FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, December 27, 2010

Style Your Hijab Contest


smart tak gamba atas ni ? serius cantik mata dia . kalau zama dapat mata cantik macam tu kan best =p eleh berangan lagi zama, HAHAHA ok ni sebab dah lama zama tak kutip tag dari rakan blogger . kalau tak silap zama , pqa yg tag zama ni kan kan ? HAHHA sorry lah zama lupa habis nak ambil. baru harini teringat , NGEE so now zama join okeh :)

ni syarat2 yg tuan blog tu bagi, boleh check it out :

1) gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu

2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer ! )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )

selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )

habis syarat-syarat nye :) so kalau korang rasa nak join , sila sila lah click gamba banner atas tu . zama dah sediakan link sekali.


so , ni gambar zama . woot woot , tu gambar zama kat airport Jeddah nak balik Malaysia dari buat umrah . so, AHLAN WASAHLAN la ye woot woot :) nice contest .

so, zama tag :

tata , ASSALAMMUALAIKUM :)

Sunday, December 26, 2010

shopaholic vs bank-ers

ASSALAMMUALAIKUM people , readers , followers dan segala macam lagi lah ! :) dah lama ni tak update blog . rindu rindu nak jogging kat blog korang sampai kurus , hakhak . ok tak , gurau je merapu =p sorry lately ni busy sikit . busy ke ? hmm ada la sikit . idea pun merosot , so blog terbengkalai macam nak buat bangunan, HAHA ok mari kite mule dgn tajuk entri hari ini :D

korang perempuan kan ? eh , ke ada lelaki yg baca entri ni juga ? ok takpe takpe, baca je lah . tapi ni nak cakap pasal shopping sebenarnya . mostly , perempuan ni memang hantu dan segala jenis hantu shopping kan ? lelaki pula mcm mana ? haaa sama je ! jangan nak berdalih ye kaum laki . HAHAH tak pasal salahkan orang lain =p

so kepada pelajar-pelajar Centre for Foundation Studies UIA , korang sekarang musim cuti midsem kan ? so, zama pun cuti la. HAHA lagipun sekarang musim cuti sekolah juga . lagi lah hebat shopping mall yg ada di negara kita . =p kepada makcik makcik pakcik pakcik abang abang kakak kakak adik adik nenek moyang semua lah mesti sedang bergumbira sebab bila end of year je SALE pasti ada kat merata-rata macam sampah . HAHA kan kan ? jangan nak tipu la. orang yg dah bekerja lagi la ghairah nak shopping especially kaum wanita ni sbb dah ada duit sendiri kan . so boleh la melaram sakan . =)


dua orang atas ni banker zama :) my lovely abah and mama . i cant live without them, seriously. bukan sebab duit ke apa ke , its just that i cant live far away from them because i need them every seconds in my life :) i am nothing if they're not with me. they complete my life.

and this is Renaissance Hotel , Kuala Lumpur . after exam tuesday night haritu , terus check in hotel ni selama 3 hari 2 malam . kenapa ? saja takde kerja . abah cakap abah busy, so kita cuti cuti dalam KL je lah ye . abah belanja hotel ni dan shopping . walaupun kecewa tapi tetap suka dan bersyukur :) oh, tak tahu hotel apa ke ? nah boleh click sini Renaissance Hotel .


waiting for the lift . nak pergi swimming pool ni :D tapi tak swimming. abang and adik and abah je swimming. diorang suruh snap pictures and here i come =p


abah :) belakang tu si botak abang zama HAHAHA botak kan sexyyyy =p


mama vs zama :) dua dua shopaholic. nasib baik tak botak kepala abah. HAHAHA tapi mama ada dua pangkat. shopaholic and banker zama. tapi abah banker kami berdua . HAHA sayang abah :)


nothing much to say . sebab tak nak bercakap pasal hotel pun actually , HAHAHA so cukup la sekadar 3 days 2 nights i spend my night there and tiga empat gambar je zama bagi tengok =p


mari ! ini after check out :) Alpha Angle Wangsa Maju menjadi destinasi sebab nak shopping baju sekolah adik. HAHAHA lepas tu ada la pergi merata shopping complex yg ada kat KL ni .

