FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, June 26, 2010

acik ke aunty?

haaa mai kawan-kawan mai dgr cerite hari jumaat. HEHE balik2 je ke rumah pegi kacau si kicik Ara Arizi ni yg sdg tgk tv. HOHO mainla gurau2. kemudian zama tanye, ACIK ke AUNTY? AUNTY ke ACIK? byk kali la zama tanye. tibe-tibe die bukak mulut and ckp 'KAKAK' (dlm pelat baby la kan). OMG ! can u imagine that? she called me kakak. HAHA padahal tuanya dari kau si kicik. comel kan kan ? :D
tengokla tu die gelak main dengan adik zama si Hakimi sebelum die gi sekolah. suke benar si Ara ni. pakai gown tapi kepala botak. HARHARHARRRR mama cakap macam zama mase kecik. ohh malunyeee -.-'
tengokla tu. muke bahagia kan kan kan kawan-kawan? HAHA sebenarnye die macam suke la sebab abahnye pulang dari Sandakan, Sabah hari jumaat kul 3 lbh tu. tu yg die excited semacam. HEHE ce babau ce babau but u ! uukk ukk ukkk! HAHAHA tu lagu die. kitorang reka berdasarkan lagu nobody, KAHKAH

haaa di petang hari, ini pulak la ceritenye. menyakitkan tapi perghhh !!!! macam tak pecaya la beb ! =DD
haaa ni kenapa la kan ade kapas dalam mulut? sebenarnye baru lepas cabut gigi. HAHA takde keje amik gamba. mama ckp "aih, cabut gigi pun nak amik gamba ke?". so zama jawab la, "of course ! nak update blog. hehe". mama dah mengekek gelak dengan anak pompuan die ni. banyak pe'el katenye. gigi dah takde 2 btg atas bawah kat belah kiri. kenape cabut? jeng jeng jeng. tunggu lagi 2 minggu korang tengokla hasilnye. HEHE
di malam hari ini la kerje si kicik BABAU ni. tengokla along dengan kak ira tu. macam tak betul je. patutla Babau macam ni. HAHA sukela Babau dapat gift from Sandakan. along belikan die Bayau 2 ekor and gelang untuk si Ara ni. Zama dapat gelang and pensil besoooo gajoh je. apelaaaa along ni. manje nak gak Bayau ='( takpela anyway, thanks. HEHE maaf ye kawan-kawan , gamba-gamba ni ade censored sikit. sebab ade ketiak dan sebagainya. HAHA
BYE !

Friday, June 18, 2010

Lagenda Budak Setan.


eh paham tak kenape kek tibe-tibe? padahal tajuk besa LAGENDA BUDAK SETAN. ngee. takde lah, saje nak promote kek moist coklet buatan sndiri. hihi. ade org tempah ni. so buat je la. baru je siap. and and, tadi dah mkn yg lebih. haha nyummy nyummyy , korang nak ke? tak payah la ye =p



haaa korang mesti layan je kan kan kan? kenape tajuk Lagenda Budak Setan? sebabnye video trailer cite ni yg pertame. hoho. sebenarnye dah tengok cerite ni last week hari sabtu malam pukul 10.15 mlm dgn kak miza di Alamanda, Putrajaya. tapi minggu ni baru nk update blog. ngeh ngeh. bukan ape, busy dgn classes kat hostel ni. weekend bole la update sebab balik rumah YAY YAY ! (excited semacam pompuan ni sebab dpt balik kan?) =)

well, cerite ni not bad. zama bagi 4 star daripada 5 star. sebabnye ending die lisa surihani mampos lak aih. tak best tak best ! kesiannnnn tau ='( baby takde sape nak bagi isap nenen. ade jugak rase nak meleleh air mata waaa cakap luuuuuuuu ! tapi wa tahan la. kantoi la tak rock nnt. kehkeh ;)

