FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Wednesday, September 29, 2010

bile ia kedengaran

dengarlah. dah habis? HEHE sedap tak ke tak sedap? ok walaupun die nanyi lagi sedap dari zama, tapi zama tetap suke lagu ni. tiade unsur cemburu. HAHAHA :D tahu tak lagu ape ni? mesti tahu kan? lagu ni dah bekurun abadnya , tahun lepas kot. HARHARHAR tapi baru sejak akhir-akhir ni terase lagu ni menarik. kenape? HAAA ni nak habaq mai ni :D

dulu zama tak suke Taylor Swift. kenape? sebab muke and suara die macam tak kena je. HAHAHA mintak maaf peminat-peminat Taylor Swift. tapi adik zama ni salah sorang fanatik Taylor Swift. ape boleh buat. adik like, akaknye pun kena like la jugak. HAHAHA

TAYLOR ALISON SWIFT. haaa bukan suzuki swift tau. a nice name kan? die ni sebenarnye anak homemaker and stockbroker je. tapi tengokla, kejayaan die macam WOW lepas lagu love story kalo tak silap zama. HEHE die ni jugak terer buat poem and tulis lirik lagu. hmmm jeles ni jeles. part nak tulis lirik lagu tu zama kureng. HAHA part lain ok .

dari umur kecik molek lagi Taylor ni dah get involved in glamourous's life . so bile dah besa memang betambah la famous kan :D first song yg si Taylor ni tulis ialah lagu LUCKY YOU. tak sure korang penah dengar or tak. itu pun lepas die belajar main gitar dengan computer repairman. HAHA hebat kan kan kan?

kenape kucing dating? HAHAHA saje je nak sudahkan cerite pasal Taylor Swift. HAHAHA nak cakap pasal lagu ni. meaningful ! oh and zama lupe lak. lagu ni sebenarnye Boys like Girls punye lagu. tapi zama tak nak cakap pasal die. nak Taylor jugak. HAHAHAH itu saje dari zama malam ni. HAHAHA gutnite ! :D

Tuesday, September 28, 2010

penat menunggu saat itu

ASSALAMMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH ! mintak maaf kawan-kawan kerane kelewatan dan kependekan zama meng-update blog. busy dan malas bercampur baur. bukan niat nak biarkan korang tetanye-tanye mane zama pegi ni . tapi zama sebok menghabiskan masa dengan OPEN HOUSE dan STUDY for my final examinations. lepas ni insyallah graduate from CFSIIUM :) then, continue my degree in UIAM Gombak . itulah saat yg zama tunggu. untuk grad and sambung degree. macam yg korang tawu la, zama ni engineering student . agak tough subjek-subjek nye disitu . betul kan terk ? kalo korang tengok zama bertungkus lumus dalam bilik hostel , memang macam reban ayam jadinye katil tu , HAHAH bukannye ape , tak tau nak mulekan study yg mana. lagi satu, zama bukannye jenis study awal . last minute study is much better for me. kenape? sebab mase tu zama mule la rushing ingat sume bende. ade 3 paper yg mencabar minda zama . Chemistry 2 , Mathematics 3 (Calculus) and Computer 2 (Programming) . memang la orang cakap last minute study tak bagus , tapi apa nak buat . lain orang lain care kan ?

setelah SE-tahun 4 bulan zama menghabiskan mase kat cfs ni, ok ini hari terakhir zama ke sana. pagi pagi buta lagi dah kene tahan dengan pak guard. AHAHA ade ke suruh parking kat masjid, then jalan kaki masuk dalam cfs. jauh oke ! langsung tak berperikemanusiaan buat student yg nak sitting for exam. damnnnn ! rase nak maki hamun pun ada tapi buat tak tau sudah. kate nak exam, kene banyak bersabar :D

after exam, kemas punye kemas barang barang dalam bilik , zama pun bukak my ex-loker. HAHAH nak tau ape jadi? terdapat baju-baju si roomates zama belambak tak berlipat ! HAHAHA ape yg korang buat dengan loker aku ni ha Puterk, Alin ngan Naim ? HAHAHA cantik betul aku nengoknye =p kelakar gile .