for the whole week, sebenarnya zama habiskan masa dengan jalan jalan , shopping , tengok wayang , karoke and what else ? banyak lah ! oh dan tak lupa harini buat cake untuk aunty suri kawan baik mama :)

so this is what i bought. 3 barang je zama tunjuk okay . yg lain dah sumbat dalam washing machine sebab baju-baju , shawl dan lain-lain yg baru beli kena basuh . nanti nak pakai gatal pula =p


oopsss sorry termasuk bontot bobo si kuning kat tepi tu , HAHAHA tu bantal busuk zama . tolong abaikan =p cadar katil menjadi pilihan sebab macam comel je nak buat background, HAHAHA


Sembonia handbag , Nose handbag and Carlo Rino gladiator sandal :) ok , semuanya dah discount tu tapi handbag nose takde discount sebab new arrival. HEE tapi tak kira dah lama nak bag nose tu ! =p


both are brown. why ? sebab zama suka brown and zama suka beg kulit. seriously suka gila beg kulit. but yg sembonia tu macam orang tua sikit sebab mama pilih . dia nak share dgn zama. ok i dont mind . at least i got a real beg kulit =p

oh, nak tahu macam mana nak detect beg tu real kulit or tak ? ok senang je. pergi cium beg tu dan bau. =p betul ni, tak tipu ! kalau bau busuk semacam and material dia soft , it means tu real kulit. kalau bau macam getah and if korang guna kuku gesel kat beg tu beg tu macam scratch sikit, maknanya itu tiruan and they feel stiff. trust me. i love beg kulit ! =p HAHA so , pergi shopping cepat before its too late ! :D

Saturday, December 18, 2010

buat penyewa yg kurang sopan

so ASSALAMMUALAIKUM people :) dah about one week zama tak update any story kan for this blog . zama tak update sbb laptop meragam then zama busy sikit . so for today story , agak emo sikit . bukan sikit , banyak kot -.-'

this our myvi . myvi ni is for people yg menyewa . because my family buat business kecil which is menyewakan kereta to foreigner yg nak guna berbulan-bulan . ada juga kereta lain but so far , hanya kereta ni je yg foreigner tu pulangkan . okayy fine ! tak marah pun walaupun dah hampir berkurun kau sewa kereta keluarga aku .

few days ago , abg zama bawa kereta myvi ni balik . tu pun sbb foreigner or easily called , a niga (i dont know how to spell it) call cakap myvi ni buat problem . okay fine ! dah buat problem satu , lepas tu kau kotorkan kereta ni macam sampah .

pagi tadi zama and adik konon tgh rajin nak cuci kereta . zama semangat nak cuci myvi because kotor sangat nampaknya . so i took the car key and lepas buka pintu kereta , sumpah terkejut . dalam kereta dah macam reban ayam . bunyi enjin kereta dah macam #!$%^^& okay takpe lah , tu okay lagi . and bila zama dah pegang sponge untuk cuci kereta , tonyoh punya tonyoh , kotoran degil masih ada okay ! WT* ! kau buat apa dgn kereta aku ha ? stupid foreigner !


this one dari jauh nampak la dah putih sikit sbb tadi zama dah tonyoh sampai tergeliat tangan okay -.-'


click la utk tumbesaran . segala kesan calar balar , batu bata , semua masih ada , tak hilang okayyyy


ni pula atas boot depan kereta . NYADA ! what is that ha ???? boleh pula kau menulis atas kereta family aku . so funny !


see ! adik tonyoh pakai berus tau but still , no effect on it .


tengok tayar pula . orang lain bawa kereta takde la huduh macam ni . takde la hitam macam ni .


kesian adik tukang cuci tayar . tapi kesian lagi kat zama tukang cuci body myvi ni . lenguh tangan tau ! -.-'

so kat sini zama nak beritahu awal-awal kat korang . kalau lah korang pergi sewa kereta orang or ape-ape je lah , jaga la harta orang sebaik mungkin eventhough kau bayar sekali pun . kereta tu tetap hak milik orang . kalau kereta yg korang sewa tu rosak , its because of u ! not because of orang yg menyewakan . why ? sebab org yg sewakan tak guna pun kereta tu . korang yg guna . jangan la sesedap hati dan rasa nak conteng , nak kotorkan , redah hutan . agak-agak la weyyy kereta apa yg korang guna . kalau nak sangat masuk hutan ke apa ke , pergi sewa 4WD . tinggi sikit , kotor pun takpa . ini tak , guna myvi je tapi perasan guna 4WD . damn ! lepas tu nak call orang marah marah . HELLOOOOO kau ingat kau foreigner nak mencarut in english aku tak faham ke ? i understand it so well okay ! bodoh !

