FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, December 26, 2010

shopaholic vs bank-ers

ASSALAMMUALAIKUM people , readers , followers dan segala macam lagi lah ! :) dah lama ni tak update blog . rindu rindu nak jogging kat blog korang sampai kurus , hakhak . ok tak , gurau je merapu =p sorry lately ni busy sikit . busy ke ? hmm ada la sikit . idea pun merosot , so blog terbengkalai macam nak buat bangunan, HAHA ok mari kite mule dgn tajuk entri hari ini :D

korang perempuan kan ? eh , ke ada lelaki yg baca entri ni juga ? ok takpe takpe, baca je lah . tapi ni nak cakap pasal shopping sebenarnya . mostly , perempuan ni memang hantu dan segala jenis hantu shopping kan ? lelaki pula mcm mana ? haaa sama je ! jangan nak berdalih ye kaum laki . HAHAH tak pasal salahkan orang lain =p

so kepada pelajar-pelajar Centre for Foundation Studies UIA , korang sekarang musim cuti midsem kan ? so, zama pun cuti la. HAHA lagipun sekarang musim cuti sekolah juga . lagi lah hebat shopping mall yg ada di negara kita . =p kepada makcik makcik pakcik pakcik abang abang kakak kakak adik adik nenek moyang semua lah mesti sedang bergumbira sebab bila end of year je SALE pasti ada kat merata-rata macam sampah . HAHA kan kan ? jangan nak tipu la. orang yg dah bekerja lagi la ghairah nak shopping especially kaum wanita ni sbb dah ada duit sendiri kan . so boleh la melaram sakan . =)


dua orang atas ni banker zama :) my lovely abah and mama . i cant live without them, seriously. bukan sebab duit ke apa ke , its just that i cant live far away from them because i need them every seconds in my life :) i am nothing if they're not with me. they complete my life.

and this is Renaissance Hotel , Kuala Lumpur . after exam tuesday night haritu , terus check in hotel ni selama 3 hari 2 malam . kenapa ? saja takde kerja . abah cakap abah busy, so kita cuti cuti dalam KL je lah ye . abah belanja hotel ni dan shopping . walaupun kecewa tapi tetap suka dan bersyukur :) oh, tak tahu hotel apa ke ? nah boleh click sini Renaissance Hotel .


waiting for the lift . nak pergi swimming pool ni :D tapi tak swimming. abang and adik and abah je swimming. diorang suruh snap pictures and here i come =p


abah :) belakang tu si botak abang zama HAHAHA botak kan sexyyyy =p


mama vs zama :) dua dua shopaholic. nasib baik tak botak kepala abah. HAHAHA tapi mama ada dua pangkat. shopaholic and banker zama. tapi abah banker kami berdua . HAHA sayang abah :)


nothing much to say . sebab tak nak bercakap pasal hotel pun actually , HAHAHA so cukup la sekadar 3 days 2 nights i spend my night there and tiga empat gambar je zama bagi tengok =p


mari ! ini after check out :) Alpha Angle Wangsa Maju menjadi destinasi sebab nak shopping baju sekolah adik. HAHAHA lepas tu ada la pergi merata shopping complex yg ada kat KL ni .

for the whole week, sebenarnya zama habiskan masa dengan jalan jalan , shopping , tengok wayang , karoke and what else ? banyak lah ! oh dan tak lupa harini buat cake untuk aunty suri kawan baik mama :)

so this is what i bought. 3 barang je zama tunjuk okay . yg lain dah sumbat dalam washing machine sebab baju-baju , shawl dan lain-lain yg baru beli kena basuh . nanti nak pakai gatal pula =p


oopsss sorry termasuk bontot bobo si kuning kat tepi tu , HAHAHA tu bantal busuk zama . tolong abaikan =p cadar katil menjadi pilihan sebab macam comel je nak buat background, HAHAHA


Sembonia handbag , Nose handbag and Carlo Rino gladiator sandal :) ok , semuanya dah discount tu tapi handbag nose takde discount sebab new arrival. HEE tapi tak kira dah lama nak bag nose tu ! =p


both are brown. why ? sebab zama suka brown and zama suka beg kulit. seriously suka gila beg kulit. but yg sembonia tu macam orang tua sikit sebab mama pilih . dia nak share dgn zama. ok i dont mind . at least i got a real beg kulit =p

oh, nak tahu macam mana nak detect beg tu real kulit or tak ? ok senang je. pergi cium beg tu dan bau. =p betul ni, tak tipu ! kalau bau busuk semacam and material dia soft , it means tu real kulit. kalau bau macam getah and if korang guna kuku gesel kat beg tu beg tu macam scratch sikit, maknanya itu tiruan and they feel stiff. trust me. i love beg kulit ! =p HAHA so , pergi shopping cepat before its too late ! :D

15 comments:

fathiah said...

orang banyak fulus :)

-telordibasuh- said...

haha gile shooping...kopak duit

cimut munniey :) said...

eh eh bag nose tue yg kita tengok hari tue kan mase hang out? ko igt takkk?

Enna Banana said...

i love leather bags too!!neway zama sudah pun join ga enna tuh >.<

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fat ; fulus bole dicari :)

telor ; haha. byk ape. 3 4 brg je. hakhak

muni ; ha btul btul ! yg kat mid tu. tp yg kite tgk tu design lain skit. lgpun yg tu xde wane brown. so aku amik design ni :P

enna ; hee. ade geng ! yay !

Indah Mulya said...

pdn lew lama ilanggggg
orang pegi bcuti upenyeee
sakan ekh u zama..
i jugak kemponan..
maken cereweeettt~
ssh nk bli barang weiii..
tp br td nmpk heels cun kt nose..
tgu gaji..haha

faiq said...

belanja aku kasut kulit :)

-telordibasuh- said...

3 4 barang = ribu2 kot hahaa

Pqa Mn :) said...

haha.. ptt pn.. bz shopping n holiday rupenyer :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

IM ; pegi cuti dlm kl je. pdhal rumah dkt je. hahahah. mcm bengong je . haha u xckp nk ikot i shop, i xbwk la.haha

faiq ; belanja ? pokai. haha

telor ; x smpai ribu pun. haha

pqa ; haha. lbh kurang la. ni skang bz jaga anak buah pulak. haha

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni.

itu la kalo dah namanya pompuan..pantang jer ada duit kat tgn, ada jer item nak dibeli..kalo yg bukan kaki shopping pun, mesti akan pi membeli jugak, spend duit jugak...pening2...

anyway kalo ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE

Cikbelog said...

ohh saya perlu tunggu elaun untuk acara shopping.kahhkahh

nkara said...

suke brown nose bag tuuuu...

dah belek2 hr tu..nak gi beli ptg kang...hahahahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

blade ; wslm. thanks singgah sini :) btw, lumrah alam kn perempuan mmg mcm tu. pantang nmpk bende cntik. hehe. tp tgk jnis perempuan la. mcm zama, bkn la hari2 shopping. ade mase2 tetentu je :)

cikbelog ; hahaha. dpt elaun blanje zama !

nkara ; hahaha. jgn amik brown ! tlg lah !

feeqa haballah said...

hoho! lawo bag! yang kelakor bantal bobo termasuk tu :p dulu smpi sekarang still sarung sama kan :p comeell je zama hehe