dan lepas exam, beredar lah aku ke tempat lain dengan hati yg girang gumbira di hari raya. HAHAHA dalam otak ni tak habis-habis rindu budak-budak ni (terk, muni, tiah, alin n naim) . kenape? sebab rindu lah. nanti zama masuk Gombak sorang-sorang tanpa mereke :'( zama nak bg tatapan foto foto saat kami bersama yg zama sgt rindu :)
yg atas atas gamba cantik molek bak cek mek molek , yg makin bawah gamba dah pecah pecah macam tongkang pecah, HAHAHA kenapa? sebab yg bawah guna camera fon je. itu sebelum kehadiran DSLR tercinta :D yg atas tu saat kecintaan sudah hadir dalam hidup =p

ape nak cakap? sikit je zama upload gamba ni sebab kebanyakannye sudah di-upload :) korang bole flashback yg older posts. insyallah ade muke kami kami yg famous ala ala Angelina Jolie. erk? ape kene mengene kan? HAHAH oklah, walaubagaimanapun, mereka ini sahabat . susah senang HUHA HUHA bersame =p kalo aku kene repeat, korang akan jumpe aku lagi tau ! so jangan bosan tengok muke aku ye roomies ! HAHAHA love yaaaa tapi doakan aku bejaya :D

Friday, September 17, 2010

hobi semate mate

kenape? sumbang? pelik? asal la zama tibe-tibe upload video ni? HAHAHA ok nak bagitahu korang la ni. kan dah seminggu zama biar blog ni sunyi menyepi. sebenarnye zama busy dengan final exam. almaklumlah lepas ni dah nak sambung degree. dah susah sikit nak menggile dengan kawan kawan dan roomates tersayang (menangis sikit) ='(

seminggu jugak la zama bergelumang dengan buku buku atas katil dengan harapan hasilnya membuahkan kejayaan ! :) yakin zama yakin pada diri dan otak kau yang macam macam ada tu =p jadi, hasilnya selepas seminggu, zama bagi video ni untuk korang sakitkan telinga. HAHA

dah la tu , tak larat nak update panjang lebar. zama nak bagi korang tonton foto foto perkahwinan cousin zama pulak ni. die kawen 18 September haritu kat Taiping , Perak . Selamat menonton ! :)
tengok orang kawen rase macam kite lak nak kawen kan? HAHAHA dah bosan? kite buat iklan jap yeeee :D
mama dan kakaknye, maklang zama :) sebelah tu Ara dan zama, achik ara :) ok habis iklan . HAHA kite sambung dengan makan beradab pulak .
ok, meriah tak? pelamin cantik kan? 5 ribu je sume sume . kalo kat KL sumpah tak dapat harga camtu. kat Kemaman masa along and kak ira kawen pun mahal nak mampos.

haaaa itu la die antare gamba gamba yg zama snap snap random je. kalo rase nak tengok lagi banyak, korang bukak la facebook zama ye :)

tak banyak zama nak cakap entri kali ni . takde idea. HIHI nanti zama update lagi. sebab esok ade open house kat rumah zama. datang la =p

tata :)

Sunday, September 12, 2010

2nd day of my raya ;)

ok la malas nak bermukadimah . raya ke dua zama begerak ke Kajang. semua dah sebok nak suroh datang beraye, jadi zama pun pergi la. so dengan nak tak nak nye muke , pergi la jugak gosok baju kemeja topshop , jeans radioactive , selendang dan inner jalan TAR , kasut kat OU kedai ape tah, HAHAHHA jom pegi Taman Sekamat ke ape tah name die :D rumah aunty and uncle . mereka ni sepupu kupu kupu jauh sikit. belah mama :) mereka ini juge baik dan best dan KAYA ! HAHAHA
dari kiri tu zama, annessa, arressa, mama, aunty nab, fahmi. annessa pun dah sama tinggi dengan zama. padahal die baru form 3. gile tak adil ! zama pendek :'(
ni luar rumah . nampak bulan tak belakang kami tu? itu la motif kami tangkap gamba ni sebenarnye, HEHE tapi dah jadi macam kami pulak model bulan bintang. WAKAKA

jom serbu Taman Sungai Jelok , Kajang :) rumah aunty zai and kak akma and abg epul.
ni biase la gossiping kat luar rumah. pasal ape ye? pasal ehem ehem ke? HAHAHA bukan bukan. ade la sikit masalah dunie. tengokla tangan dan muke zama. ada style tak? HAHAHAH
macam papparazzi kan? thanks to adik :) suke gile gamba ni . sanggup die bernyamuk kat belakang pokok-pokok ni. HAHAHA
medal la sangat zama . jangan nak berangan. tu rantai free sebenarnye, HAHAHA beli gelang mama, cincin zama dan lain lain . bukan cincin pertunangan tau! belum ada calon lagi ni :D tu cincin birthday pemberian mama tercinte :)
wine ke adik? HAHA ok sirap je tu sebenarnye :D
duit raya ! korang nak? datang la beraye rumah kak akma. rm 10 tau ! :D
gosip gosip mak dara. kecoh rumah ! HAHA
ni kuih kuih raya yang ada. adik zama tibai kuih tart favourite die. zama tak bole makan banyak. gigi besi la katekan. HAHAHA dah la tu, malas nak taip. serius malas datang lagi :D TATA

