FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Friday, September 3, 2010

Merdeka vs. Shopping vs. Birthday

ASSALAMMUALAIKUMWARAHMATULLAHHIWABARAKATUH kawan-kawan. (dah macam nak berpantun atas pentas lak aih) sehat tak? ke tak sehat? kalau tak sehat tak bole la nak raye dengan riang . NGEE :D puasa pun tak habis lagi kan? entah cukup ke tidak. zama memang tak cukup pun :D

how's merdeka? seronok berpatriotik? atau ade yg merempit? kepade yg merempit, tolong la stop PRENG SANA PRENG SINI , sakit telinge zama dengar -.-' korang bole je tunggang motor tu macam tunggang langgang kat mana-mana tapi jangan menyakitkan telinge dan menyemakkan jalan raya. membahaye kan kesihatan nanti. erk? ok dah cukup beleter macam mak orang ye zama ! HAHA (malu-malu) bukan apa, cume risau dengan isu semase je (padahal surat kaba pun tak penah baca, HAHA kantoi)

on 31st August, zama sambut merdeka dengan shopping. HEHE its a public holiday kan. jadi, jalan-jalan la. kebetulan abah baru balik dari outstation. seronok je paww abah banyak-banyak. HEHE lagi pun, aktiviti zama pada public holiday memang ke shopping mall jike abah ade di rumah :D susah nak tengok abah ade. sob sob -.-' (sedih lak aih, HAHA) dahla tu zama. keje kau nak merapu merepek je hari-hari. mari la tonton gamba tayangan unggul tak dapat di mana-mana kedai gamba =p
look alike? dah nama pun cousin, muke memang sebijik copy paste je dari perut ibu masing-masing, WAHAHA yg membezekan kami cume hijab di kepale. eh betul ke hijab? maksud zama, tudung tu. HEHE dan lagi satu jerawat di muke ! HAHAHA jgn marah kak emi =p
si gigi besi ni single. si kuning tengah tu sudah menjadi kepunyaan Fad. yg hujung sekali kepunyaan abah tercinte :D
ok kenape kenape? HAHA muke dah penat tu sebenarnye. huduh benar rupa kau zama ! round satu one utama (dah satu , one lagi. berapa banyak satu daaaaaaa, HAHA) memang la rase macam nak cari katil lepas tu. ni lepas shopping kat TopShop & for adik, TopMan :) mase kat TopMan kan, ade pelayan cina melayan kami berempat. abah, mama, zama and adik. baik betul cina tu. siap nak tolong-tolong acu baju untuk adik. abah la peramah sangat. suke betul sembang dengan cina. HAHA
CAKKKKKKKKKKKKKKKK ! si kenek datang ! HEHE sebenarnye mase ni die kencing dalam pampers. patutla bising semacam. zama dukung-dukung je rase lembap kat bontot die. ALLLAHHHH ! lagi sekali kene jadi bibik yg berjaya (mate dahla sembab, bibik kan selalunye muke penat, HAHA) bawak la die pegi toilet bayi. seronok betul kau kenekan Achik ye Ara !
kalau kat kedai makan muke si kerdil tu memang bersinar-sinar macam cahaya matahari. kerana apa? kerana budak ni kuat makan, pantang nampak makanan. HAHA
NAHHHHH kau ! set family fiesta. zama yg order. NGEE sebenarnye tak tau nak order ape untuk buke puase. jadi, tibai je la. alang-alang set ni untuk 6 orang cukup untuk abah, mama, along, kak ira, adik and zama. ara je la yg tak yah makan. die sumbat susu sebotol confirm senyap :D aman dunia , HAHAHA
penatla tu sume menunggu, HEHE
muke nak makan, tak saba-saba. air milo kegemaran berada di depan mata. tapi tak sopan lak kalau melahap depan org berpuasa :D

seterusnye , 3rd September 2010 :) adik's birthday. kesian adik. abah terlupe harini 3hb. mujur zama ingatkan. almaklumlah, orang tua memang memori sudah pudar :'( (sedih , sayang abah)
Hazel Nut cake for adik. abg fahmi yg beli kat Secret Recipe. kakak tak tau pape. kakak tau nak makan Chocolate Indulgence kegemaran je sebenarnye, HAHA kalau perasan, atas kek tu ade tulis 'HAPPY BIRTHDAY DEDEK'. tak nak tau kenape dedek? dedek tu sebenarnye cara-cara untuk panggil ayam belanda kat kampung zama. HAHAHA dan kenape pulak adik jadi dedek? sebab ayam belanda tu hanye akan pandang bile adik yg buat bunyi dedekdedekdedek ! HAHAHA macam tu la kisahnye selepas diringkaskan ceritenye .
adik balik dari tusyen je, 'HAPPY BIRTHDAY TO YOU HAPPY BIRTHDAY TO YOU HAPPY BIRTHDAY TO DEDEK HAPPY BIRTHDAY TO YOU' . masuk tangan pun jadi la ye zama -.-'
tiup dik ! tiup lagi ! dah tua pun hang. 14 tahun hidup :)
mari potong ! HAAAAAAAA ade la jugak muke zama mencapub kat situ. dengan selendang tah papenye. nak cepatla katekan. padahal ade satu rahsie lagi. sebenarnye zama pakai suar pendek waktu ni, HAHAHA hebat kan kan? tak nampak pun kan kan? :D tak bole nampak. aurat. HIHI
orang makan kek. si kecik ni sebok duk bace buku. HAHAHA rajin kan die? padahal apa pun tak paham. takpe-takpe Ara, untuk perkembangan minda :)
HAAAAAAAAA kan dah lapa tu. dengan buku-buku pun die nak telan. HAHA comel je die ni.

p/s ; setiap entri mesti ade muke si kecik ni. pengubat jiwe yg lara :)

5 comments:

zatros said...

Hmm.. kali ni agak pjg sket zama celoteh.. haha..;p

happy family..;p

D.I.T.T.O said...

blog zama dah jd blog baby comel..
hahaha..nice!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zatros ; haha. pjg kn kn? pnat zama nk taip :P

ditto ; baby comel mcm aunty dia. haha. mana u menghilang ha? rase mcm nk ketok2 kpale u. ahaha

D.I.T.T.O said...

i xpenah hilang la, always keep up dgn blog u ok. =)
cuma lately i xcontact u je..haha..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

apehal hilang? dh xske kwn dgn i?