FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, September 11, 2010

raya raya bersama zama jom ! :D

ASSALAMMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKAAAAAAAAAAAAAAATUH ! dah macam Haji Mustapha lak aih macam dalam cite Qalesha kat astro prima. HEHEHE tak tak , sebenarnye saje je ni . tengok la Ara dulu sebelum zama nak story panjang panjang ni , HEHE kening ziana zain wa cakap sama lu ! comel kan? HAHAHA
mama abah a.k.a along & kak ira =) sweet kan 3 ekor katun ni? HAHAHA katun? sampai hati kau zama kate abg sendiri katun. ala dah memang betul pun. perangai macam katun. mata juling sana juling sini bunyi sana bunyi sini . agaknye si Ara ni macam tu la nanti bile dah pandai becakap. buat lawak je keje die. HAHAHA
pahhhhhhhhhh ! Ara sayang opah ! HAHAHA tengok Ara , die geget pipi mama zama. Ara memang camni. bile die sayang orang, die geget la. mama die pun kene geget dengan die. HAHA zama penah gak nak kene geget. pastu zama bising terus Ara tak berani geget. HAHAHA die berani geget bahu zama je. KAHKAHKAH kelaka kan? okla kawan kawan , kalo nak bace zama merapu kat sini memang la tak abis :D serius jap . HAAAAAAAAAA ni sebenarnye gamba gamba Ara ni mase dua malam before Ara balik Kemaman. Kemaman tu kampung kak ira. die raye kat sane la :'( sedih tak dapat raye dengan budak kerdil ni. HUHU tapi dapat 3g dengan die dah. ya allah ! comel gile die pakai baju kurung wane pink. HAHAHA macam anak toyol =p

jom jelajah sikit sesi mengemas rumah :)
1. tingkap
2. bersepah !
3. alahai mama nak vacuum pun nak posing. HAHA
4. iklan gigi. HAHA
5. angkat sofa
6. selesai angkat.
7. kapal terbang .

erkkk ? kenape tibe tibe kapal terbang ni . HAHAHA ni hiasan kapal terbang lah . HOHO kami adik beradik ni peminat setia kapal terbang. tah ape jenis sume nak beli. ade jugak dapat free :) lepas sesi kemas kemas , jom kite poiey pokan soromban carik lomang ! =D
sedap tengok kan kan? orang nogori ni , lemang die terbaek. johor pun not bad. tapi tak kan la zama nak gi johor cari lomang. HAHAHHA suke tengok lomang beratur ni :D
orang kat lua sebok duk pilih lemang, kau duk dalam kete je zama? anak dara jenis ape ni? HAHAHAHA malas la . mama dengan abah dah volunteer nak turun, so zama dengan adik tak yah la.
fahmi ni pun turun sebab disuruh angkat lomang. bape batang tah zama pun tak kire. dah macam rupe bazuka lak aih :D
Jusco Seremban 2 :) ni kat pizza hut. beli bungkus untuk buka puasa :)
ok, ni kenape? zama pun tak tau kenape dengan abg zama ni. HAHA
pose sikit. model la konon konon. grrr

dishes untuk pagi raya :)
1. moist choc cake made by zama.
2. rendang ayam made by mama.

pagi raye :)
ni la lauk yg ade kat dapur. HAHA sedih kan? kenape macam ni? sebab kami tak balik kampung . raya dengan kapal terbang je. HAHAHA sebab rumah kan dekat dengan klia =p
balik semayang raya :)
1. wekk ngade !
2. perasan hensem .
3. alamak tak ready !
4. ok terbaekkk ! :D
5. iklan tak senonoh. HAHHA
6. mintak duit raya ! jom bodek sume !
7. kek aunty suri :)
8. umah aunty suri .
9. aunty suri pulak datang rumah zama. HAHAHA

kesimpulannye, HAPPY EID MUBARAK everyone ! and enjoy your raya ! :)

8 comments:

Mohd Aizuddin said...

wahh layan qalesya gak ? haha me too ! LIKE this post huhuu

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

HAHAHA aku xlyn sgt la. adik aku suke.

akm@miRa said...

asl mnje terbongkang mcm tue?hhaha pnat mkn lemang ker?huhu chomey si ara..smpaio ati kta dier TOYOL..hmpeh nyer makcik..len kali pgil si kuMa2 ea..hihihi

Aqmar Ismail said...

selamat hari raya manja! :D maaf zahir dan batin!


baby yg gamba first tu comellll gilaaaaa aaaa gerammmm haha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kak akma ; itu tande2 penat nk monopos. hahaha. ala ms manje kecik sume panggil toyol gak. skang ara pulak, haha

aqmar ; selamat hari raya too aqmar ! maaf zahir dan zahir only :D miss u lah aqmar. hehe
baby tu senget skit. pndai pose. haha

akm@miRa said...

huh?monopos??jdi btul2,bru tau.huhuuhu
owh,nie msti dulu mnje lmbt tmbuh rmbut ea..huhu naper tak letak pic mnje time kcik..?

feeqa haballah said...

gambar iklan yg tak senonoh tu terbaikkk! hahah :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha, kn fqa kn? x sengaje duk mcm tu :P