FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, August 30, 2010

P.O.N pon pon, HAHA

HELLLLOOOOO my name is Danish Ara Arizi. and thats my aunty, Nur-Za Marlyana. aduhhh aunty, ur name is too long too type, and im lazy to type it. HAHA ok dah cukup merapu. kalau Ara cakap macam tu, memang nak kene lepuk dengan zama la jawabnye. padahal name die yg panjang lebar sampai 3 patah perkataan tu sape yg bagi? aunty die jugak yg rekomen kat mama and abah hang tau ! a nice name kan kawan-kawan kan? Danish Ara maksudnye , ape tah. zama lupe ! HAHA nanti zama check back kat buku :D jom tengok awek bawah ni. mari kite usha ! HAHAHA
HAI name saye Zulfa. ALLAHHHHHH ! huduhnye kau abangg ! ok itu bukan perempuan, tolong lah jangan percaya itu perempuan ! itu jantinanye lelaki. HAHA abang zama yg ke-3 bername Mohamad Zul-Fahmi sebenarnye :D korang perasan tak name kami ade this symbol '-' ? FYI, in 5 siblings, hanye kami berdua je ade that symbol. entah ape, dan entah kenape. macam name arab pulak kan ade '-' ni , HAHA (perasan arab hidung mancung jap) abang zama ni sebenarnye teringin nak pakai tudung sebab die tengok zama dengan Kak Ira shopping tudung banyak sangat sampai 30 helai. lagak macam nak pergi menjual je, HAHA
Danish. :) I prefer to call her, Danish actually. but seems everyone likes to call her Ara, as Ara is just a short one, so, i just called her Ara too.
dont you think she is too cute ? in any ways or styles, Ara will still looks gorgeous and cute. eventhough everyone said, 'Baby mmg la comel' but i dont agree with that. this baby is different ;) she will be a pretty one, a muslimah one, a good daughter and everything that is good. and i do believe that she will :)
she's my cousin, Kak Emi.
ok what is this ? sarang tikus ke apa? bersepah tahap gaban gerabakbak keta api kan kan? itu sume hasil pembelian zama dan kak ira di Masjid Jamek pada hari Ahad yg lalu. macam nak menjual kan? zama siap bukak pintu rumah and shout out loud , ' LAI LAI LAI beli tudung tudung murah murah ! ' . HAHA lepas tu kene shut up sebab orang azan untuk bukak puasa, AGAGA
KLIA Ekspress / KLIA Transit.
sister-in-law. ade gaye serupa tak? mana lagi cung melecung? kalau korang cakap yg kanan cung melecung pun takde makne gak sebab die dah kawen, HARHARHARRRR yg single yg belah kiri je, NGEEEE (promote diri, ngeng !) :D
seronok je muke die. nak tau kenape? die suke dengar lagu Phua Chu Kang, HAHAHHA sape ajar? bapak die yg ajar :D
makan beans merah kot. ke ape tah namenye. cute kan kan? siap pakai ape tah name yg kat leher tu. sua belang-belang. HIHI macam teletubbies :D
ha tengok-tengok ! bahagia lagi muke si Ara ni. sumenye gara-gara Phua Chu Kang punye lagu. HAHA takde gigi lagi. kalau ade gigi mesti kuat geget orang ni =p Ara Araaaaaaaaaaaaa , Acik sayang awak ! :) MMahhhhh !

Friday, August 27, 2010

si kecil anakku di dalam kereta !

