FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, January 15, 2011

jalan-jalan cari makan

dan sememangnya selera pada hari Jumaat malam Sabtu telah bertukar kepada makanan Indonesia. well , walaupun saya rakyat Malaysia , namun kita kena la try semua makanan yg ada dari serata dunia ELEHHH zama mengada la kau sejak bila semangat bernegara ni kan . ok kat sini bukan nak kupas pasal isu-isu semasa . nak kupas pasal ayam penyet je. HAHAHA 

dah alang-alang ada orang nak belanja makan . siapa ? ohh kakak angkat zama lah :) dia cakap nak makan nasi dan ayam golek ke ape tah . so zama suggest la bende alah ni . terletak di Giant Nilai sebab tu je lah ayam penyet yg mcm havoc sikit yg terdekat dgn rumah. yg lain ada juga tapi dekat area Inti College . malas nak pergi sana banyak niga -.-' restoren ni ada banyak cawangan tau. pergi lah cari kat google senarainye =p

driver sejati mmg camni . sanggup meredah hujan demi makanan. zama dah jadi monster sekarang . kenapa ? arghhh jangan cakap lah . makan tak mahu berhenti . orang pun musykil apsal makan banyak badan macam lidi lagi . grr grr nak berisi sikit siapa nak derma ? HEEEEE :D nasi kat kedai ni banyak sangat sangat. kak anis tak habis , zama yg habiskan semua HUAHUAHUA

pakcik google lah yg menjadi sumber gambar-gambar di bawah ni. tak sempat pun nak snap sebab kelaparan yg melampau padahal kat rumah ada je laksa penang mama masak kaww kaww punya =p
tak nampak harga ke ? boleh la click gamba untuk tumbesaran yg memberangsangkan. HIHI

meh kite makan benda alah ni . nama kedai pun ayam penyet kan ? so menu utama zama dan kak anis ialah ayam penyet lah . satu dish pun cukup la . dah cukup membuncitkan perut yg leper ni :D
seronok tengok ? terliur tak ? HIHI sila lah pergi makan ye kalau mahu . oh lupe . ade peringatan disini . sambal yg tepi timun tu sangat pedas membara okayyy tapi zama melantak macam auummm auummmm lazatnya ! sejak bila tah zama makan pedas yg teramat . musykil juga ni -.-'

ok, selamat jalan-jalan cari makan ! :)

19 comments:

Aizuddin said...

wehh kat wangsa walk pun ada ohh. haitu aku nak try makan gak tapi member aku kata tanak makan benda yg penyet hahah :P so tak jadi makan sana. nmpk cm sedap je :P

cHan said...

ohhhhh rindu nak pegi giant nilai.heeee :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zudin ; a'ah ade je. pegila try. sdap okay. tp x tau la kalo taste kau lain. taste aku ape2 pun bole jd. hahaha

chan ; hahaha. sile la dtg melawat ye :P

mardhiah ismail (: said...

auu bestnyer ! nak kena try ni !

Indah Mulya said...

ZAMAAAAAA!
aym penyet memang lah sodap babe..
i pun suke..tgu i balek kuchng, ade satu tmpt makan yg jual aym penyet yg famos amos kat ctu..t i tnjuk kt u..haha

munet said...

zama, munie bru ja try ayam penyet kat wangsawalk semalam... waaa best2 even pocket kering.. and die pnya jus tuh ada bubble2 liat.. ymmy2.. nnti blnja munie plak errrr

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

dhiah ; sile cube tau ! :D

IM ; u pegi kuching buat ape ? tgk kuching ke ? ahaha. u nk tunjuk kat i kat mane ohh dear ? ghahahaa

munet ; hehe. yeke ? tp selere naik kn kn? best :D

Wan Zhafri said...

ahhhhhh.. dok lapaqq ni..! terbaca plak post zama ni makin meragam la perot niee.. hehe..

Indah Mulya said...

hahahha..i study kt kuching lah before fly dear..2thn je pn kt nz nye..so final thn depan kna pulang ke kuching..wait n see =] kt blog i lahhhh..ahahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

wan ; pi mkn smpai kenyang pi. haha

IM; haha. xphm. habis tu yg haritu yg u kat dunny tu ape ? hoho

saifuddin hashim said...

oke. sepul belanje mcd, zama belanja ayam penyet tersebut.

d_LA said...

gulp...meleleh dah ni tgk...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

sepul ; xmahu. sepul je blanje zama. ha

dla ; pi serang kdai ni cpt ! :D

-telordibasuh- said...

hahhaa..alala kat gaint nilai pon ade hahhaaaa..deeeemmmm...

-telordibasuh- said...

haha..tgk...janji camner hari tu nak g ayem penyet same2 hahaaa..tgk die g dulu...bucuk nye budak hahahaaa

LuLu said...

sedap kan? i suke gile ayam penyet aw :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

telor ; lmbt sgt sbb tu zama gi try dulu. hahahha

lulu ; yeaaaaa gile i mkn smangat sgt haritu. hahahah

Cikbelog said...

cikbelog tak penah try makan ayam penyet. bes ek?

ipen said...

promoter ke hape ni? -___-"