FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, December 18, 2010

buat penyewa yg kurang sopan

so ASSALAMMUALAIKUM people :) dah about one week zama tak update any story kan for this blog . zama tak update sbb laptop meragam then zama busy sikit . so for today story , agak emo sikit . bukan sikit , banyak kot -.-'

this our myvi . myvi ni is for people yg menyewa . because my family buat business kecil which is menyewakan kereta to foreigner yg nak guna berbulan-bulan . ada juga kereta lain but so far , hanya kereta ni je yg foreigner tu pulangkan . okayy fine ! tak marah pun walaupun dah hampir berkurun kau sewa kereta keluarga aku .

few days ago , abg zama bawa kereta myvi ni balik . tu pun sbb foreigner or easily called , a niga (i dont know how to spell it) call cakap myvi ni buat problem . okay fine ! dah buat problem satu , lepas tu kau kotorkan kereta ni macam sampah .

pagi tadi zama and adik konon tgh rajin nak cuci kereta . zama semangat nak cuci myvi because kotor sangat nampaknya . so i took the car key and lepas buka pintu kereta , sumpah terkejut . dalam kereta dah macam reban ayam . bunyi enjin kereta dah macam #!$%^^& okay takpe lah , tu okay lagi . and bila zama dah pegang sponge untuk cuci kereta , tonyoh punya tonyoh , kotoran degil masih ada okay ! WT* ! kau buat apa dgn kereta aku ha ? stupid foreigner !


this one dari jauh nampak la dah putih sikit sbb tadi zama dah tonyoh sampai tergeliat tangan okay -.-'


click la utk tumbesaran . segala kesan calar balar , batu bata , semua masih ada , tak hilang okayyyy


ni pula atas boot depan kereta . NYADA ! what is that ha ???? boleh pula kau menulis atas kereta family aku . so funny !


see ! adik tonyoh pakai berus tau but still , no effect on it .


tengok tayar pula . orang lain bawa kereta takde la huduh macam ni . takde la hitam macam ni .


kesian adik tukang cuci tayar . tapi kesian lagi kat zama tukang cuci body myvi ni . lenguh tangan tau ! -.-'

so kat sini zama nak beritahu awal-awal kat korang . kalau lah korang pergi sewa kereta orang or ape-ape je lah , jaga la harta orang sebaik mungkin eventhough kau bayar sekali pun . kereta tu tetap hak milik orang . kalau kereta yg korang sewa tu rosak , its because of u ! not because of orang yg menyewakan . why ? sebab org yg sewakan tak guna pun kereta tu . korang yg guna . jangan la sesedap hati dan rasa nak conteng , nak kotorkan , redah hutan . agak-agak la weyyy kereta apa yg korang guna . kalau nak sangat masuk hutan ke apa ke , pergi sewa 4WD . tinggi sikit , kotor pun takpa . ini tak , guna myvi je tapi perasan guna 4WD . damn ! lepas tu nak call orang marah marah . HELLOOOOO kau ingat kau foreigner nak mencarut in english aku tak faham ke ? i understand it so well okay ! bodoh !

see ! zama tak pernah nak panggil orang bodoh or nak mencarut ke apa okayyyy but ini memang mancabar kesabaran zama . habis duit sbb nak repair kereta ni semula je. dgn tayar pancit . enjin rosak . what else ??!!

p/s ; tak kisah korang ni nak sewa kereta ke rumah ke , tapi jaga harta orang sebaik mungkin . sbb ingat la, korang tu hanya MENYEWA je okayyyy ! sorry emo sangat dah ni -.-'

29 comments:

Wan Zhafri said...

ohh teruknyeee diorg tu! foreigner mmg kbnykan cmtu.. sng xyh ah bg diorg sewa.. bg org tmpatan je yg sewa.. msti ade rmi lg yg nk sewa kn?

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

wan ; tau xpe. kasar sgt diorg ni -.-' saje x bg sewa dkt org local. sbb kat area rumah zama ni ramai foreigner.

syazwan akid said...

kesian zama.. :p

cHan said...

hey zama! lama x komen2 blog u! heeee :D

spe yang kuang hajaq sgt buat kereta u mcm ne?!!!!
ne jadi emo jugak ne! HUHU

Nurulbadiah Lai said...

syg..kalu foreigner..kadang2 diaorng mmg mcm tu..bukan harta diorang kn..amboi sedap2 je ..
huhu..

pasni..
hati2 nk bg org sewa k syg..
huhu

Indah Mulya said...

hi love!
omg..teruk jugak kondisyen kete fmly u zama..huhu
mesti hangin gilozzz kan?
my dad pn wat jugak bisnes kete sewa ni, tp kalo fmly i ni kasi sewa kat student..
ni bkn foreigner, msian punya..
pom sm spesis gak..aritu ade bli ikan kot..den air ikan tu meleleh kua cmne tah..SUMPAH bau ikan!!!!
pdhal my dad da pesan kalo bli bhn bash,ltk lam bakul kat bonet..tak mkn samannnnnn..
hesh,ssh tol org spesis prangai cmni lah..
annoying btol!!eh..i plak bebel pjg..hahah

LuLu said...

