FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, October 16, 2010

sapa suke coklat? sape suke kek? tolong bace, hehe

HUAHUAHUA ini la gaya gelak ketawa masa kini ye kawan kawan. macam orang sengau lagaknye, gile ke ape kau zama , HIHI takde lah . harini zama nak ajar korang masak masak . eh bukan masak masak . nak bagitahu buat penggemar coklat dan cake sesuatu, HEHE

haaaa ape yg sesuatu tu kan? okla, kalo coklat + kek = ? korang boleh jawab ke? kalau korang dapat jawab, 100 markah untuk anda , dan dapat makan kek free , HAHAHA ye ye je aku ni, soalan senang sangat tu.

HIHI sebenarnye, entri harini mengada ngada sikit, kenape? zama pun tak tau. tapi zama rasa macam tu. malu pun ada. hehe. zama sebenarnye, aduhhhh camne nak cakap pun tak tau ! =( boleh korang tolong cakapkan tak ? HUHUHU

ok ok , sebenarnye zama nak cakap dulu mukadimah ni haaaa. buat kawan kawan yg dah tahu tu, buat buat je la tak tahu kan, HIHIK *mengada pulak =p sebenarnye zama buat cake harini . moist chocolate cake. kenape zama buat? sebab aunty suri tempah dengan zama. so zama buatkan untuk die :)

buat pengetahuan semua , zama buat bisnes kecil kecil aje dengan this chocolate cake. zama tau ramai orang pandai buat but this one is different kot. i belaja from my umi angkat , then zama edit apa yang patut untuk make it more delicious :) zama penah jual kat KLIA secare kecil kecilan saje. zama mintak tolong dengan adik kakak ipar mase tu. sebab kebetulan die kerje part time kat one of the boutiques dalam KLIA . mule mule macam tak bape laku sebab kate diorang, dah ade orang jual bende bende macam ni. tapi kak pia cakap dont give up . so zama try again :) and ALHAMDULILLAH laku tau ! believe it or not ? zama jual yg dalam cup kecil tu je sebab zama tau orang senang nak makan nanti. but zama ade cakap kat semua pelanggan if nak yang besar for kenduri or ape, let me know. ade sorang kakak tu tempah sampai dua bijik yang besa. katenye nak bawak balik kampung untuk kenduri tahlil :) tapi disebabkan keadaan tak mengizinkan. mase tu zama dah nak berangkat pergi umrah :( rezeki kat situ dah terlepas. takpelah, nak buat camne kan.

after kak pia stop working part time kat sane, dah takde sape beli, HIHI sebabnye zama dah stop buat. cume kawan mama yg aunty suri ni je selalu tempah. haritu raya sampai dua bijik kau die nak ! tekejar kejar zama buat, HAHAHA and harini zama buat lagi sempena die nak pergi haji :) die cakap , 'ini rezeki manje before aunty pegi haji, balik nanti aunty tempah lagi' .sukenye zama tak terkire. ade jugak orang hargai air tangan zama ni kan :)

oh my god ! this entry is too serious kan? HAHAHAH what can i do ? malam ni mood gedik hilang. tinggal mood chocolate cake je, HAHAHA

so dengan ini zama nak bitau korang , zama nak jual kek kek ni ! laku ke tak zama tak tau la korang nak beli ke tak, HIHI nanti zama bitau hargenye ye :) korang tengok la dulu ape yg zama gune untuk pembuatan kek yg tak seberape perfecto nye ni , HIHI

this is my lovely KENWOOD ! :) dah lama ni mama beli. masa tu harga murah. around 8 hundreds something kot, masih berkhidmat tau dalam keluarge ni. and zama la penyambung warisannye, muahahha
mari pukul pukul telor ayam ni . telor campur gula caster :)
masok tepung , cakkkk ! siap ! HAHAHA ok tipu je.

sebenarnye ade la lagi beberapa bahan yg zama masukkan tapi mana boleh bitau, rahsia . cume zama bitau korang , zama tak gune bahan bahan biase yg kat kedai. zama beli yang special . so harge mungkin mahal sikit buat korang rase. tapi bagi zama ok je tu. HEHE kalau korang nak resipi lain , zama boleh bagi. but not this cake ! :D

see ! this is my chocolate cake. i mean moist choc :) nampak burok kan? sebab yg ni zama buat cincai saja. nak cepat . but its delicious. *ecehh puji diri sendiri kan? AHAHHA tapi betul la. kalau tak, kenape sume my committee member Enginius berebut nak makan this cake sampai licin semua ? kan kan ? and they all nak lagi, oh maaf la cukup satu cake untuk korang, HAHHA kalau nak lagi, tempah =p


so kawan kawan , ini la die kek nye :)

price :
rm 40 (untuk yg besa)
rm 13 (untuk yg rectangle shape)
*tak termasuk kos hantar

if korang stay area KL , Selangor , Nilai, Salak Tinggi , zama hanta by hand je :) because dekat saja dengan rumah. if yg duk jauh sampai utara sana tu, need to tambah sikit la price sebab kena pos :) tapi zama tak tau lagi harga.

