FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, January 30, 2011

its just like a small reunion back !

ASSALAMMUALAIKUM people out there :) 

this could be one of the long entries with pictures. just take a look at it and drop a comment if u want to :)

here goes the story :

29th January . i took a bus to Kuantan for my friend's engagement , Lily Cartina. thought i was dreaming but damn ! she's so serious about her decision to get married at the age of 20. lempang muka banyak kali pun belum tentu terjaga dari mimpi ni. she's engaged now. and in July 2011 , she'll be someone's wife. and i will lose her. i almost cry on her engagement day. hee sedih la weyyyyy . tengok dia cantik macam tu . kat sekolah semua dulu selekeh and brutal kot HAHA

Location : Taman Selamat, Kuantan
Event : Lily's Engagement
 beautiful :)
 we used to be schoolmates before :) 
Lily's fiancee.
makcik makcik ni biase ah. posing dulu baru melantak puas-puas takut nnt comot. hahaha
najmah ,  ee , farihin , maa :) lame tak jumpa diorang ni.
 farhan <3 yayan. zul <3 aresha <3 jeega . hahaha takde kerja. mereka ni kawan lah. except for the both farhan and yayan ;)

ladies ! :D

and this is the other event on 29th January .

Location : Felda Bukit Kuantan , Kuantan
Event : Cikgu Mazreena's Wedding
makan makan pengantin. suami cikgu hehensom ! =p
 awok snap saye =p
saye snap awok =p
 Feeqa's bff.
 Feeqa's bestmates :)
the ladies like to pose as usual =p
jangan tertipu dgn ketinggian feeqa . dia pakai kasut tinggi melampau tu HAHA
 makan jangan gelojoh ye farhan. tengok najmah control ayu je =p
 sha kusyuk awak ! =p feeqa ! tapai tu dah menitik nitik , lawa design baru kain awok! hahaha =p
tu haa tengok gamba kiri korang awek hot tu feeqa . kasut tinggi melampai . HAHA
 meet our Physic's and Biology's teacher :D
Cikgu Mazreena in the middle :)

and last but not least , jom lepak rumah jeega ! :D

Location : Alor Akar
Event : Hi-Tea =p
 bapak jeega tak nampak kepala la kat belakang , sorry uncle ! :D
 najmah , suke sangat die pose =p
 ini cubaan menggunekan timer sebelum pulang ke rumah =p 
gambar pertama ini sungguh kaku dan tertib.
 gambar kedua ini sudah mula tunjuk belang.
gambar ketiga ni melampau-lampau belangnye. HAHAHA yg duduk statik hanye nisa kat hujung tu je =p

im so tired travelling alone to Kuantan and go back to KL in 2 days time , but im happy to see them back. thanks FEEQA teman zama pergi ke sana sini . i lap u mmah mmah =p

*sempat lagi zama mengajar diorang ni cara pakai inner nak bagi muncung kat hujung supaya tak ikut shape muka. HAHAHAHAH

Saturday, January 15, 2011

jalan-jalan cari makan

dan sememangnya selera pada hari Jumaat malam Sabtu telah bertukar kepada makanan Indonesia. well , walaupun saya rakyat Malaysia , namun kita kena la try semua makanan yg ada dari serata dunia ELEHHH zama mengada la kau sejak bila semangat bernegara ni kan . ok kat sini bukan nak kupas pasal isu-isu semasa . nak kupas pasal ayam penyet je. HAHAHA 

dah alang-alang ada orang nak belanja makan . siapa ? ohh kakak angkat zama lah :) dia cakap nak makan nasi dan ayam golek ke ape tah . so zama suggest la bende alah ni . terletak di Giant Nilai sebab tu je lah ayam penyet yg mcm havoc sikit yg terdekat dgn rumah. yg lain ada juga tapi dekat area Inti College . malas nak pergi sana banyak niga -.-' restoren ni ada banyak cawangan tau. pergi lah cari kat google senarainye =p

driver sejati mmg camni . sanggup meredah hujan demi makanan. zama dah jadi monster sekarang . kenapa ? arghhh jangan cakap lah . makan tak mahu berhenti . orang pun musykil apsal makan banyak badan macam lidi lagi . grr grr nak berisi sikit siapa nak derma ? HEEEEE :D nasi kat kedai ni banyak sangat sangat. kak anis tak habis , zama yg habiskan semua HUAHUAHUA

