FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, November 27, 2010

nak jalan jalan ke ?

nampak tak betapa sayangnya Ara kat Achik die ni ? HIHIK comel kan kan kan ? oh silap, zama ada nama baru , CICIK . hasil daripada Ara pilih . zama tanye Achik ke Cicik ? dia pun buka mulut dengan pelat perasan boleh cakap , maka dia sebut Cicik dalam nada tak berapa betul dia, HAHAHAH


ASSALAMMUALAIKUM !!!!!! alamak alamak , zama cakap nak update entri ni semalam kan ? minta maaf la ye sebab dok kalut je dari semalam dengan internet gedik nak upload gamba pun macam siput , HAIH -.-' tambah pula tahap kemalasan zama memang melampau mencecah angka jutaan malas , HARHARHARRR sudah merapu lah ! kite nak cakap pasal holiday lah !

kite nak pergi Pulau Langkawi ni , nak tak nak tak ? siapa nak ikut angkat jari telunjuk cepat ! HUAHUAHUA dah balik pun , tak dapat la ye nak ikut =p tapi tahun depan siapa nak ikut , jom konvoi dengan zama =p

zama spend 3days 2nights je kat sana , tak lama . sebabnya kesibukan abah biasa la terbang sana terbang sini :'( maka dengan itu , 3 hari pun jadi lah . itu pun kira ok dapat holiday kan ? :)

DAY 1 .


meet my dad ! :) perot tu aset penting tau. aset memberi rezeki, HIHIK ;)


meet my baby ,eh bukan , meet my anak buah , Danish Ara :) muka macam ape tah awak ni baby cicik oiiii =p

nothing much in day 1 . sebab flight 6.30 ptg. sampai sana dah malam. pergi makan terus balik hotel dan tidur :)

DAY 2 .

kalau korang pergi Langkawi , jangan lupa singgah Idaman Suri , tempat shopping pinggan mangkuk terkenal kat Langkawi . terletak kat pekan Kuah :) pergi tau . coklat murah murah pun banyak kat sana . sebab tu zama borong je apa yg menjadi favourite , HAHAHA lepas tu pokai , aisehh -.-'


tengok la bakul tu , dari kecil , ke besar , HAHAHAH yg nampak belang2 tu barang mama , barang zama semua coklat je =p


oh, pose sikit ! handbag pun ada tau ! tapi handbag ni kat kedai RAM's apa tah , HAHAHA

kalau dah nama pergi Langkawi , pergi la naik cable car tu . asyik naik yg kat Genting Highland je kan , haaa ini mencabar juga . lagipun kat atas puncak sane tu dah ada jambatan baru which is kalau korang pakai sexy2 pergi sana memang ada harapan la nak terbuka semua sebab angin kuat and sejuk sejuk ! =p


tak banyak gambar kat cable car . sebab sebenarnya malas nak naik , HAHAHAH mama la takut . haish


rasa macam nak mati tak ? HAHAHA eh silap , rasa macam nak lepas geram tak ? HAAAA boleh pergi MORAC KART RENTAL :) ape bende tu ? itu tempat go-kart lah ! =p melepaskan gian nak race atas jalan raya tak dapat kan ? jadi kat sini pun layan je lah , HAHAHA terletak di area nak pergi ke Pantai Chenang dari airport Langkawi :)


ready ! sebelum berlepas , mesti pose dulu, HAHAHA


yeeee itu diaaaa zama mendahului ! =p


peace dari zama yg sedang memecut ! tapi akhirnya kalah di tangan adik , HAHAHAHA buat malu je -.-' tapi best , its fun ! :D


kalau petang , jom kita nikmati makanan kat Langkawi yg murah sangat ni :) destinasi pilihan ialah pekan Kuah kat jeti yg dekat dengan Helang tu . ada kedai makan banyak banyak situ. sebenarnya nak makan laksa penarak tapi kedai tutup . jadinya , makan kat kedai yg berdekatan . boleh tahan sedap kueh teow kerang dia ! zama siap bungkus bawa balik hotel tau ! HAHAHA


meet the girls :)

and bila malam hari , kami pergi jalan kat Pantai Chenang :) shopping apa yg patut. zama beli white dress and selipar . HAHAHA adik melampau lampau beli shorts , topi , sunglasses . topi tu harga rm89.90 dik ! kakak dah pokai ! :'(

DAY 3 .

pagi pagi lepas breakfirst , kita tengok ikan nak ? :)


location : Pantai Chenang :)


oh , baju zama pakai tu , jangan la korang pelik pula kenapa USS . sebab adik zama tanya , kakak , why USS ? why tak US je ? it stands for I love U senget selamanya , HAHAHA bukan bukan ! the truth is, it stands for I love Universal Studio Singapore :) cantik . zama like like !


