sungai ni ada kot buaya . HAHAHA acah je ! zama pun tak tau ada ke tak. mungkin ada mungkin tak. tapi macam lengang je sungai ni. sebab aktiviti dijalankan ikut nama kem dalam kawasan sungai gopeng ni. HEE
gambar satu.
gambar dua . ha kau tengok ni ! diorang main campak je kitorang dalam sungai tu. kononnya sebelum kita naik benda alah rafting tu , kene belajar cara-cara nak selamatkan diri jika tercicir dalam sungai . hakhak. so ini la latihan yg diberi. kitorang ditolak dari kawasan tinggi sikit ke kawasan yg rendah. lepas tu siap ada selekoh batu dalam sungai. memang tak kelakar la zama sampai terpusing kat selekoh tu kaki ke atas, kepala ke bawah. dan bontot membuat pelanggaran dgn batu tajam. akibatnye lebam kat bontot sampai tak boleh duduk. HAHAHA
motif gambar ni ? haaa ni la stesyen dimana kitorang kena tolak dalam air laju-laju. semua beratur tunggu giliran la tu . semua rela hati padahal takut woiiiiiii . kalau tak sempat tamgkap tali, tak ke hanyut aku dalam sungai tu . nnt tak sempat nak kawen. hakhak
kite mandi manda la kejap kan bagi basah kuyup dulu HAHAHA
abg baju biru tu kalau tak silap, die tu one of kitorang punya coach yg ada kat sini . HEE termenung die kat situ haaa
si lelaki mestila kena jadi mangsa mengangkat benda alah ni. berat woiiii
ni dah ready nak naik la ni . lepas satu-satu sebab takut berlanggar. and kitorang berlawan tau ni siapa yg sampai dulu nanti HAHAHA nampak tak tu muka zama semangat tu ? hakhak we got first place kot ! first okayyyy ! bukan dua tiga empat lima . HAHAHA hebat kan orang kurus-kurus ni ? =p
well well well .... im the youngest participants tau :D yg lain semua dah tua umur 20an , 30an, 40an, 50an pun ada . apsal zama plg muda ? sebab zama sebenarnya ikut along punya ofis group main benda ni . kena bayar RM1OO++ kalau tak silap each person. so, along bawak zama sebab zama kecoh nak ikut and along belanja sebagai hadiah birthday ! yeahhh i loikeeeeeee ! hadiah birthday yg plg best. sumpah best. sampai lebam bontot aku. HAHAHA

happy reading ! :)

Wednesday, February 9, 2011

I Love You, zama

sedap ke tak sedap ke , korang kena jugak dengar lagu dari youtube ni . kalau korang nak dengar sambil pejam mata pun boleh sebab takde video clip sgt pun HAHA dengar la dengar la . nanti baru zama tell u why =p


seronok ? ke tak langsung ? HAHAHA padan muka korang siapa suruh dengar boo boo ! =p zama suke lah lagu ni sebab macam rilek je. okayyy okayyyy lagu ni actually soundtrack dalam cerita I LOVE YOU, BETH COOPER which is yg dah lama sebenarnya movie ni . zama pernah dengar movie ni tapi macam loser gila lambat tengok. bengong kan ? HAHAHA but at least zama tengok dari tak tengok langsung tak tau pape . HAHAH

sila baca story cerita ni kalau mampu :

there's one guy name Denis . he likes this girl named , Beth Cooper. HAHAHA gila bosan cara zama cerita. ok next. on their graduation day , Denis ni kena  make a speech in front of all students and parents yg datang. so before the graduation day , kawan si Denis entah lupa apa nama HEHE cakap 'kalau kau tak beritahu Beth kau suka dia, maknanya kau macam dah melepas. kau akan menyesal. sanggup ke tgk Beth kawen dgn org lain' . haa macam tu la lebih kurang dia cakap. terer kan diorang cakap melayu ? HAHAHA hell no! diorang speaking la okayyy

so , its time to make a speech. Denis confess kat depan semua orang yg dia suka Beth Cooper ni. seriously semua terkejut bagai nak rak. HAHA yg bestnya dia siap kutuk2 orang lagi . lepas dah confess suka suka semua , Denis kena belasah dgn bf si Beth ni. nama pun askar beb. confirm la si keding Denis tu tak dapat lawan. dah la keding, tak hensem pun. HAHAHA nah tengok sikit trailer