Saturday, September 11, 2010

raya raya bersama zama jom ! :D

ASSALAMMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKAAAAAAAAAAAAAAATUH ! dah macam Haji Mustapha lak aih macam dalam cite Qalesha kat astro prima. HEHEHE tak tak , sebenarnye saje je ni . tengok la Ara dulu sebelum zama nak story panjang panjang ni , HEHE kening ziana zain wa cakap sama lu ! comel kan? HAHAHA
mama abah a.k.a along & kak ira =) sweet kan 3 ekor katun ni? HAHAHA katun? sampai hati kau zama kate abg sendiri katun. ala dah memang betul pun. perangai macam katun. mata juling sana juling sini bunyi sana bunyi sini . agaknye si Ara ni macam tu la nanti bile dah pandai becakap. buat lawak je keje die. HAHAHA
pahhhhhhhhhh ! Ara sayang opah ! HAHAHA tengok Ara , die geget pipi mama zama. Ara memang camni. bile die sayang orang, die geget la. mama die pun kene geget dengan die. HAHA zama penah gak nak kene geget. pastu zama bising terus Ara tak berani geget. HAHAHA die berani geget bahu zama je. KAHKAHKAH kelaka kan? okla kawan kawan , kalo nak bace zama merapu kat sini memang la tak abis :D serius jap . HAAAAAAAAAA ni sebenarnye gamba gamba Ara ni mase dua malam before Ara balik Kemaman. Kemaman tu kampung kak ira. die raye kat sane la :'( sedih tak dapat raye dengan budak kerdil ni. HUHU tapi dapat 3g dengan die dah. ya allah ! comel gile die pakai baju kurung wane pink. HAHAHA macam anak toyol =p

jom jelajah sikit sesi mengemas rumah :)
1. tingkap
2. bersepah !
3. alahai mama nak vacuum pun nak posing. HAHA
4. iklan gigi. HAHA
5. angkat sofa
6. selesai angkat.
7. kapal terbang .

erkkk ? kenape tibe tibe kapal terbang ni . HAHAHA ni hiasan kapal terbang lah . HOHO kami adik beradik ni peminat setia kapal terbang. tah ape jenis sume nak beli. ade jugak dapat free :) lepas sesi kemas kemas , jom kite poiey pokan soromban carik lomang ! =D
sedap tengok kan kan? orang nogori ni , lemang die terbaek. johor pun not bad. tapi tak kan la zama nak gi johor cari lomang. HAHAHHA suke tengok lomang beratur ni :D
orang kat lua sebok duk pilih lemang, kau duk dalam kete je zama? anak dara jenis ape ni? HAHAHAHA malas la . mama dengan abah dah volunteer nak turun, so zama dengan adik tak yah la.
fahmi ni pun turun sebab disuruh angkat lomang. bape batang tah zama pun tak kire. dah macam rupe bazuka lak aih :D
Jusco Seremban 2 :) ni kat pizza hut. beli bungkus untuk buka puasa :)
ok, ni kenape? zama pun tak tau kenape dengan abg zama ni. HAHA
pose sikit. model la konon konon. grrr

dishes untuk pagi raya :)
1. moist choc cake made by zama.
2. rendang ayam made by mama.

pagi raye :)
ni la lauk yg ade kat dapur. HAHA sedih kan? kenape macam ni? sebab kami tak balik kampung . raya dengan kapal terbang je. HAHAHA sebab rumah kan dekat dengan klia =p
balik semayang raya :)
1. wekk ngade !
2. perasan hensem .
3. alamak tak ready !
4. ok terbaekkk ! :D
5. iklan tak senonoh. HAHHA
6. mintak duit raya ! jom bodek sume !
7. kek aunty suri :)
8. umah aunty suri .
9. aunty suri pulak datang rumah zama. HAHAHA

kesimpulannye, HAPPY EID MUBARAK everyone ! and enjoy your raya ! :)