sebelum melihat sambil menonoton cerite ni (menonoton=menonton ye kawan-kawan) , sebenarnye nak tgk cerite ni jam 7.45 mlm sebab konon-konon pukul 11 lbh nnt nak sambung tgk karate kid pulak. nak buat movie marathon. tapi disebabkan tersilap lencong ke Sunway Pyramid (eh betul ke cmni eje?), mase yg ade tidak mencukupi. jadi, Lagenda Budak Setan postponed pada jam 10.15 mlm. dan karate kid entah postponed smpai bila ='(

kalau lah watak farid kamil bole ditukarkan kepade aku, hmm mmg kene lah tu. sebab dari tak senonoh jahat macam tu, tibe-tibe berubah disebabkan seseorang. lepas tu tibe-tibe ditinggalkan org yg disayangi tu. (haaa mule la tu nak merapu, tak nak tujukan kepada sesape pun ye, ehehe) sudah-sudah la tu zama oiiiiii ! jom check video jiwang lain pulak ! :)


haaa mesti korang cam heran lagu ape ni penah dengar ke tak macam tah pape pun ade tajuk die, ade ke patut tajuk Egokah Aku ? hahahha panjang lebar lak persoalan aku bagi. ngeh ngeh. lagu ni sebenarnye baru dengar ptg tadi kat hitz tv asian portion ke ape tah namenye. dengar lirik macam touching. almaklumlah sejak beberape bulan ni mood touching terlebih sikit. agaga. tp malas nak layan sgt touching-touching ni. nnt menangis tak berlagu (lagu tanpa music mmg la takde lagu kan? hehe)


ok tak nak tanye kenape dilema cinta pulak? (pasan macam la ade org nak tanya, haha) lagu ni laaaaaaaaaagi layan. lirik die mmg emhhhhhhh punyaaaaaaaaa ! =) malas la nak ckp panjang-panjang sebenarnye. hehe. saje je nak bagi korang layan lagu kat blog aku kali ni. hehe. tapi tapi, lagu-lagu jiwang la. hoho.

haaaa tu diaaaaaaaa pelakon pembantu untuk hari ini. Danish Ara Arizi. name kanak-kanak girl lain besenye ade NUR tapi die ni tibe-tibe start dgn D. nnt kalau sekolah mesti die org pertame kene panggil. padan mukaaa baby acik sorang ni =p mmahhh ! (untuk baby je tau, bukan untuk korang) =p

Friday, June 11, 2010

oh wedding ! oh hostel !

hey hey hey , long time no see. hehe. malas nak menaip sebnrnye lps pulang dari umrah. sbnrnye ade la jugak rase nak story psl experience ms kat Bahrain, Mecca, Jeddah and Madinah tu. tp malangnye tgn ni pemalas bonar dah.
ok ape cer wedding and hostel ni kan? HEHE actually since last week busy dgn wedding. pdhal bknnye ade pertalian darah daging tp disbbkan org yg kawen tu cousin kakak angkat, so follow je lah kan. asyik blk umah je. blk umah, buat kek, jln, tito. haaa itula kejenye. kenape buat cake? hmm. sbb zama dah jadi toke chocolate cake ;) nak ke? kalo nak, inform kat chat box k. HIHI. (sempat lak promote, agaga)

kenape hostel pulak kan? sbb hari2 nak kene bgn awal pagi. bgn solat subuh takpe la lagi sbb tu kewajipan yg dh ditetapkan. tp bgn yg nak pegi class tu mcm, MASYALLAH malasnye ! haaa habisla kalo lecturer2 bace ni.

well, I LOVE COMPUTER 2 ! kenape? sbb suke la. hehe. sbbnye suke tgk bende2 alah program tu. subjek lain bkn la tak suke tp mcm kureng skit. tp tp, disbbkan ni last sem, so kne work hard nak dpt good pointer and blah dari UIA. hoho

harini , skang, berada di rumah. tomorrow ade wedding again kat PJ seksyen 5 and on sunday wedding kat gombak. HAHA uia ni mcm ade kne ngene lak aih dgn aku. =p okla saje-saje bosan sbnrnye sbb dah lame tak update. later update lagi ye.

and and, btw, seems to be happy lately. kenape? thats my secret ! ;) TATA