Beth Cooper cakap , Denis ni sweet sangat sebab berani confess semua lah. tang mana sweet aku pun tak tau HAHAHA lps tu dia ni macam innocent gila and macam macam lah. tapi Denis ni mmg banyak benda dia ketinggalan zaman la. sebab dia ni nerdy . genius kid ! lebih kurang macam tu la. tapi bab cintan cintun ni dia macam lembab gila. tapi sumpah comel. HAHAHA and macam romantic sebenarnye. ni rase nak layan jiwang ni. hakhak

HAHAHA so kepada yg tak tengok lagi , sila la tengok cari la kat mana mana celah nak download movie ni. HEE at last , Beth Cooper suka juga kat si Denis ni . HEE sorry malas la nak story panjang. tapi yg part cool gila masa Beth tengah drive. macam apa je. sumpah teringin nak drive macam tu kat Malaysia. HAHAHAH confirm masuk jail lah 100 tahun berjambang nanti =p

at first, zama ingatkan cerita ni macam girl tu nerd ke ape. HAHA macam ni ha nerd
nerd kan kan ? dahla pakai braces , pakai spec pulak . ARGHHH buruk lah zama ! tapi bila dah pakai rasa cool pulak. HAHA sebab bukan semua orang suka jadi nerd tapi bila jadi nerd, tak ke nampak macam special die ni . HIHI merapu !

goodbye !

Tuesday, February 8, 2011

kalau lah saya lawa macam Taylor Swift

ASSALAMMUALAIKUM & SAWADIKAP readers :) okay this is just a silly and fool entry . what am i going to say in this entry is just something facts and about myself. hee

okay enough speaking london . jom cakap melayu. sedap sikit nak merepek =p
so , dalam masa bosan bosan ni , kerja merapu zama ialah search bende tah pape , contohnye 'How to Fall in Love' . damn ! loser gile kan benda tu pun nak search. HAHAHA lol please

and this is what i found in Google Search :

1. Meet lots of people
(well, mmg dah ramai manusia zama jumpa sepanjang 19 years 3 months and 13 days hidup. but meeting lots of people doesnt mean that i have to fall for every each of them. i do makes friends, not just make , but makes lots of friend. im kind of choosy person sometimes, so watch out)

2. Give it time
(give it time or make some times ? HAHA i am so not into this kind of things. no times at all. i just spend my days with my family and friends and some closest people around me. yeah, i learn so much after being single all the time. so, family is my priority. and i need friends in my life)

3. Read the person
(well, to be honest , i dont read people before. but after a while and whats happening in my life , i do read people a lot. YEAH A LOT :) but now, i give up reading people. macam tak masuk akal je nak baca semua org yg kite jumpa. HAHA)

4. Take the plunge
(i will say NO !)

5. Open yourself to love
(do i need this? HEE yeah, maybe i should. tapi rilek-rilek la dulu. HAHA single kan fun. at least takde siapa yg nak control setiap pergerakan)

6. Give yourself fully, receive wholeheartedly
(part ni mmg ALAMAK. nak bagi fully ? no no way ! nak accept boleh. HAHA)

7. Fall in love for the right reasons
(meaning ? nak jatuh cinta kena ada reasons ? tak payah kot . kalau setakat nak cakap sebab lawa , handsome , buang masa je tu . sebab nnt tua kerepot jugak. HAHA)

8. nak lagi pi search sendiri ! dah malas nak taip. HAHAHA

 dulu tak reti weyyy pakai kain ayu ayu macam ni. sekarang im used to it. tapi tgk tempat la nak pakai cantik bergaya pun. HAHA kalau pakai lawa macam ni , ada orang boleh fall in love tak ? lawa ke ? kahkah =p

oh dahla buat tayangan tak unggul. motif gambar ni ? HAHAHA takde. saje gedik.


I'm so glad you made time to see me
How's life, tell me how's your family
I haven't seen them in a while
You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why

Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn't call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side and
Realized I loved you in the fall

And then the cold came,
The dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it but I can't
So if the chain is on your door, I understand

But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine and
I go back to December, turn around and make it alright and
I go back to December, turn around and change my own mind and
I go back to December all the time

once again. motif ? HAHA zama suke lagu ni. remind me of my past.

goodbye ! :)

Saturday, February 5, 2011

For My Mom :)

HELO people :)

this is my mom's birthday party . hmm not birthday party sangat sebenarnya sebab family saja yg ada :) the best night ever, i think ;) 

HAPPY BIRTHDAY MAMA !

Date : 2nd February 2011
Location : D'Tasik Seafood Restaurant Residence Hotel , Bangi


kalau korang perasan , tengok la si Ara yg comel tu pun tepuk tangan tau . HIHI bye !


p/s : if korang nak tengok gambar-gambar masa birthday mama , buka fb zama ye :)