ANAKKU pulang dari sekolah, papaku belikan kereta, kereta kecil warna merah, boleh ku bawa ke sekolah. pon pon pon pon pon pon pon pon pon , kereta kecil ku berbunyi, marilah adik, mari naik, mariku bawa jumpa nenek ! (sebenarnye tak tau lirik betul ke tak, ngeh ngeh) HAAAAAAAAAAAAAAA HAI kawan-kawan ! sedap tak zama nanyi tanpa suara ni? HAHA kenapa zama start macam tu entri kali ni? saje je. sebab harini zama nak cakap pasal si kecil yg comel momel ni. name die Danish Ara Arizi binti Mohamad Izanol Kamil.
sapekah gerangan Mohamad Izanol Kamil tu? die tu abg zama yg sulong. bininye bernama Nik Iraena. dapat anak putih melepakpakpak ! HAHAHA sebab mak die putih. aunty die....erk, hitam logam. KAHKAH see ! tengok mata die. bulat macam bijik saga. tapi bijik saga wane merah la. die wane hitam shiny shiny gitu. (mama cakap die macam zama, HAHA bangga ni =D)
CAKKKKKKKKKKK ! orang bagi sandar, die ke depan kan badan die. nakal punye budak. pastu muke sebek-sebek. naseb baik comel. kalau tak, Acik cubit bontot awak ! :D pakai skirt tapi dah terangkat-angkat dah. tak gaya perempuan melayu terakhir betul si kecil ni. HAHA
tengok muka die tu. mate stim. KAHKAH oops lucah ! maaf tak tak :D mate terpejam tu sebenarnye. die buat muke ngade-ngade. isap jari sebab die gatal gusi. almaklumlah umur baru nak menginjak 6 bulan pada 2 September ni. sume bende die nak tibai masuk mulut. sekali dengan handphone-handphone zama yg dah uzur tu pun die nak telan. melampau ! HAHA

sebenarnye kejadian ni terjadi mase zama on the way balik dari hostel. dari PJ ke Kota Warisan. mengambil mase dalam stgh jam jugak. kalau zama drive , kurang 5 minit. sebab ape? sebab suke main pecut-pecut, HAHA nak-nak kalau time emosi tengah goyah. memang nampak kosong je jalan raya. padahal penuh dengan tayar-tayar begerak, HAHA

okla kawan-kawan. entri zama dah makin pendek-pendek. sebab zama makin pemalas nak scroll down gamba. HEHE maaf ye. tapi harap korang enjoy la walaupun pendek ketuekkkkkk camtu. HOHO selamat berbuke ! :)

Monday, August 23, 2010

Sedihnyeeeeeeeee :'(

Ade kesedihan yg zama nak share dgn korang harini. semalam zama bukak website MyIIUM portal. eh silap bukan semalam tapi 2 days ago. nak tau apa zama jumpe? HUHU (menangis dulu sebelum cakap) tarikh yg zama dikehendaki masuk ke Campus Gombak ialah pada 8hb Disember 2010.
haaaa nampak tu ! nampak tak ? kalau tak nampak, pandai-pandai la korang nak bagi nampak. die dah tulis kat situ 8/12/2010 Registration of New Students (EX-CFS). sapa lagi ex-cfs? mestila zama yg die maksudkan. HUHU (air mata menitik lagi pap pap pap di pipi yg kurang montel ni)


ok, kenape zama sedih? sebab sebenarnye zama dah plan dengan mama nak pegi Bukit Tinggi, Indonesia. alang-alang zama tengah cuti, so mama ajak la. tapi malangnye, UIA selalu kedekut cuti :( apa nak buat ni? mama dah booking sebenarnye. jadi, setelah ape yg terjadi ni, mama terpaksa batalkan pemergian zama ke Bukit Tinggi iaitu bertarikh 13hb-17hb Dec tu. dan zama sangat lah FRUSTRATED ! tapi menangis pun tak gune. dengan peluang yg ade dalam mase sebulan tu, baik zama kerje. bole dapat income. bole zama shopping ! kan kawan-kawan kan? sape support zama, angkat tangan kanan ! :D ok shut up zama ! asyik merapu je kerje kau. HEHEHE itu je zama nak cerite sebenarnye. tapi adik, angah and kak akma best la. dapat follow mama :( takpe lah, next time nak ajak abah holiday tempat lain. YEEEAAAAAAAAHHHHHHHHH nak paw abah ! HIHI