see ! zama tak pernah nak panggil orang bodoh or nak mencarut ke apa okayyyy but ini memang mancabar kesabaran zama . habis duit sbb nak repair kereta ni semula je. dgn tayar pancit . enjin rosak . what else ??!!

p/s ; tak kisah korang ni nak sewa kereta ke rumah ke , tapi jaga harta orang sebaik mungkin . sbb ingat la, korang tu hanya MENYEWA je okayyyy ! sorry emo sangat dah ni -.-'

Friday, December 17, 2010

Saturday, December 11, 2010

minta maaf semua ye

harap maaf , kerja kerja mem-blogwalking , following , jogging , visiting , semua akan dijalankan selepas hari sabtu if tak penat . weekend ni busy sikit , maaf ye semua , harap maklum .

tak dapat nak balas jejak korang , sebab letih sangat -.-'

nanti zama upload gambar gempak gempak sikit , HAHAHA bajet gempak lah sangat , booooooo =p

sayang semua followers , mmah mmahh ! ececehhhh GEDIK ! HAHAHAHHA


SELAMAT MALAM DARI MAMA DAN ZAMA , ececeh padahal gambar siang di tengah hari , HAKHAK tata !

Thursday, December 9, 2010

gara gara gedik bergambar , hamik kau !


orang gedik memang suke pose manja manja macam ni eh ? HAKHAK gedik gile en zama pose ? dah nama pun waktu ni tgh gedik , HAHAHA tapi macam seronok pula haih posing macam ni , rasa macam orang kaya , wahahaha =p apa punya manusia la zama . talking nonsense memanjang, ngeee =p

One Utama , here we go ! bukan ada apa pun kat OU elehhh pergi sana sebab nak melantak je sebenarnya , HAHAHA dah alang alang jumpa benda alah ni , MERRY CHRISTMAS buat non-muslim yg sambut christmas . bak hadiah satu ! =p


perlu ke zama pakai selipar jepun je ? HAHAHA perlu lah ! kalau nak tahu , perangai zama memang suke pakai selipar je . no high heels ! eh yes high heels , but only for occasions yg special sikit ! pose la keding -.-' tetap tak menawan, HAKHAK


adik mat bunga . ade girlfriend ni . HIHIK shhh jangan bocor rahsia kat mama , nanti adik kena piat telinga ! HAHAHAH


arghhh no komen . zama memang suke jadi tiang pemancar keselamatan jalan raya . baju pun kuning macam traffic light ready ! HAHAHAHA ciss merapu lagi

jom lah makan ! ni ha tujuan sebenar pergi OU untuk bersuka ria tapi zama tak suka ria pun sebab perot cram dan senak -.-' kita makan kat KLUANG STATION ye :) sedap Hainanese Chicken Chop die .


adik and abah :) janggut favourite zama tuh ! HIHIK kalau bosan, zama suke tarik janggut abah sampai dia menjerit, HAHAHA


Hainanese Chicken Chop :)

motif ? HAKHAK motif entri ni sebenarnye nak cakap Canon 500D jatuh terlentang atas jalan raya masa pulang dari OU ni la -.-' kenapa ? macam mana boleh jatuh ? haaa cuai . tak tau nak salahkan adik ke, zama ke . so , zama tak nak salahkan sape-sape . yg zama tau kesian baby ku itu :( mujur la boleh guna lagi . cuma calar sikit je . ARGHHHH

p/s ; jaga brg kesygn korang elok2 tau. hihik. takde kene mengene =p

Tuesday, December 7, 2010

rasa macam nak telan semua


ADIBB FADZIL , if u read this , dont get mad . saja nak inform kat semua orang yg kawan i sorang ni hot ! and i dah ter-admit kat situ HAHAHA arghh gambar u dgn rambut afro tu i simpan lagi tau , so jangan cari pasal dgn i , i upload gambar tu nanti , HAHAHA btw , i tak nak ikut u pergi MABA sebab u dah ajak orang lain dulu ! HAHAHA nanti i jadi pengacau macam sudip orang memasak kat dapur tu haaaa =p *tolong abaikan kat profile skype zama yg tulis 'pahang' sbb dulu zama duduk pahang, hee

