FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, October 30, 2010

im not a BABY !

OHHHH baby Ara , apa pasai la comel sangat Achik tengok ni ? HIHIHI muslimah tak Ara kawan kawan ? :D die pakai shawl arab zama , HAHA cute gile en? :D geram grrrrrr grrr

ok back to the main topic, HIHI betul la tu im not a baby . because i am 19 years old now. dah tua kot :( kalau nak dijadikan cerita , bile remaja ni dah besa panjang, mesti nak bebas kan ? macam tu la jugak zama . tapi zama bukan la nak bebas bersosial sana sini because that is soooo not me .

being the only daughter in my family is hard actually. pergi mana pun kena soal. eventhough my dad rarely be at home but he still care about me and my brothers :) some people, even parents ada kat rumah pun , ada je yg tunggang langgang kan? parents tak kesah kan ? tapi zama pegi mana pun kene soal .

rules kat rumah bila abah ada :
1. wake up as early as u can
2. eat your breakfirst if u wake up early
3. if ur out with ur friends , make sure u'll come back home before 10pm(ini utk zama je lah)

HAHAHA itu dia rules nye. kalau tak ikot, memang bising yg amat. kalau abah takde , mama no hal punya lah. cume beza mereka berdua ni lain sikit.

mama : sporting tapi kuat membebel yg macam macam.
abah : muke je garang tapi cool gile !

HIHI jadi itu lah mereka . dulu masa zama sekolah rendah , masa UPSR dapat 5A . punye lah zama semangat apply nak masuk MRSM ke, SBP ke , nak gah la jugak macam orang lain masuk asrama. sebab dulu orang cakap orang yg masuk asrama ni orang pandai pandai, HAHAHA

at last , walaupun dapat surat tawaran ke MRSM, abah tetap tak benarkan zama pergi :( punah segala harapan yg masa tu teringin nak jauh sikit dari rumah sebab tak nak jadi anak manja. tapi tengok la, sekarang dah terlebih manja ! HAHAHA

masa form 3 , abah kate form 4 nanti boleh la nak masuk asrama . tapi itu lah zama , main punya pasal dan lagi satu nafsu untuk tinggal jauh dah takde , NGEH NGEH jadi mase PMR buku satu pun tak bukak ! ape yg ingat, itu la yg zama jawab , serius ! zama dapat 5A 3B , HAHAHA bangga tak ? tak kan? HAHAHA abah memang tak bangga dengan zama. die cakap , 'abah kecewa dengan awak'. menangis bagai nak rak zama , HAHA tapi peduli apa waktu tu , memang zama dah tak teringin nak masuk asrama .

habis form 5 , hamik kau zama ! dapat tawaran Matrik Gambang hutan simpan Pahang agaknye, BAHAHA ingatkan dah nak bergegas kemas barang untuk check-in kat sane, HEHEHE alih alih dapat pulak tawaran dari UIA. ingatkan UM :( sedihhhh . pilihan pertama zama masa apply UPU dulu adalah UM-Asasi Seni Alam Bina :) bercita cita nak jadi interior designer kan dulu, HEHE yg kedua masih di UM-Asasi Kejuruteraan . dua dua habuk pun tak dapat. last last terime saja lah UIA pun . at least dekat dengan rumah :D

hari pertama kat UIA, hati ni gundah gulana gile . sebab zama bukan la jenis yg cepat bergaul and dapat kawan baru sebab dah selalu duduk rumah kan , so susah nak adapt bende baru. tapi yg hebatnya, zama tak nangis. nak tau sape yg nangis ? ABAH ! hahaha kan dah habis ego tu . tula dulu zama tanye, 'sayang kakak tak?' abah jawab tak. kan bile akak pergi, abah dah rinduu :D lagi sorang ADIK zama ! die takde la nangis. tapi yg zama ingat mama story kat zama , adik bangun semayang hajat tengah malam and berdoa 'ya allah , berikan lah kakak aku selamat walau kat mana pun die berade, jage lah die sebaik mungkin'. ok yang tu memang zama nak nangis. terharu kot. tak sangka kami gaduh gaduh macam singa laut (eh, singa laut? haha) pun , adik tetap sayang zama :) love adik :)

scroll bawah cepat !
thats me ! when i was a baby , a naughty kid , a loud baby and sume aku lah ! HAHAHA

dan sekarang , ini lah zama !
ade sape sape nak tolong pegangkan kasut zama tu tak? HAHAHAH tak lah, gurau je. ade tak orang nak teman zama ? jadi teman sehidup semati pun boleh jugak. sebab zama masih kosong. zama senang berseorangan sebab takde sape yg mengawal hidup zama. plus, islam jugak sebenarnya tidak menggalakkan berpasangan. tapi islam jugak tak melarang. pandai pandai la control ape yg patut, HEHE jike mahu , kahwin lah ! HIHIHI

bile zama dah besar, macam ni lah rupanye =p *ape kene mengene kan? HIHI kalau dulu kepala tidak ditutup , sekarang zama sudah berhijab :) kalau dulu zama lupa amal ibadat , kini zama lebih mengutamakan solat :)