omg. dia pegi adventure ke hogwarts ke apa. ish! fyi, negro mmg pengotor and kurang ajar! you guys shud sue the negro la ishh

Puteri Zaza said...

teroknya klu jadi zaza pon hangin la...so len kali wat satu policy suh sesiap[a yg menyewa jaga kereta tu baik2...klu x ada cas tambahan yg akn dikenakan

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

foreigner memang macam tu,

so kalau boleh lepas ni tak payah sewakan pada depa ni..

miya said...

huh... sabar. mmg ada sesetengah org mcm ni. dia fikir dia dah bayar, suka hatilah nak buat apa. aku pulak sewakan bilik, hampeh pengotor gila. boleh pulak dia cakap, ' aku sewa bilik ja, buat apa nak bersihkan dapur ngan ruang tamu?' hampeh bodoh tak ada otak!! dia sepahkan boleh pulak. cis!!! skrg dah kena halau. aman.. huhu.

entri baru:
Wikileaks vs tuala wanita
maaf kawan, jangan cari aku!

najihah sahami said...

perghh...biadap giler foreigner tu..uhh..

Loyar Lawa said...

dahhhsatttt... terokkkk toi

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

akid ; haha. kesian nk tlg bg duit ke ? :P

chan ; u emo sgt pehal? u amik my mood je lah. hahaha

sis nurul ; itula. dulu xde die buat mcm ni. now makin truk. mengada2.

indah ; OMGGGGGG ni yg i terharu gila u komen pjg gila gila . hahaha. btw , foreigner yg sewa ni pun student jugak. but international college kat tmpt my brother blaja. rasa mcm nk bg penumbuk, tp malangnye, i kecik sgt. hakhak

lulu ; kan kan kan ? i geram gila kot. huhu

zaza ; kalo buat cas tambahan , ade ke org nk sewa nnt? hehe

GKSB ; nk sewakn kat GKSB bole dak ? hehe

miya ; yeahhhh setuju ! kalo dh duduk serumah tu, pndai2 la hidup cara menumpang kn eventhough dia byr bilik je. i panas hati btul dgn org xreti jaga harta org lain.

jihah ; tahu xpe. rase nk tampar. haha

LL ; tula psl. LL tlg saman bwk msk court. hehe

DOLCEshasha said...

foreigner mana yang pinjam babe? student UIA ehh? or mmg dh stay kerja sini..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

Dolce ; eh bukan uia . bdk international college university kat nilai. hehe.

Bit Zamri said...

hisshh...tewuk nye perangai..
pernah sekali tu nampak foreigner, pak arab rasenye..
boleh laks dia nek kancil dalam kampus, mcm nak drift2 segala..
kuang ajak tol..

Elin said...

hi zama....budak inti college kat tmpt akak ni ek. hubby akak pun ada plan nk beli myvi and sewakan kat foreigner student kat cni..tp akak cam rasa syg jer nk bagi kat diorg nnt. takut jd cam kes zama ni..huhu. Syg kan keta tu..sebab kite yg beli.

Gayahspears said...

ade jugak org yg camtu ya.. sabar ya zama.. munguk la dorang tu...

hentakbelipat said...

hushh..kalau tgk kat UTM je pun foregner ni bawak kete mmg macam iblis..mmg la pikir ratus kali kalau nk sewekan kete kat diorg..tapi ur family mg tegar lah nk bagi sewe dkt diorg..tapi kalau bebaloi its ok lah..jgn nnti ugi lebih sbb diorg mmg hentam habis kete2 sewe diorg

budak kampung said...

die bawak masok kebon ke ape

shazika said...

sabar ye :(

Cik Mieyrarif said...

nyada ?
ape tuuu

cacing said...

perangai niga mmg macam bang***.... cacing rasa dia nak bagi rim tu sama itam berkilat ngan rupe dorang kot..... Fu*K Niga!!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

bit ; foreigner kasar ! huh !

kak elin ; akak. a'ah student inticollege tu la. abg zama blaja kat situ dulu.

gayah ; ni dh sabar sgt dh ni. mcm nk jd badang dh. haha

hentak ; ha tau xpe. tp ade untung la jugak. cume pk blk mcm byknye rosak niga tu buat. damn !

budak ; bkn kebun je, ladang trus. haha

shzaika ; makaseh syg :)

cik ; ntah. zama pun xtau ape. haha

cacing ; hahaha sama kilat ? OMG yg tu rase mcm btul. kereta skali die nk hitamkan.

Raby said...

hehe.tayah bagi sewe ke foreigner.dorang bkn reti jage

Enna Banana said...

gila!! enna baca pun boleh marah! mmg kurang ajar, kurang adab, kurang beruntung, org dah kasi pinjam tu pakai la elok2, isk! mmg nak kena simbah asid tul org yang sewa nih

asfira aminuddin said...

omg babe! teruk gila kereta u dikerjakan. foreigner mmg camtu. sbb bkn kete sendiri kan. sabar okey :)

hiro said...

sbr yeee..

bungakuning . said...

teruknyeee . aku bukan racist tapi kebanyakan negro memang camtuu . orag dia kurang ajar sket , kalau kat tempat aku selalu diorang ludah2 . tak suka :(