HAHAHA ASSALAMMUALAIKUM people :) sorry abaikan header for this entri . yg atas tu ditujukan khas untuk sahabatku , Adibb Fadzil yg hot dan katang , HAKHAK jangan marah ohh nanti cepat tua =p

tajuk entri ni sebenarnye berkaitan dengan yg bawah ni =p nak makan kek ? nama kek ni Kek Lapis Asam Manis :) hah entahla kenapa nama dia macam tu , tapi memang best . nak buat pun memang best sebab duduk berasap kat dapur about 5 hours , HAHAHA

mana dapat kek ni ? HELLLOOOOOO i bake ok ! *arghh bunyi berlagak gila , HAHAHA saja la haritu gedik nak cuba buat benda alah ni . selalu sangat org tempah moist chocolate cake sampai zama dah bosan , so zama buat layer cake pula lah kan , HAHAHA tapi yg ni tak jual la , sebab baru je belajar =p


sediakan colour untuk every lapisan korang ye . tu colour yg zama pilih. macam traffic light ! =p


apa yg bulat bulat tu ? namanya asam gambir . so thats why lah kek ni dinamakan kek lapis asam manis . kek tu manis , ada asam pula . so jadila asam manis . HAHAHA mana dapat resipi ? mama kasi . entah dari mana dia cilok or reka zama pun tak tau =p


hasilnya , zama dapat macam ni :) tapi.................. warna merah tu tak menawan ! jadi macam warna pink . sebab guna red rose colour :( warna merah yg selalu mama beli takde :'( dah tak comel dah kek zama . yg hitam2 tu asam tau ! HAHAHA berterabur kan zama letak ? almaklumlah , saya beginner , kamu pula bagaimana ? =p

p/s ; sedap ohhhhh makan sambil tengok tv =p

Sunday, December 5, 2010

bila saya takde

HAKHAK gabra tak tengok title ? gedik je tu tukar bahasa melayu . ada orang tag zama , so zama pun jawab la sambil layan lagu terhinggut-hinggu , HAKHAK korang nak jawab ? boleh boleh . tapi baca dulu zama punya okay ! =p

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.

2. For each question, press the next button to get your answer.

3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag friends.(tag me too)

5. Everyone tagged has to do the same thing.

6. Have Fun!

1) if someone say , 'ARE U OKAY' , u say ?
Worry about you

2) what would best describe ur personality ?
Waking up in vegas
bajet duduk oversea la, HAHAHAH

3) how would u describe urself ?
Dan sebenarnya

4) what do u like in a guy/girl ?
I'm you

5) how do u feel today ?
You and me

6) what is ur life's purpose ?
The way u look tonight

7) what's ur MOTTO ?
True

8) what do ur friends think of u ?
Picture perfect
gambar sempurna ? HAKHAK pelik semacam je HAIH

9) what do ur parents think of u ?
What about now
apa dia yg about now mama ? HAHAHA

10) what do u think about very often ?
Bittersweet

11) what is 2+2 ?
Menunggumu

12) what do u think of ur ex boy/girl/bestfriend ?
Ur so Gay !
HAKHAK i like this ! gay gay gay !

13) what do you think of the person u like ?
Papparazi

14) what is ur life story ?
Everything we had

15) what do u want to be when u grow up ?
Jangan pisahkan

16) what do u think when u see the person u like ?
I am me once more

17) what will u do at ur wedding ?
Makhluk tuhan paling seksi
ARGHHHH bodoh punya shuffle lagu ! HAHAHAHA

18) what will they play at ur wedding ?
Kekasih gelapku
aisehhh jiwang karat ni =p

19) what is ur hobby/interest ?
We got the party !