pakcik google lah yg menjadi sumber gambar-gambar di bawah ni. tak sempat pun nak snap sebab kelaparan yg melampau padahal kat rumah ada je laksa penang mama masak kaww kaww punya =p
tak nampak harga ke ? boleh la click gamba untuk tumbesaran yg memberangsangkan. HIHI

meh kite makan benda alah ni . nama kedai pun ayam penyet kan ? so menu utama zama dan kak anis ialah ayam penyet lah . satu dish pun cukup la . dah cukup membuncitkan perut yg leper ni :D
seronok tengok ? terliur tak ? HIHI sila lah pergi makan ye kalau mahu . oh lupe . ade peringatan disini . sambal yg tepi timun tu sangat pedas membara okayyy tapi zama melantak macam auummm auummmm lazatnya ! sejak bila tah zama makan pedas yg teramat . musykil juga ni -.-'

ok, selamat jalan-jalan cari makan ! :)

Thursday, January 13, 2011

girls with no boys at all

we're 20 years older than a new born baby . HAHAHA ape kena mengena kan ? saja je =p see see ! we can survive without man okayyyy
 ALAMANDA, Putrajaya :) before we spend the night at Alamanda,  kitorang shopping kat jalan TAR . ye ye zama tahu kat depan rumah pun ade jalan tar kan ? tapi ini tar yg ade banyak jual tudung dan yg seangkatan HAHA spend money on train's tickets , skinny , shawl and dont forget NANDO'S =p bunyi macam dah kaya sangat kan . tapi takpe lah , demi menunaikan janjiku pada Munirah Roslan , daku terpaksa mengeluarkan wang kertas yg sgt bernilai . apa lah sangat wang dan persahabatan kan ? yess itu pemikiran zama :) ok dah cukup merapu touching melampau ni rasa macam nak bagi penampau HAHA
 u know, girls. they love toilets a lot. HAHA so thats why we spend some times to snap pictures in the toilet.
Miss Hottie , Miss Hulk Hogan (die sendiri yg ngaku, HAHA) and Miss Zama . dan dan sampai kat diri sendiri nama baik punya . HAHAHA okay lah, to make it fair , im Miss Braces :) and im proud to be one . HIHI
 model karokebox ? oh tidak tidak . kami bukan gadis yg senang senang nak jadi model karoke . kami gadis paling mahal yg ada di dunia ELEHHH =p sementara tunggu midnight movie 12.15am , memang la berbaloi baloi melalak terpekik melolong dalam tempat karoke ni HAHA
 meet naim the orange girl , meet munirah roslan the maroon girl (dah macam maroon 5 ni ha) , meet fathiah the riben girl and lastly meet zama the braces girl . sorang lagi mana ? oh puterk the camerawhore . HIHI
 ye ye tahu this picture blurr sangat nampak mulut je bergerak gerak macam miming HAKHAK tapi saja nak buktikan pada korang semua bahawa kami karoke sangat sedap ! nak video ? oh no ! suara kami mahal . tak mahu upload disini . biarlah ia menjadi kenangan yg abadi ECECE touching pula ayat kau zama
 naim , why ? HAHA macam terkejut ape bende tah kawan aku sorang ni . muni ternganga HAIH fat kau pula kenapa tayang riben ? HAHAH okay entah la ni semua candid je ni puterk snap . terima kasih beb ! :)
 lagu ape ? tak ingat dah . HAHA yg pasti ada lagu Hati yg Kau Sakiti- Rossa . zama nanyi dengan Fat rasenye lagu tu . yg lain tak ingat . sebab kami nyanyi 12 lagu tau ! bukan 2 3 saja okayyy mana nak ingat semua tajuk. HAHA
 ARGHHHH zama , ur face ! terk, sorry aku halang muka kau . naim, kau panggil ape tu ? fat , kau still nak pose model-like ke kat belakang tu ? HAHAHA spontaneous make my friends and i looks horrible ! HAHAHA betul kan ? =p
 meet the girls :) five of us . from left : zama , cimut , naim , ciput and fat :) fat , kaki kau sekali lagi silang. terbelit nanti aku tak tau =p 
we were both young when i first saw u :) okay terima kasih abang yg tak pandai snap gamba kami berlima , HAHA and even we had so much fun that day , Nurul Shazlin still in our mind . yeke yeke ? iyeeee :D

p/s ; baju-baju aku fit u guys so well :) datang Kota Warisan lagi tau , boleh jumpa abang jaket WMY =p

