FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, November 14, 2010

macam tak pecaya rumah baru saya macam ni


HAHAHHA selamat datang ke rumah baru saya . cantik tangga mahligai tu , HIHI ahh kelentong je semua tu =p sebenarnye ni ialah THE ROYALE CHULAN HOTEL :) terletak di jalan conlay , boleh la tumbesaran gambar ni kalau boleh click, NGEE korang kena juga baca sampai habis ni . zama paksa ! HAHAHA


kepada sesiapa yg datang dari luar Kuala Lumpur ni , boleh la singgah kat sini ye :) 5 star hotel , terbaikkkk :D zama pun dikira duduk luar KL la kan sebab duduk kat Sepang ? HAHAHA gedik je lebih nak tidur kat sana . kalau nak tahu rate , boleh la jenguk kat SINI , click tau jangan tak click :) hotel ni maybe mahal sikit la, tapi kemudahan yg ada and semuanye lengkap . jadi ianya berbalo baloi macam iklan celcom =p


ni snap gamba di tepi bangunan je , menunggu abah check in :)


WELCOME dari ARA ! :D cute tak saya ?


so ini some of the pictures yg menunjukkan bangunan hotel ni . nampak cantik kan ? ukiran dia pun nice :) oh by the way , hotel ni baru je ada kalau tak silap baru around 1 year & a half , baru sangat sangat la kan ? :) banyak pak arab dan minah arab tau kat sini, boleh usha , HARHARHARRR hidung semua mancung tapi zama hidung penyet, AISEHHH tak boleh nak join mereka =p


iklan sekali lagi dari ARA =p jom kite naik bilik ! :D


ini dalam lif , nak naik lif tak boleh saje saje orang luar gedik nak naik jenguk jenguk, no no no . kena ada room card then scan kat situ , baru la lif boleh berjalan , eh lif berjalan ke ? HAKHAK =p tapi most of hotel 5 stars semuanya menggunakan cara yg sama , need room card untuk ke atas . Renaissance Hotel, Prince Hotel and Zama's Hotel juga menggunakan card rasanya . dah lupa lama tak pergi , NGEE


ini arah ke bilik kami :) A531 . tingkat 5 je , rendah .


suka tak ? cantik dan sweet kan ? semuanya putih , i like :D


bila dah sampai kat bilik, ini la kerja si kerdil ARA and opah dia ni, HAHAHA terguling guling kepenatan ohh , kasihan . tapi comel kan ARA macam tu ? NGEE


so ini entah apa nama jenis bilik , HAHA katil single bed dua . sebab bukan ramai pun yg nak tidur sini , NGEE ohh and korang boleh mintak tukar katil single tu dengan queen bed juga :)


ni tempat memasak . gune electric stove :) kuali periuk semua tak disediakan ye, HAHAHA nak masak, bawa sendiri =p


ini toilet . part yg paling zama suke gile lah ! rasanye kalau disuruh tidur dalam toilet pun zama nak je, HAHAHA pasal apa? sebab toilet die luas and very comfortable :) HAAA yg gamba atas ni sinki dan lain lain .


tepi kiri kanan cermin tadi tu ada almari yg ada muka mama abah ara and sebelah lagi satu, toilet berkaca, HEHEH sexyy sikit la kalau korang intai, FEEWWIIIITTTT cehh tak senonoh ohh zama ! HAHA almari baju tu boleh buka dari dalam bilik kat katil tu and boleh tembus ke toilet terus , hebat tak ? grr grr

mari kite lepak kat cafe murah punya , kat bawah hotel ni juga . ada banyak juga cafe. tapi yg zama lepak ni cafe kat luar . kalau pekerja2 nak makan ke, or orang luar datang nak melepak pun boleh , harga just nice cuma mungkin mahal sikit dari warung biasa . yelaa, dah nama pun hotel kan , HEHE takdenye hotel yg murah , takde takde . zama dah buat research kat semua hotel, HAHAHAHA