20) what is ur biggest fear ?
Roman picisan
HAIH ni lagi satu takde kena mengena , HAHAHA

21) what is ur biggest secret ?
Half Alive

22) what do u want right now ?
My only one
siapa tah, HAHHA pelik2 je shuffle lagu ni

23) what do u think of ur friends ?
Keepsake

24) whats the worst thing that could happen ?
Unexpected places

25) what is the one thing u regret ?
Poker face

26) what makes u laugh ?
Singapura-Kuala Lumpur

27) what makes u cry ?
I am what I am

28) will u ever get married ?
S.O.S
gila kawen guna sos topup ke apa ni, macam terdesak je, HAHAHA

29) what scares u the most ?
Redline 95

30) does anyone like u ?
Vulnerable

31) if u could go back in time , what would u change ?
I hate this song

32) what hurts right now ?
I dont love u :'(

33) what would u wanna say to a person who tagged u ?
Manusia serigala
sorry wan, lagu ni yang jahat HAHAHA

34) what will u name this note ?
When I'm Gone

ok, zama tag la sape2 yg nak, HAHAHA malas nak cari kat bloglist banyak sangat, HAIH


this is my only and my only one :) ARGHHH cicik rindu awak la baby ! kenapa balik kampung lama sangat ? -.-'

Saturday, December 4, 2010

dah nama pun bayi


mak saye kate , kalau nak makan kena tunjuk muka baik . ni saya dah tunjuk ni , HAHAHAHA comel tak comel tak ? ARA ARA baby Achik ! :D bukan anak zama tau ! anak buah saje ! tapi weekdays dia memang melepak kat rumah zama sbb parents dia kerja .

AGOGO ! hakhak . ape kena mengena kan ? ok ok , haritu nak pergi The Mines . aturcara majlis adalah seperti berikut . ecehhh majlis konon, HAKHAK pergi the mines sebab nak beli handphone baru ganti Nokia 2100 antik zama tu and repair abah punya Iphone lah . tapi abah takde , biasa la dia, flying without wings , ngeh ngeh

sebelum cari phone, kita makan dulu ! pizza hut ! HOMAIGOD ! tahu tak siapa yg zama jumpa kat pizza hut tu ? my ex-schoolmate JEEGA ! arghhh tibe2 macam rindu gila zaman sekolah .


HAAA amik nah memang zaman gedik melampau masa ni, HAHAHA from left : zati syg , jeega comel , feeqa darling . kat belakang tu faham2 je la sape, HAHAHA tepi zama tu sabiha si kambing malaysia yg hot :D zama main cilok cilok je enterprem nak masuk gambar jugak, HAKHAK almaklum lah, camera sape ? camera zama jugakkk =p

ok tolong lah jangan zoom in ke apa ke gambar ni , HAHAHA sebab muka masa ni sumpah macam apa je , zama dulu specky kot, HAIH sekarang pun masih specky tapi if keluar rumah , pakai contact lense la =p nak pakai spec tapi macam susah nak pakai shawl nanti , muka zama kecil sangat -.-'

ARGHHH dahla zaman sekolah ! kita tengok Ara makan :D


food tak sampai lagi, maka sudu la yg dia sambar, HAHAHAH ni makan free tau . guna coupon hot ticket angah , HAKHAK ada 10 keping . 8 pizza personal kami makan dan tapau bawa balik rumah . hebat tak kami melantak ? HAKHAK


cool gila tak si kecil ni ? HAHAHA perasan dah besar . jalan pun tak boleh lagi . merangkak pun tertonggek-tonggek , HAHAHA tapi zama tetap sayang my first anak buah ni :D


ARGHHHH apsal hitam sangat ni ! meet Achik and Ara :) Ara suka buat muka blurr, jahat ! macam zama pula yg semangat nak tangkap gambar, HAHAHA

p/s ; I Love You Ara ! :D

ingat Tuhan la selalu :)

'Bila engkau memandang segalanya dari Tuhanmu ,
yang menciptakan segalanya ,
yang menimpakan ujian buatmu ,
yang menjadikan sakit hatimu ,
yang membuat keinginanmu terhalang ,
serta menyusahkan hidupmu ,
pasti akan damailah hatimu ,
kerana ,
masakan ALLAH sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia . '

'Bukan kerana ALLAH tidak tahu derita hidupmu ,
retaknya hatimu ,
tapi ,
mungkin itulah yang DIA mahu kerana ,
DIA tahu hati yang sebeginilah yang lebih lunak ,
mudah untuk dekat dan akrab dengan-NYA .'