kata orang , mati itu bila bila saja , dan zama takut akan kematian. kerana sesungguhnya , amal ibadat yg ada hingga hari ini belum lagi mencukupi. jike esok hari kematian zama , zama harap zama pergi dalam keadaan yg amat mulia :)

betapa zama sayangkan mama abah dan seluruh keluarga dan kawan kawan yg ada di sekitar zama. jika seorang pergi, air mata ini akan gugur juga, cume kata kata itu tidak terungkap. zama tak pandai mengungkap dengan kata kata. dan zama juga tak pandai mengekspresikan dengan perbuatan. kerana apa ? kerana zama ini terlalu halus perbuatannye. korang tak paham ke ? HIHI ini bahasa orang seni =p

hari ini, ketika ini, zama perlu menjadi insan yg lebih matang . cukup la sekadar zama cakap , IM NOT A BABY, IM A BIG GIRL. AND BIG GIRLS DONT CRY *macam lagu fergie, HIHIK

p/s : zama terlalu rindukan tempat ini sampai kadang kadang berlinangan air mata. korang tahu kan kat mana? :) itu adik, along, kak ira dan wanteh bersame zama :)

i love you all ! tata :D

20 comments:

mello said...

waa npe zama tak pegi matrix gambang..klu x mesti kita dpt knal awal lg..eh, tp mello batch lain..gagaga

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha mello , kalo msk pun, jejak kaki mello pun tadak tau x ! hahhaa

Meghil Yaargh said...

syahdu.huhu.:( (saje nak tunjuk side wa yg sensitip.wakakaka)

najihah sahami said...

waa...zama ni anak manja ek..yeayy..buli die...haha...

best je dengar kisah famili zama ni..hee,,,tapi nak tnye..ara tu sape??ank buah ek??

The Sharkox said...

Tembunnyer pipi dia mase tecik tecik..haha..

zatros said...

so touched..;p

YOUsoF said...

bertuahnye dah dpt jejak kaki kat sane...

hiro said...

pehh..

Nurulbadiah Lai said...

zama pandai n bijak..
so masuk kat mane2 univ pon..same je syg..tgok zama now??
x lama lagi akn jdi somebody..insyallah..

nurul lak..
abah sporting giler amat.mak garang..

kalu kuar rumah..kalu kuar pagi..mesti balik b4 kul 7..make sure mghrib ade rumah..
kalu nk kuar pas maghrib..kul 8-10..hehhehee:)

Wan Zhafri said...

hehe.. geram tgk ara! haha..
mata die sama je cm zama tyme bo0lat2 dulu.. haha..

hey nice story actually,, tacin' laa.. =,(

cHaN said...

dah buat haji ke zama? :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

yargh ; xyah nk pure2 la, hahaha

najihah ; ara tu anak buah zama. anak along :)

sharkox ; pipi sape? ara ke zama? haha

zatros ; eh? hehe

yousuf ; thanks. abah blanje tu :)

hiro ; hehe. nape?

nurul ; thanks syg :) anak sorg girl mmg slalu mcm ni kan? kene control sikit. tp bagusla. menjaga maruah keluarga jugak :) hehehe. mlm nurul bole kua 2 jam je ? sempat pegi mkn je, ihihi

wan ; hehe, tgkla ara anak buah sapa. haha

chan ; umrah my dear :)

Enna Banana said...

baby tuh comel!!!!!! itu je enna anak cakap!

eh eh..x lah

zama! kita geng! sebab kita anak pompuan tunggal, sama-sama, i loiikeee :)

akm@miRa said...

salam..alolo..tomey nyer si babau..miss u baby....wah,..dh tnjuk gmbr baby dier..hihi i miss also tmpt tue..byk knangan di sane..n tmpat tue jgak myatu kn kite semua...2thun lg kite g lg skali samer2 tau..!!

Rainbow said...

kiut miut nyer baby tu..ingtkan zama time kecik tadi heheh...

rain wish u all da best n gudluck for ur future life kay..

u r sweet gurl.. be an inteligent woman one day kay. ;)

akm@miRa said...

babau pkai tue sjbik mcm k.iera..cute lor dier..huhu
BtW..HapPy besday..dat day sje tak wish kat Fb..hihi coz akak dh wish dkat hp mnje kn..huhu

asl nie??ayh tak bg kuar lg ker??sabar la mnje..akak pun mcm mnje jgak..nk kuar pun tak bley..always d tnya k mne n ngn sape...just kuatkn smngat k..

akak pun windu sane...2 thun bgaikn lmbt sngat.. =( ..... kite g same2 ea??huhu

Poppy Lisa said...

Comelnye Ara~!! :))

Yaya Zamimi said...

alhamdulillah... arap2 kau n aku n sume org smakin ke arh kebaikn n kekal di jln Allah SWT..mudah2n..

-telordibasuh- said...

hahah i like family kamal haahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

thanks to all :D