asyik asyik ARA and opah jadi model , AISEHHH cemburu ohh :( makan jom ? mama makan nasi goreng apa tah . abah makan kuh teow kungfu . zama seperi biasa la dengan kegemaran masakan melayu , ecehh melayu ke ? HOHOHO nasi paprik ayam :) sedap gilaaa ohh ! kalah semua restoren lain , NGEE


akak ni pekerja sini . geram agaknye tengok si ARA tu yg dia mintak kat abah nak dukung, NGEE


melepak la ni . on the way ke lobby . takde la pula gamba lobby. lupa nak snap untuk tatapan korang, NGEE maaf :D

ini di malam hari jam 7.30 malam . ARA dah tidur ohhh ! gila awal, HAHAHA

dan dengan ini, maka tamatlah cerita cinta kita. eh silap ! cerita rumah baru zama , HAHAHA berangan je lah =p

zama saje share tentang hotel ni . mana la tahu korang nak turun KL tercari2 nak tidur hotel mana kan ? so zama suggest yg ini :)

selamat mencuba ! :)

18 comments:

cimut munniey :) said...

woah! great one.

fathiah said...

best nye dapat jalan2 ni.... bile la saya bole cam kamo. :)

Nurulbadiah Lai said...

ya allah..subhanallah..
omeynyeeeeeeeeee zama..omenyeee si ara ni..
nak hug n kiss die..
zama siyes sis xpuas tgok gmbar die..geram..eeeeeeeeeeeeee...
eeeee..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

muni ; maceh :)

fat ; bile2 pun kamu boleh syg :)

cHaN said...

orang kaya je mampu duk hotel mcm ni! hihi
budak kecik ARA tu comelll banget!
especially time die tdo.huhu ;)

~M-i-M~ said...

cop...time parents ko ngn si ara tu amik gmbar dlm toilet tu,
ko amik dr dlm closet ke??

iamnerves said...

uhhh...kiut ye baby tuh..
nak gonyoh2 pipi die=p!!

nurezzat said...

waaaa bestnye dpt bercuti2 di hotel 5 bntang.. huhuhu..

p/s: Ara tu comeeelll lahh! nak culik lah, bley tak?

Aizuddin said...

zama , kau stay hotel sebab apa ? kalau saje-saje memang sumpahh kaya kot kau !!!! anyways , ara comelllll. nak dukung boleh ? & mana ada hidung penyet. normal je hahahaa :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

nurul ; sis , geram kan? zama hari2 picit die kat rumah. hehehe.

chan ; org kurang kaya pun boleh la. skang zaman milennium. xde ape yg x boleh. hehehe

mim ; bkn. aku kat luar closet. dr dlm bilik. aku bukak pintu closet tu utk nmpk toilet. hehehe

iamnervous ;hahaha. jgn. nnt mak bapak die mrh. hehe

ezzat ; x boleh culik ! zama syg die. hehehe

zudin ; sbb.. ade lah. nk ckp ada event x jugak. nk ckp saje2, mcm blagak. ngee

The Sharkox said...

ish ish..kenapa 'rumah' zama ni kecik sangat?? haha

Heidi Shafiq said...

tempat mak sy keje kt blkg hotel ni.. :)

sembil9n said...

ayark!! gilo ko nak tido semalam pun xbrni... maunye duk tido kat loby jer..tu pun 5minit..hahaha

yamilalala said...

jap...zama dok kat sepang ke...la dekat je rumah kite...ahaha...dulu skola mane ah>

nurezzat said...

ngeh3...ezzat pun syg die jugak.. hihik..

Far8 budak baik said...

nnti ak nk gi gak hotel yg xde bintang tu!!haha=)..cun pic..hihi

Loyar Lawa said...

comelllnyer baby,

comelllnyer hotel,

comelllnyer zama,

hehe

Mummy said...

Salam kenalan....Comelnyer anak akak...so sweet