FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Wednesday, November 17, 2010

tak perlu sexy sangat


ASSALAMMUALAIKUM semua :) ok, zama update lagi blog ni . ohh kebetulan lately ni idea melimpah ruah , jadi zama pun mulakan la aktiviti menaip di blog , bukan menulis tau , sebab handwriting zama dah hodoh gila since dah lama bercuti , HAHAHA

saja je zama nak share dengan korang tentang trend sekarang and model masa kini . oh sorry sorry , tak pernah berniat nak aibkan siapa siapa atau apa apa pun ye . cuma dari pandangan mata zama je ade beberape fashion & style yg kurang menarik . minta maaf semua .

bukan nak cakap zama baik dan sopan dan tak sexy , oh tidak , zama pun manusia biasa tak lepas dari buat silap kan :) dan zama bukan nak jadi pendakwah atau ustazah . jadinya , entri harini , zama saja nak share dengan korang dengan fashion berjubah untuk ke Wedding Ceremony . tak salah berjubah kan ? maybe some people may take it as joke , macam kuno ke apa ke , tapi apa heran kan ? this is called FASHION too .


1. at first time zama pakai this jubah , i dont have confidence at all sebab zama rasa macam too matured and not trendy . plus, jubah ni actually is my mom's jubah tapi lepas tu rasa best pula :)


2. thats my sis :) sis angkat actually . we're both wearing jubah . kebetulan . HEHE tapi her jubah lagi nice than me.


3. this is just a silly one, HAHAHA


4. we care about our pose , as we are not a supermodel , so we are trying so hard to make this jubah look nice with our pose, NGEE


5. this is nothing but we love to hold the tree , HAHAHA baru nampak macam Angelina Jolie sexy sikit, HAHAHA ape kene mengene en ? silly me =p

the conclusion :
saya fikir untuk ke any ceremony atau nak jadi model pun , kite kena sentiasa sopan . nak jadi hot or sexy tak salah , tapi bukan mendedah . bila kat ceremony , orang ramai yg akan melihat cara pemakaian dan perwatakan . be nice with people eventhough zama pun not nice at all because zama susah nak senyum and tegur orang yg tak kenal , NGEE pakai la apa pun korang nak pakai , tapi jangan sampai nampak tali bra korang dan segala lurah dendam ! itu memang melampau .

akhir kata :
zama minta maaf jika ada yg terasa . tak bermaksud camtu . cuma , zama rasa if korang menutup aurat atau berbaju kurung ke , ape ke , pun dah nice and sopan. trust me . jika yg tak bertudung tu takpe , janji pakai baju tak nampak benda yg tak sepatutnya . orang akan hormat kita bila kita sopan dan sentiasa kemas :)

makanya , ini la fashion yg zama nak share dengan korang . FESYEN BERJUBAH ! :)

p/s : SELAMAT HARI RAYA everyone ! pagi tadi zama semayang raya pakai purdah :) mencuba tak salah kan ? sebab zama memang ada niat nak pakai betul2 tapi mungkin nanti . ada makcik tu hormat and bagi salam kat zama . terharu rasanye Tuhan saja yg tahu :)

26 comments:

Enna Banana said...

i loikeee jubah!
maxi pun i loiikeee!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

mari kite loikeee sume busana muslimah ! :D

Affan Ruslan said...

lawa je jubah pun. hehe.

cimut munniey :) said...

zama! i'm proud yo have you in my life! ececece! nice entry.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

affan ; thanks :)

muni ; hahahaha yo or to ? musykil dh aku, hehhe

Loyar Lawa said...

cantekkknyerrr cantekkklaaaaa~ fuhhh seb bek bukan lelaki. hahaha

cHaN said...

nice jubah!
nice shot!
nice pose!
semua nice la=p

lensa hitam.putih said...

alim nampak...heee :)

The Sharkox said...

Zama..lawalah pokok pinang tu...memang kena la dengan background dia..dan batu kecik depan pokok pinang tu memang menambahkan seri gitu...

Ahakss

Aizuddin said...

woahhh many RESPECTs from me heading towards your way babe ! serious , you're SO right !! setuju sgt2 dgn tutup aurat tu :) KUDOS to U !

farah said...

lawa ape jubah kau..
ade peluang, nak gak tgk ko pakai purdah..hehe :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

LL ; jgn tegode tau . nnt jd lesbo pulak aih :P

chan ; HAHHA tak boleh bg berucap kalo mcm ni. sumenye nice je, hahaa

lensa ; bkn alim. cume beckp bende yg btul je.

sharkox ; HAHAHA ape yg menampakkn tambahan seri tu ?

zudin ; thanks beb ! kau dah mula sokong aku ! hahahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

farah ; insyallah :)

cimut munniey :) said...

toooooo lahhhhhhh!

kau ni cam xpaham keypadddd lappy nie! HAHA

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahahaha , ok ok aku paham ! HAHAHHAA die macam sengal skit, hahaha

Enna Banana said...

zama sllu bli jubah katne?

Nurulbadiah Lai said...

zama..cntik,.
manis
sgt2 manis
cam perempuan melayu terakhir lak

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

enna ; zama tempah je syg . sbb zama susah nk cr size. ehhe. tp kalo enna nk cr jubah or bj lawa2, cr kat PKNS Shah Alam ataupun kat Ampang Park . :)

nurul ; hehe. ni bkn perempuan melayu terakhir. perempuan melayu tgh2. ehhe

paradoks hati said...

canteknya :)

rieyana ynn said...

cantik sangat...;d

Aqmar Ismail said...

ini baru true fashion, babe, berani! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha thanks guys !

Gayahspears said...

teringin nak pkai jubah :( huhu

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

pakai la gayah . mesti ko cun :D

Dee Zahari said...

canteknye jubah korang,,

nak nak nak! ;p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

nak kene beli, hihik