FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, October 4, 2010

raya dah nak habis, jom la serbu rumah orang

Hai kawan kawan ! tengok tajuk pun dah tau kan? HAHAHA topik harini topik raye. nak kate open house, close jugak pintu tu . tapi datang datang je rumah aunty mia ni , ade la satu lagi family. maknenye ade due family je yg datang. sebenarnye aunty mai ni bukan kawan mama pun. tapi kawan aunty zai, HAHAH tibe-tibe datang rumah aunty mia ni, aunty zai cakap 'this is my sister' . bile pulak dah mak aku jadi kakak die ni, HAHAHA takpe la tak kesah la kan.

before begerak ke rumah aunty ni, zama hanta adik kat IPD Sepang rumah kawan die la. nak raye la katakan . ade ramai awek katenye, HAHAHAH adik adik =p zama pun begegas je amik selendang letak atas kepale and pakai my favourite sunglasses , jalan dengan lajunye pegi start enjin kete. padahal jiran sebelah rumah baru pindah. buat dekkk je, KAHKAH jahat tak jahat tak? nanti lah zama tegur die :)

so, around 3 pm aunty zai and kak akma sampai rumah zama. then, begerak lah kami ke Bukit Mahkota. jalan nak ke Nilai 3. mama and aunty zai la orang paling excited. nak singgah nak singgah ! HAHAHAH takpe lah, duit diorang, diorang bayar, HEHEHE bile dah sampai rumah aunty mia, ni la keje kami. makan, minum, gelak, pose , menggedik, dan macam macam acara lagi. tambah tambah rumah aunty mia ni cantik. ade pond ikan. i like that ! =) jom tengok jom .
dalam rumah kene la control ayu sikit kan? tapi tak la ayu mane sebab muke mmg tak ayu pun. lagipun name i bukan ayu. HAHAHA ape aku merepek ni? ok abaikan. tengok bawah lagi :D
amik mood jadi model jap ni. HEHEHE almaklum la, ade orang invite jadi model sambilan tak nak pegi. segan konon. tapi posing bukan kemain. HUAHUAHUA tapi zama bukannye tinggi mane. tapi tinggi la jugak, KAHKAH ape ayat macam ular terbelit ni =p tapi tapi kalo ade lagi orang nak invite photoshoot saje saje kali ni, bitau la eh? semangat lak :D sebab tengah cuti lama ni tak tau nak buat apa.
yeahhh lompat lagi lompat ! due orang kakak ni sebenarnye jeles dengan zama sebab zama lompat tinggi bebenor kate mereka. HAHAHA nasebla kan. jadi ringan senang nak lompat. KAHKAH soryyyy kakak kakak :D
muke tu kalo excited lagi pun takpe kan? HAHAHA maaf la . zama memang hantu camera, segale jenis camera zama hantu , HAHAH pening ke bace? jgn la pahamkan. juling jap lagi.
operasi nak pijak ikan konon. nak pegang ikan pun takot. KAHKAH tapi kan, ni nak story kat korang ni. mase zama sekola rendah , zama pegi kat sebuah hotel ni (dirahsiekan name dan negeri hotel tersebut. takot kene saman :D ) untuk berbuke puasa. alang alang mase nak tunggu bukak puasa, zama pun merewang keluar dari dewan makan hotel. zama pegi la jenguk pond ikan kat luar tu. alih alih tengah syok jenguk, entah kenape ikan tu lompat, and zama tekejut, then nak tau ape jadi? zama jatuh and terduduk atas ikan tu, HAHAHA dah la pakai gown. GOWN ok ! bukan seluar . agak agak teselak sikit la tapi mase tu belum akil baligh so dimaafkan :D ikan tu mati tau kawan kawan, HAHAHA kesian kan kan? abg zama nampak, so terus tarik zama masuk dalam hotel, KAHKAH abg zama sume panggil zama pembunuh ikan. HAHAHA sejak dari tu la, zama dah tak nak pegang ikan. takot. tapi makan ikan suke :D dahla story tu, kang sampai sudah tak habis. HAHAHA
korang perasan tak mana satu mama zama? HAHAHA baju yg wane peach tau. bukan hitam brown tu. tapi nampak macam zama lak anak die kan kan? HAHAHA
ladies ! hot hot ! HARHARHARRR
dah dah jom balik jom ! HAHA dah tak larat pose lame lame :D
haaa sempat lagi tu :D
ni la tuan rumahnye. yg baby kicik tu name die YUNALISA HAWA. dah macam yuna pulak kan? aunty mai mesti minat yuna ni, HAHAHA

okla kawan kawan, cukupla dulu. tak larat dah nak tekan tekan keyboard. mandi pun belum ni. HAHA ni gamba random je zama amik kat folder. dalam FB zama pun ada some pictures yg lain lain . add la zama kalo rajin nak tengok :) TATA

6 comments:

ciput azny said...

pembunuh2!!HAHAHA

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

HAHAHA shhhhh nnt hotel tu saman aku kang. :D

zatros said...

suke eh amek pic sambil lompat..;p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

suka suka :D

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

cantik umah anty mia tu kann.. suke sangat.. kolam ikan tuh cantik lah zama...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

a'ah cantik kan . zama pun suke :)