kalau pernah tengok cerita kartun Pingu , mesti korang suka binatang ni . PENGUIN ! comel sangat ! tak puas zama tengok :)


terpegun ? HAHAHA bukan ! sebenarnya ikan tu besar sangat . ada kisah di sebalik ketakutan zama tu , HAHAHA masa zama kecil , zama pernah dah pergi sini . punyala semangat tengok ikan , sekali ada ikan apa tah besar gila stand betul2 depan cermin akuarium tu and pandang zama . nak tau apa jadi ? terus demam weyyyyy HAHAHA muka pucat lesi . dah dah , tak boleh cerita panjang2 , nanti korang gelak -.-'


Ara comel tengok ikan ? :)

last destination , back to Kuah . buat apa ? ini nak beritahu ni . mesti korang jeles kan kan ? =p

Activity : HeliCoaster
Company : CIG Global SDN BHD
Pilot : Captain Ahmad Husaini ( ayah angkat zama )
Cost : RM 225 kot

nak terbang ? jom ! HAHAHA u must try this guys !


up up and away ! nampak tak ? dataran helang dari atas :)


peace because i think its fun !


mama takut =p


adik , this is soooo coollllll !


cockpit . adik duduk kat cockpit with ayah bom :)


meet the pilot on left :) our beloved ayah bom . thanks to u for bring us here.


ada gaya pilot tak ? HAKHAK cita cita perlu dicapaikan juga satu hari nanti , Insyaallah :)


mari pulang ! muka dah bangga sangat nak balik peluk si BOBO :D HAHAHA

have a nice days peeps ! :)

25 comments:

ciput azny said...

beb.aku penah pegi underwaterworld tu.tp tade pon penguin :(

azaliahjsalleh said...

ho3 x penah cecah langkawi lagi

Farishah Hanem said...

best gila yg oart helicoaster tu !
memang jealous ! HAHA
and baby ara tu serious adorable :)

aisyaLALALA said...

zama zama zama!!

auwww, jelesnye zama naik heli. cool gile!!

ara tu comel gile rase nak cubit2 je pipi. hihihi ;)

cHaN said...

wah! penyanyi pergi bersuti kat langkawi la..mmg masyukkkkk!HAHA:D

bestnyaaaaa dapat naik helicopter! jarang dibuat orang time pegi holiday tuuu! HUHU

iamnerves said...

uhh..jeles tang heli tu je...
oh..nak naik=(

++***hana zaty**++ said...

hai cntik! wah! beshnye jalan2 ng family! heeee

hana senggah sini, de mase tgk jemput dtg blog hana ye! heeee

LuLu said...

omg so cool! :D ur dad heli pilot eh?

farah said...

bestttt!!!!

-telordibasuh- said...

best nak heli hahaa

Ummi Izzah said...

geram ngan si kenit tuh...! x gayat ke ci adik oiii..

Far8 budak baik said...

beb..ada peta tak nk pi lankawi tu =P
sumpah jeles grrr

D.I.T.T.O said...

ok helicoaster, sgt jeles! haha.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

terk ; ko pegi bile beb ? yg ni die br upgrade kalo x silap aku. hehe.

aza ; mari la cecah ! naik bot kat jeti kuala kdah pun ok ape. hehe

farishah ; hee. i know. ara tu mm super duper cute ! hari2 zama picit die :D

aisya ; dtg rumah ! bole picit ara :D

chan ; jrg dibuat , so tu yg buat tu. hahahha . lgpun helicoaster ni new activity in langkawi :)

iamnerves ; pi jd pilot. confirm hari2 naik. heheheh

hana ; jln2 dgn family is the best thing ! sbb boleh pau diorg. hahaha

lulu ; yeahhh my dad heli pilot :)

farah ; :D

telor ; mintak ngan uncle kamal. hakhak

ummi ; si kenit tu pipi tembun. hahaha.

far8 ; nk peta buat apa ? jln je. langkawi kecik je. x akan sesat. hehhe

ditto ; i know i know. hahahaha

Aqmar Ismail said...

omg cool gilaaa naik heli! jelesssss

p/s: ara comel gila. pipi dia geram tgk hehe

Enna Banana said...

best okay! nak pergi jugak!

Gayahspears said...

wah sakan kau holiday!! kalah aku ya

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cool:D rasa macam nk ikut sis pi holidayyy!!! nice experiences to share then!

asfira aminuddin said...

babe! bestnyaaa! serious! btw, baby tu comel sungguh. geram aje tgk. :)

jemput singgah blog i dear.

The Sharkox said...

Ish ish...comeynya budak kecik tu..huhu

Indah Mulya said...

cool gle!
tp langkawi mmg besh..
n ara sgt comelllll!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

aqmar ; hahaha u nak naik ke ?

enna ; jom 5 thn lg ! :D

gayah ; jgnla jeles . nnt kite gi jln same2 :D

fifiey ; nk ikut ckp je. boleh bawa :D

asfira ; baby tu anak buah i :D

sharkox ; mmg pun :D

indah ; langkawi kalo pndai cr tmpt mmg fun :D

Mar said...

alahai comelnya anak buah,...bila nk ad ank buah sndiri ni,..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

suruh siblings kawen cpt ! :D

Mr Ceym said...

laaa.datang langkawi tak cakap :(