FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, July 31, 2010

Canon 500d & a simple Wedding


haaaa ape la yg besa gedabak macam gerabak kete api panjangnye kan? eh bukan bukan, bukan kete api tapi macam kargo besooooo yg kat kapal tu. HEHE topik harini pasal camera Canon 500d. kenape yee? musykil kan? sat lagi zama story panjang lagi. hang pa pi tengok gamba hak besaq-besaq ni dulu naaa (korang paham tak ni bahase penang? HEHEH) =D

ini la cerite sebenarnye. zama pulang ke rumah selepas exam computer 1 . kemudian perjalanan bermula ke Bangi pada jam 2 lbh tgh hari. Fahmi abgku tiade di rumah sebab dah ade kat Bangi jadi fotografer. ingatkan die cilok sape punye camera tah. rupe-rupenye inila keajaibannye. abah kami, MOHAMAD KAMAL BIN SABRAN telah membelanjakan suku setengah suku (paham tak camne rupe suku setengah suku, renung-renungkanlah ye kawan-kawan =p) dari gajinye utk membelikan kami camera gedabak dan berat ini. jadi, zama sgt terkejut macam berok (tapi lawa la sikit dari berok) pabila mendengar pengakuan dari mulot abah.

ok kejutan demi kejutan yg zama dapat pada minggu ini. PERTAMA, kepulangan zama ke rumah pada minggu ini akan membosankan disebabkan ketiadaan si kecil tercinta dan tersayang iaitu baby Ara sbb die beradedi Kemaman rumah nenek sane pulak :'( KEDUA, berita ttg keberangkatan mama ke Vietnam mmg menambat dan mencarik-carik sanubariku. kenape? mestila sbb zama nak ikut jugak ! =( KETIGE, kepulangan kak pia , adik kakak iparku yg vogieeeeeee the vassssssss ! ke rumah ku. and i like =p (boleh gossiping & buat kecoh dgn die) KEEMPAT, kak yan akan bernikah pada 31 Julai 2010 & bukannye 1 Ogos seperti jangkaanku. KELIMA, kemunculan sebuah alat teknologi terkini gedabak gedebuk yg macam anak gajah ni ke dalam pangkuan family zama, iaitu CANON 500D. selamat menjadi anak abah ! =D
oh, and jike anda tidak percaye dgn kehadiran camera canon 500d ni, bole bukak http://www.canon.com.my/ :)

bile dah professional, nak beli bende-bende alah ni pulak. abah cakap, hargenye bernilai belasan ribu. MASYALLAH bole beli mini cooper antik idaman kalbu satu =p ade sape-sape nak belikan? ataupun nnt dah kawen, zama nak mintak kat suami zama satu. "abg-abg......by nak mini cooper satu bole tak? sebagai mas kahwin kite" sambil muke senyum macam kambing gurun, HAHAHAH confirm bakal suami sume lari , kan kan kan? ke ade yg sanggup? kalau ade, tolonglah masuk meminang sekarang, HAHA dahla tu penat je merapu merabankan mate korang dgn camera gajah ni. jom tengok gamba orang kahwin pulak :D


haaa tengok. gold gitu. macam tema mase along kawen dulu. nasebla zama tak pakai baju gold zama. kalau zama pakai, mmg lagi glamour dari kak yan, HAHAHA :D jgn marah yeeee

ni la yg buat rase nak kawen ni, GRRR dah dah ok jgn pecaye, tipu je. takde nye nak kawen dalam usia muda remaje ni, HAHA jejake itu pun sudah pergi. jadi, dah tiade apa yg tinggal. alaaaa touchingnye ayat, tak nak lah. zama oh zama, awak comel dan comot. jgn risau. HAHA perasannye ! ok tak tak, nanti ade lagi kang orang hanta soalan yang kurang ajar di formspring, NGEE
makan-makan dan selesai. simple bukan? takde pelamin. kerane ini adalah perkahwinan kedue buat uncle azri & kak yan. haaa kak yan skang dah bertuka title. dah jadi aunty. HAHAHA jgn perasan mude dah tau =D


nak peace dan sengih besaaaaa lagi boleh tak? HAHAHHA
credit to ; abgku FAHMI :)

ok senonoh ke tak makan berdiri? jawapannye ape? senonoh ke tak ? jawabla kawan-kawan ! :D HAHA ok huduh gila kan muke zama makan puding coklet sambil berdiri? sebenarnye malas nak duduk lame-lame, sakit bontot, GRRRR dah dah jgn tengok ini, tengok yg lain

ok saya tau sume org suke tgk gigi saya yg meriah dan glam ala-ala LADY GAGA , ok ape kene mengene dgn lady gaga? takde langsung kn? jadi jgn ckp pasal die. jom cakap pasal gigi. HAHA kak akma berangan nak cabut gigi la konon, jgn harap. gigi ini kebal dan kuat macam kereta kebal tau tak =p
ok dahla kalian kailan dan kawan-kawan sekalian makhluk manusia di alam semesta ciptaan Tuhan YG Maha Esa ini, sebenarnye zama dah malas nak tekan butang turun naik scroll down pusing-pusing tekan-tekan picit-picit sume. soooo, cukupla banyak ni je gamba. kalau nak tengok, bukak FACEBOOK zama ye kawan-kawan =) dan maaf gamba banyak, ayat kurang macam tak cukup keyboard button dah, HAHA tata !

6 comments:

nurazyla said...

zama pakai braces ye?? cantik...
zama mcm model la masa abg fahmi yg tngkap gmbr zama.. muka mcm sedih pun ada... teringatkn seseorang ea.. (",)

Pinky Pixie said...

cantiknya gambar2 =)

fathiah said...

best nye... nak jgk :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zyla ; a'ah pkai braces. br 3 minggu. hehe. thanks zyla :)

pinky ; thank u. hasil kerje abg. hehe

fat ; mu nk mende? hehe

mello said...

wah! satu set tuuu! mello nengok dulu yg lens dia saja pun harga lbh kurng RM3000. da lama nak dslr.. memang dalam wish list tu.. nak3! nak zama,err, nak zama punya kamera dslr.kehkehkeh

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

harharhar nk zama, xdapek la ye. kene jupe mak bapok dulu. agaga. nk dslr bole. gi ngepau sape2 yg byk duit. kiki :P