Saturday, January 8, 2011

nak perasan korea pun agak2 la

 HAI name saya senohhhh ! HAHAHA tak sudah sudah lagi kan dari dalam fb , hingga ke blog pun asyik mokcik senoh je . kenapa senoh ? sebab macam ada style lah ! HAHAHA ok dah dah . part merapu mmg nombor satu . part nombor 2 ape pulak ? part nombor 2 ha ni dia nak cakap la ni . part nombor dua tengok movie sampai ralit habis sampai mesej-mesej orang semua terbengkalai, HAHAHA

ape yg syok sangat zama ? takde ape pun elehhh cakap dgn diri sendiri je ni =p ape motif gambar atas ? saje la nak tanye korang ade gaya ciri-ciri muka korea sikit tak ? kalau takde rupe or gaya, warna kulit pun jadi lah =p HAHAHA suke sangat berangan kan zama . dah la tu zama . jom kite tengok short movie =p


suke tak suke tak ? HAHAHA bawah ni barisan pelakon cerita PERSONAL TASTE ni . entah apa nama pun zama tak tau . HAHA korang nak tengok lagi kesinambungan cerita ni, pergi download kat mysoju.com or search je la kat youtube berlambak ada haaa
comel kan kan kan ? i like tall guy =p i like handsome guy =p i like sweet guy =p HAHAHA semua like lah zama . wee~ sebenarnye zama tak suke langsung cerita korea dulu. HAHA cerita korea first yg zama tgk betul2 is MY GIRL . mcm mana boleh tertengok ? sbb tu cd kakak ipar zama. zama pun cilok and layan je. alih-alih zama tengok non-stop , dah habis satu episod, tukar episod lain .mama ajak keluar pergi makan and shopping pun dah tak kisah dah. HAHAHA bagus juga kan ? sebab boleh jimat duit. HAHA

after my girl , dah takde kot cerita korea yg zama follow 100% . Boys over Flowers pun zama tengok gitu-gitu je. orang cakap hero die hensem, zama pun layan nak tengok hero hensem. almaklumlah  boypren takde lagi nak tengok sape kan , kite tengok pelakon je lah. HAHAHA but this time , serious wa cakap sama lu . wa layan habis cerita ni ! HAHAHA nak pergi kencing pun kena pause ! ha sudah sudah . pergi tidur jom . dah mengantuk takde kerje update entri pagi buta . goodnight !

p/s : jalan TAR with girlfriends tomorrow :)

Tuesday, January 4, 2011

macam mokcik pergi wedding

ASSALAMMUALAIKUM girls and boys :) nothing much to say sebenarnya . saja nak share benda ni . cantik kan kan pelamin tu ? simple je kotak kotak but nice. yg penting kain yg putih dalam box tu terbaik. gila rasa macam nak kawin juga tengok pelamin tu . HAHA ok enough zama

first of all, ecehhh macam nak buat essay pula kan ? =p takde lah . saya pakai hijau ! hijau antara warna yg saya suka ! aduhhh sejak bila zama guna saya saya ni -.-' oh tak , sebenarnye tak nak suruh tengok baju . nak suruh tengok shawl lilit lilit tu hahaha . sebenarnye teringin nak pakai macam style Hana Tajima tapi tak reti . lagi satu, susah la nak jumpa shawl kain style pashmina keras tu . zama pergi tibai je shawl pashmina besar gajah ni . dah nampak macam makcik serabut HAHAHAH tak caya ? scroll la bawah sikit =p




macam mokcik kan kan ? HAHAHA mokcik glamour ni jangan main main tau AHAHAHA bukan main dengan make up lagi . betul ke ni zama ? hahaha

 mokcik berjalan keluar dari dewan , hakhak
 hujung kiri tu aunty yg anak dia kawin ni =p tema ? white and soft pink :)
 meet Ara and her mom :)
 model baby . comel kan kan ? =p
 red carpet oiiiiii
meet 3 girls in the family :)

tata ! :)