shape :
round , square or rectangle only :)

tapi yg rectangle tu kecil je macam yg ada selalu jual kat pasaran tu kan. and harge pun kecil. HEHE

duit boleh bank-in kat akaun maybank zama :)

maybank :
106099245616
atas nama Nur-Za Marlyana Mohamad Kamal ye :)

ok lah tu , kalau korang macam nak cube ke, better amik yg rectangle kecik sikit. inform zama tau :) nanti zama reply. hanta kat sini and leave your address , name , and phone number:
aposch_bluesh@yahoo.com

kalau laku, ALHAMDULILLAH, kalau tak, pun takpe :)

thanks membace ye kawan kawan :)

oh lupe nak cakap, untuk serius buyer je eh? tak mo main main, kesian zama nanti, huhu

29 comments:

Cik Bulat said...

haik.. zama buka bisnes kek. kena post kt fb ni. hehhehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

meh meh tlg poskan :D malu lah sbnrnye nk pos kat fb, hehe

Cik Bulat said...

hahaha. knapa malu pulak. ilek ar. cari rezzeki. bukan wat kerja haram. mana taw lagi up request :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahahha tau tau. tapi tapi, zama penyegan kot, HAHAHAH

Cik Bulat said...

hahaha,ok da promote di my fan page n my fbook t0o~

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

omg ! thanks so much dear ! :)

Yaya Zamimi said...

ka anta kt uia boley?? HAHAHHAA...

-telordibasuh- said...

ooo..ori ori hehee..
zam xkan xde tester kot..kene rase lu sedap ke x hehehe...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

yaya ; uia pj? hahah. dh ckp kn, janji kl, selangor, aku bole hanta. hahha

telor ; nk tester mai rumah ! kate rumah dkt. hahahah

-telordibasuh- said...

heheh..zama wat kek then kite lepak kat klia la...org kaya kan hehehe

Pinky Pixie said...

omg! pndainya kamu buat kek sygs.. kne blaja dari kamu ni.. hihi

LuLu said...

hoyeah sy dekat je dgn awk, so bole la awk dtg rumah sy! heheh :D i like moist choc cake.yummeh!

Enna Banana said...

goshh gosshh..
sedap kott! moist cake!
ohh sumpah sudah terliur.
nanti kalau enna duk shah alam,
bleh la tempah yea.
okay! enna nak share ni kat blog lah
nak promote zama sikit :)
bleh x?

Gayahspears said...

salam zama.. amboi.. bisneswomen ya..hihi
nk tempah,,, tp nk free.. huhu.. besday gayah kan x lame lgi.. pos la..huhu.. x malu kan??? kah3

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

telor ; hahaha. bwk kek lepak klia? nk duk mana? atas runway? hahaha

pinky ; bole bole ;)

lulu ; HAHAHAH sure syg :) kalo nk , ckp je :D

enna ; sure sure boleh ! thanks tlg zama tau ! :) sayang enna ! :D

gayah ; hakhakhak ! birthday ye? haaa yg itu bole dipertimbangkan sbb birthday kite dkt je, haha

zatros said...

chaiyok! chaiyok!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

thank you ! :)

-telordibasuh- said...

haaha...kite lepak la kat mcd ke kat starback ke..

NURULekmiRabat said...

wa..siyes nampak sedap..rs sedap la kan? dok kt skudai leh antar ke? ala..mampu melihat je la..gud luck bisnes :)

zatros said...

chop chop chop! xde tester kah?

cik amalyna said...

adush! kecur air liur. saye dok johor. jauhnye nk order T_T

fathiah said...

wah. aku nak satu. xpenah rase lg kek ko ? or ak tipu. huhu

BLADE EDGE said...

salam..

just blogwalking

Silalah ke blog BLADE EDGE

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

telor ; gile ah. mmg mcm org KAYA ! hahaha

ekmi ; nk hanta boleh. by pos laju. hehe. tp xtau la nnt maybe ade penyet2 skit ke. hihihi. kalo nk, inform ye ? :)

zatros ; ade , dtg rumah la.

amalyna ; hendak seribu daya, x nk seribu dalih :) kalo nk, insyallah bole je by pos.

fat ; ko xpnah mkn yg aku buat. ko mkn yg mak aku je kot. hehe

blade edge ; alright ! :)

D.I.T.T.O said...

belum dpt rasa dari dulu, skang dah kena bayar pulak. haish. =(

Amyna said...

Mak aihh... jauh la pula pren. kalau dekat teringin juga nak oder, tengok pun dah menggiurkan.. hik3x.

YAN said...

nty besday tlg kc free!
haha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ditto ; sbb xde chance la nk bg u rase, huhu

amyna ; mai dtg kl :D nnt bitau, zama bg. hehe

yan ; bankrupt la aku woiiiii, hahah

munet said...

zama!!!
sedapnyar!
nnti kat gombak nak lah!