Selamat Berbuke Kawan-kawan ! :)

Sunday, August 22, 2010

Raya Dalam Kenangan.

entri kali ni pasal contest. jom tengok ! :)
kenape gamba ni raya yg paling dikenang?
Sebab ni raya yg pertama kami sekeluarga pakai baju warna sama, HEHE tambah-tambah lagi dgn kedatangan orang baru dalam family zama iaitu Kak Ira (kakak ipar zama). and yg kelakar jugak, baju raya ni sebenarnye baju yg kitorang pakai masa kenduri along zama kawen mase bulan Jun 2009. abah zama cakap, dah alang-alang baju glam-glam, kite pakai raya terus ! AHAHAH and abah cakap, kalau muat lagi, pakai la bertahun-tahun, jimat kos abah, HAHAHA abah mmg camtu. lawak memanjang. rinduu raya ni sebab the whole family in Penang makin gempak and and , peramah ! ok, done ! ;)

kawan-kawan, ini la toke peraduan Raya Dalam Kenangan ni. kalau kalian nak join, bole click yg berwarne tu. SELAMAT MENCUBE NASIB ! hehehe

and ini 5 org sahabat yg zama tag utk join sama :

Kesinambungan cerite Kampung Halaman !

Location : Juru, Pulau Pinang.
Day : Saturday & Sunday.
this is the view from maktok's house. senang cakap halaman rumah lah ! HAHA nak speaking tapi lintang pukang, GRRRRR kerete di tepi abaikan. tak termasuk dalam pemandangan indah. HEHE
kampung nelayan rasenye. not very sure location ni kat mana, HEHE sebab abg yg snap the pictures. if not mistaken, ni kat sungai juru. dekat aje dgn rumah maktok :) cantik kan?
best tak tengok kawan-kawan? kalau la zama ikot abg zama naik motor haritu, bole zama berenang kan, HEHE eh lupe ! bulan puase tak bole swimming, nanti air masuk bontot. OOOPSSS ! (lucah, maaf, HEHE) :D
kerje-kerje mengutip kerang. kat KL mane jumpe bende-bende camni. HEHE ok, cukupla sungai tu. tak larat dah nak tengok air. rasa nak terjun, HAHA
sempat lagi main rubic's cube kegemaran zama ! HAHA adik tak lepas-lepas lagi belajar main bende alah ni. kesian kesian. nanti belajar sendiri ye, BWEK ! :D
cousin-cousin , maktok, HAIH rinduu benor eden :)
rumah maklang, kakak mama di Taiping, Perak. NGEH NGEH patah balik ke Perak, HOHO itu cucu maklang. namenye Afrina. cantik macam mak die. oh yg baju belang-belang tu bukan mak die tau ! HAHAHA

ok dah tamat cerite kampung,penat la scroll down sana sini. ada upah tak korang nak bagi? NGEEE :D Selamat Berbuke ! :)

Kampung Halaman ! :)

Assalammualaikum kawan-kawan dan hai sahabat handai. eh bukan sama ke maksud tu? ok mmg sama pun. saja mengada buat camtu :D ok cukup, serius la sikit zama oi ! ok dah (muke serius macam nak telan singa) erk? singa? kenapa singa? sebab singa ada jambang warne oren. comel je ;) seperti yg dijanjikan, zama nak story la ni pasal kampung halaman. kalau tak story pun, korang tengok je la ye gamba-gamba yg ada.
tetanye-tanye tak apa itu? Haaaaa ni cek nak habaq mai. namanya terowong. cek panggil TEROWONG WOLKSVAGEN. pasai apa? pasai kat terowong ni ada cerita ngeri. abah cek penah main lumba-lumba kereta (bukan puterk punye blog ek , HIHI) dengan sebuah kereta wolksvagen wane kuning tapi dalam tu takde org. pelik tak pelik tak kawan-kawan? mane drivernye? tak kan la driver ketot kot? KEHKEH dahla pukul entah pukul bape. tapi pagi buta la. HAAAA takot kan kan? terowong ni terletak kat Highway Ipoh kot. entah cek lupa lak. HEHE maaf, aduhh penat speaking utara. mentang-mentang balik utara kan. jom tuka loghat lak. NGEE


