FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Sunday, August 22, 2010

Kampung Halaman ! :)

Assalammualaikum kawan-kawan dan hai sahabat handai. eh bukan sama ke maksud tu? ok mmg sama pun. saja mengada buat camtu :D ok cukup, serius la sikit zama oi ! ok dah (muke serius macam nak telan singa) erk? singa? kenapa singa? sebab singa ada jambang warne oren. comel je ;) seperti yg dijanjikan, zama nak story la ni pasal kampung halaman. kalau tak story pun, korang tengok je la ye gamba-gamba yg ada.
tetanye-tanye tak apa itu? Haaaaa ni cek nak habaq mai. namanya terowong. cek panggil TEROWONG WOLKSVAGEN. pasai apa? pasai kat terowong ni ada cerita ngeri. abah cek penah main lumba-lumba kereta (bukan puterk punye blog ek , HIHI) dengan sebuah kereta wolksvagen wane kuning tapi dalam tu takde org. pelik tak pelik tak kawan-kawan? mane drivernye? tak kan la driver ketot kot? KEHKEH dahla pukul entah pukul bape. tapi pagi buta la. HAAAA takot kan kan? terowong ni terletak kat Highway Ipoh kot. entah cek lupa lak. HEHE maaf, aduhh penat speaking utara. mentang-mentang balik utara kan. jom tuka loghat lak. NGEE


Location : Selama, Perak.
Day : Friday & Saturday.
ini keje wan teh dgn mama di pagi hari. orang tengah syok-syok layan udara pagi yg sejuk dari aircond kat rumah , tibe-tibe die kejut bgn tido suruh mandi. WUUUU cerite kelaka. kat toilet masa subuh lepas sahur ada katak. zama tak nak gi toilet sampai merengek, KAHKAH pastu kene marah dgn adik and abg zama sebab tahan sakit perot, WAKAKA tak senonoh kan? :D
TUNGGANG LANGGANG. itu ayat pertama zama bole taip. HEHE yg atas tu wan teh. adik abah. die la yg follow mase zama and family menunaikan umrah pada bulan Jun yg lepas :) gamba bawah dari wan teh tu, Fahmi yg sedang membuta. die abg zama yg ke-3. GARANG ! haha tapi tak takot ponn :P bersepah rumah ni bile kitorang balik kampung, HAHA
ini dapur dan tempat makan kami. ala kadar saje kampung halaman zama. name pun kampung kan. jadi, hidup mestila style kampung :)
i like this ! :D kenape? sebab perasan tak gamba ni macam antik je. HEHEH tepon ni warne oren meriah-meriah. warne favourite naim sahabat dan roomateku :)
seronok tengok pokok pisang? HEHE best kan. kat tepi ada dusun. kat belakang rumah ade tapak tanaman ape tah. HEHE
ini dpn rumah. dah kopak rabak dah :D tapi takpe. antik namenye, HIHI


jom pegi rumah Wa pulak. tau tak wa tu ape? bkn wa lu wa caya sama lu tu ! HAHAHA wa ni maksudnye paklong dalam bahase perak. abah zama kan org perak. jadi, anak-anaknye sumenye akan berbahasa utare :)
HAAAA wa ketua kampung tau. nampak signboard kat atas tu tak? seorang yg berjaya kan? die famous satu kampung. (muke bangge dapat jadi anak menakan, HAHA)
iklan jap muke mioowww ni :D comel kan? warne je tak comel. die ni manje gile tau. macam name zama kat rumah M.A.N.J.E ohh malunyeeee .
ni sume kerje mama. die la yg sebok-sebok nak kait rambutan nak kait rambutan banyak-banyak kali. last-last tercapai la hajat die. tengokla tu, merah terang tang tang lagi kan buah rambutan tu :D
syuhada (sebaye dgn zama), mama and kak ju (kakak syuhada). mereka ni anak-anak wa. mama je bukan anak-anak wa, HAHAHA sempat posing kan zama? sumenye nak brown. mama macam tau-tau je zama suke brown. die yg angkut baju ni dari rumah :D terime kasih mama !
tengok-tengok. bahagie betul mama dapat rambutan padahal bulan Ramadhan ni. ish3 mama.

Location : Kedah Darul Aman.
Day : Saturday Evening.
ni anok sapo? HUWAWAWA ni anak arwah abg blue. entah ape name betul abg blue. HEHE die tu anak papa. papa tu bapak angkat zama merangkap abg angkat mama zama :) budak-budak ni pun puasa tau ! korang puasa full tak? HAAAA
halam rumah papa. cantik kan? :)
ada gaya ala-ala kakak mithali tak? HARHARRRRR padahal macam mee tali ade la. ala mee tali yg warne kuning keras-keras tu. HAHA yeke? berie benar aku bitau entah betul ke tidak :D

HAAAA ini cerite Perak dan Kedah. continue kat next entry eh? zama malas lagi nak scroll down gamba banyak-banyak. kalau dah pemalas tu, mmg pemalas jugak lah. HAHA jupe next entry nanti ye ! :D

2 comments:

zyla said...

meowww pun nk interframe jugak.. sedap je dier landing.. =))

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hehe. a'ah kan. meoowww ngade2. hihi