FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Tuesday, September 7, 2010

random things , i said random .

A baby can also make their blogs ! *kate Ara HAHAHAH takde lah merapu je tu. ini random je zama kupas kupas sampai pedih mata (macam nak potong bawang pulak, HAHA) dari CANON EOS 500d kepunyaan zama dan abg =) agak agak budak toyol ni bole masuk contest baby paling comel tak? layak tak? achik die ni pun nak tumpang sekali nanti, HARHARHARRR cute kan die posing camtu? suke betul die bile mama abah die balik dari keje. telompat lompat bukan main riang lagi. Ara Ara... nakal betul awak ye baby Achik :) tapi yang nakal tu la yang selalu mendamaikan hati , mengubatkan jiwe . betul tak?
im a girl ! do u notice that? pinky pinky =p HAHAHA disebabkan kau botak la orang ingat kau laki sayang Achik oi. lagi satu sebab name Danish tu. Danish kan biasenye dibubuh kepada bayi lelaki. kali ni zama nak explain kat korang. sebenarnye Danish Ara ni memang name yg dah digabungkan menjadi dua perkataan untuk female names. ade dalam buku A Dictionary of Muslim Names edited by Prof. S. A. Rahman :)

Danish Ara : endowed with wisdom or learning. i take back my words my friends, it is not modest but endowed with wisdom. HAHAHA selame ni orang tanya lupa apa maksud. agak agak bunyi lebih kurang , tu yg tibai modesty, NGEH NGEH =P sooryyyyy guys ! jom tengok iklan buku jap , HEHOHAHAHUHU gelak macam serigala pun ada ni, HAHA
1.buku ni la ye kawan-kawan :)
2. nak mencapub sikit masuk mata kanan =p
3. mengada-ngada nak tuka mata kiri pulak.

ok dah, fullstop ! HAHAHA

air liur meleleh leleh (dalam rentak lagu ape tah tajuk tapi ada macam yaleee li yaleee) HAHAHA ara ara , tak senonoh kan? HAAAAA yg ni bukan ikot perangai zama. ikot perangai along, HAHA (padahal satu spesis je makcik dgn anak buah) WAKAKA

mari masak jom ! Ayam Masak Merah kegemaran zama :)
kegemaran Syami jugak :) syami ni kawan baru zama. die ni kawan caim. HEHEHE
bahan bahan serba sedikit. ohh jangan salah sangka. crunch biru tu dalam tu ada cili blend, HAHAHA bukannya aiskrim tu ingredient nak masak ayam masak merah ni. konon la mintak resipi kat mama, tengok-tengok mana guna pun resipi. penat lelah mama korek laci untuk zama. at last zama masak cara sendiri je. YEEHAAAA YEEHOOOO
1. kite kene goreng ayam dulu tapi make sure jangan sampai hitam. masak sikit je. ala-ala wane kuning tu. (padahal ada satu trip nak goreng ayam ni dah hitam sebab zama ralit potong bawang) mata pedih-pedih, HUHUHU
2. mari kite menumis ! bahan-bahan menumis adalah bawang besar, bawang putih dalam beberape ulas :) potong-potong besa besa pun takpe sebab nanti kite blend je. oh jangan lupe blend sekali dengan serai dan halia dan cili. tapi halia jangan banyak sangat. nanti kentot banyak baru korang tawu. HAHAHA oh sambil menumis tu, masukkan cili blend tadi yg dalam bekas crunchie tu, HOHOHO tumis sampai pecah minyak. sape yg selalu masuk dapur, mesti tahu ape maksud pecah minyak ;)
3. bile agak agak ape yg kite tumis td tu dah pecah minyak and dah pekat sikit , masukkan la gula, garam, cili sos sikit. jangan lebih-lebih takut nanti masam kalau cili sos lebih :) lepas tu try la rase sikit ape macam =p then, gaul-gaul . masukkan santan korang tu. santan kotak pun ok. tak payah la korang susah-susah nak pegi mencangkung kat belakang rumah mesin kelapa parut tu. sekarang dah zaman moden, HIHI akhir sekali, acara yang paling ditunggu-tunggu, masukkan la ayam korang tu. berketul-ketul pun bole sebab memang sedap dimakan ayam masak merah ni. kan syami kan ? =p lepas tu zama saje je buh bawang besa sikit bg penambah rase (padahal saje hegeh nak tengok ape jadi kalau tambah bawang) :D tunggu tunggu dan tunggu sampai la agak agak ayam dah sebati and dah bebuih sikit. eh bukan buih, mendidih la kot. alaaaa bubble bubble tu ! HEHE korang bole la tutup api yg membara tu . kemudian, faham faham sendiri la ye angkat masuk mangkuk :)
4. siap sedia di hidang ! :D yay ! menarik tak menarik tak? ke tak? HOHOH penat lelah zama menyepahkan dapur tau tau :D
5. ini namenye menyebok. orang lain masak, orang lain yg masuk gamba ! HAHAHA juadah bebuke puasa. yg lain sume mama masak =p

kerje sambilan zama ialah baby-sit si kerdil ni :)
ini sebelum budak supergirl ni tito :D
ini tengah di awangan, HAHAHA
yang ni tito tapi mata terbukak ! HAHAHA sape tito mate terbukak maksudnye degil tau kawan-kawan. betul ! zama tak tipu. mama yg cakap. setiap ape yg mama cakap, mesti mama tak bohong. pecayelah =) pecayalah budak ni pun degil macam zama. HAHAHA okla cukupla random things . tapi jap ! ade lagi satu !
HAAAAAAAA ni die. baru jap tadi zama snap gamba 3 ekor manusie ni. oopsss ! 3 orang lah =p along, ara and kak ira :) diorang baru balik keje ni. ara pun suke la sangat sangat. tapi tengok la muke die control macho ! HAHAHA tapi yg si tua tu kenape pulak mata juling? ayoyoyo along memang camtu. bapak yang tak betul =p

Selamat Berbuke ! :)

5 comments:

akm@miRa said...

syaMi??opss!!hahaha sjak bler la plak pndai tnjuk skill msak nie?der udg sblik mee ker??hahaha =P

ciput azny said...

sent la ayam masak merah tu ke kuantan beb :)

zatros said...

haha.. Ara still lg ngan 'bracelet'nya...;p

wah!! pandai masak.. bleh wat program tv sindri nie..;p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kak akma ; oooopss tesyasyul lah ! :P haha. udang ni seblk mee xde. ketam ade la. hahaha

terk ; sent kuantan dh basi ler syg :P nnt aku gi kuantan, aku masak lain utk ko :D janji punye ! :D

zatros ; bracelet tu pemberian terpenting dan plg bemakne. sbb tu pakai :) program tv sndiri? xbole. nnt sepah dapur. hahaha

akm@miRa said...

hahaha kantoi plak..!!heehe nti kiter jmper,story ea..smbil mamam kenny..huhuhu =p