Location : Selama, Perak.
Day : Friday & Saturday.
ini keje wan teh dgn mama di pagi hari. orang tengah syok-syok layan udara pagi yg sejuk dari aircond kat rumah , tibe-tibe die kejut bgn tido suruh mandi. WUUUU cerite kelaka. kat toilet masa subuh lepas sahur ada katak. zama tak nak gi toilet sampai merengek, KAHKAH pastu kene marah dgn adik and abg zama sebab tahan sakit perot, WAKAKA tak senonoh kan? :D
TUNGGANG LANGGANG. itu ayat pertama zama bole taip. HEHE yg atas tu wan teh. adik abah. die la yg follow mase zama and family menunaikan umrah pada bulan Jun yg lepas :) gamba bawah dari wan teh tu, Fahmi yg sedang membuta. die abg zama yg ke-3. GARANG ! haha tapi tak takot ponn :P bersepah rumah ni bile kitorang balik kampung, HAHA
ini dapur dan tempat makan kami. ala kadar saje kampung halaman zama. name pun kampung kan. jadi, hidup mestila style kampung :)
i like this ! :D kenape? sebab perasan tak gamba ni macam antik je. HEHEH tepon ni warne oren meriah-meriah. warne favourite naim sahabat dan roomateku :)
seronok tengok pokok pisang? HEHE best kan. kat tepi ada dusun. kat belakang rumah ade tapak tanaman ape tah. HEHE
ini dpn rumah. dah kopak rabak dah :D tapi takpe. antik namenye, HIHI


jom pegi rumah Wa pulak. tau tak wa tu ape? bkn wa lu wa caya sama lu tu ! HAHAHA wa ni maksudnye paklong dalam bahase perak. abah zama kan org perak. jadi, anak-anaknye sumenye akan berbahasa utare :)
HAAAA wa ketua kampung tau. nampak signboard kat atas tu tak? seorang yg berjaya kan? die famous satu kampung. (muke bangge dapat jadi anak menakan, HAHA)
iklan jap muke mioowww ni :D comel kan? warne je tak comel. die ni manje gile tau. macam name zama kat rumah M.A.N.J.E ohh malunyeeee .
ni sume kerje mama. die la yg sebok-sebok nak kait rambutan nak kait rambutan banyak-banyak kali. last-last tercapai la hajat die. tengokla tu, merah terang tang tang lagi kan buah rambutan tu :D
syuhada (sebaye dgn zama), mama and kak ju (kakak syuhada). mereka ni anak-anak wa. mama je bukan anak-anak wa, HAHAHA sempat posing kan zama? sumenye nak brown. mama macam tau-tau je zama suke brown. die yg angkut baju ni dari rumah :D terime kasih mama !
tengok-tengok. bahagie betul mama dapat rambutan padahal bulan Ramadhan ni. ish3 mama.

Location : Kedah Darul Aman.
Day : Saturday Evening.
ni anok sapo? HUWAWAWA ni anak arwah abg blue. entah ape name betul abg blue. HEHE die tu anak papa. papa tu bapak angkat zama merangkap abg angkat mama zama :) budak-budak ni pun puasa tau ! korang puasa full tak? HAAAA
halam rumah papa. cantik kan? :)
ada gaya ala-ala kakak mithali tak? HARHARRRRR padahal macam mee tali ade la. ala mee tali yg warne kuning keras-keras tu. HAHA yeke? berie benar aku bitau entah betul ke tidak :D

HAAAA ini cerite Perak dan Kedah. continue kat next entry eh? zama malas lagi nak scroll down gamba banyak-banyak. kalau dah pemalas tu, mmg pemalas jugak lah. HAHA jupe next entry nanti ye ! :D