ASSALAMMUALAIKUM :) entri kali ni , zama cuma nak share this thing je dgn korang . sebagai Islam dan Muslim yang sentiasa mempercayai kewujudan Allah , percayalah , setiap apa yg berlaku , pasti sebabnya.

kat mana zama dapat benda ni ? dari seorang kawan . nak kata rapat sangat tak juga . tapi dalam apa2 hal berkaitan agama , kami selalu kongsikan pendapat , mencari sesuatu yg sahih atau sebagainya :) thanks sahabat sebab selalu mengingatkan aku pada-NYA .

buat korang followers zama , bukan followers , silent readers , stalker or apa2 je lah , korang perlu faham dgn setiap apa yg berlaku . mungkin kadang2 tanpa sedar kita dah menyakitkan hati orang lain , tapi percayalah , setiap apa yg berlaku pasti bersebab.

pengakuan berani mati dari zama . HAHAHA yeahhh berani mati la kot . i used to make someone crying but i didnt mean to . i didnt mean to be rude , to hurt ur feeling . but before i start to move on with the life , its better i tell u the truth , because i dont wanna be a liar . if u read this , i just wanna say im sorry for what i've done.

ignore the date , camera gila waktu tu . actually zama pergi sana bulan Mei haritu :)

hmmm , i miss this :'( bila zama sedih , zama tengok balik semua gambar masa menunaikan umrah . kat sana , satu benda pun takde yg membebankan kepala . eventhough pak arab and mak arab kebanyakannya ganas-ganas dan kurang berperikemanusiaan , tapi Tuhan sentiasa kuatkan keimanan dan kesabaran di hati :)

meh nak story telling sikit kat korang :D
masa zama kat Madinah , zama pergi la solat kat Masjid An-Nabawi . ok memang rugi kalau korang tak solat kat sini . cantik sangat ! masa nak pergi ke makam nabi kat dalam tu , ramai sangat bangsa bersesak kot, HAIH i wish i have the skill to make magic ! sebab nak masuk dalam tu punya pasal, HAHAHA ok ok , serius :D masa dah lepas nak masuk dalam tu , mak arab yg jaga tu tak bagi tengok betul2 makam nabi , dia letak penghadang , keciwa :( tapi dapat la solat dalam kawasan Raudhah . bersesak-sesak , HAIH sabar saja . masa habis solat , zama sujud lagi sebab nak berdoa . org Arab ni pelik sikit , kalau nampak kita berdoa dalam area Raudhah , dia halau -.-' jadinya , zama dah dinasihatkan oleh siapa tah haritu , dia cakap kalau nak berdoa , sujud lama sikit . elok je time zama tengah sujud and doa , ada sorang minah arab gempal gemok pijak telinga zama ! ARGHH memang tak kelakar kan ? HUHU badan dahla macam tiang letrik , kena pula pijak dgn org yg besar :( mahu tak menangis zama. meraung zama lepas bangun tu sampai kat hotel . balik hotel check telinga . bengkak dan merah . nasib la tak putus telinga aku mak arab oi .

jadinya , in any case pun yg happen in your life , ingatlah Tuhan . kerana DIA mendengar , melihat dan mengetahui setiap isi hatimu walaupun takde seorang pun yg faham .

p/s ; happy reading ! :D islamic sikit entri ni.

Wednesday, December 1, 2010

kesian boyfriend saye sakit

ASSALAMMUALAIKUM people :) dah berapa hari tinggal blog ni sorang2 je kan ? so zama update la juga malam ni untuk tatapan korang after dah jeles jeles tengok zama holiday haritu kan ? HAHAHA

laptop kesayangan zama rosak sebenarnya . so itu yg menyebabkan tertangguhnye kerja kerja meng-update blog ni . nak guna laptop roomates , takpe lah segan -.-' segan nak guna lama-lama , almaklumlah siapa la zama ni, HEE


ni la darling i , boyfriend i , ececehhh ni kesayangan . pergi mana je mesti nak angkut , tapi sekarang tak boleh nak bawa ke mana sebab ada kat sony center dok repair kipas dah jahanam sebab on laptop 48 jam tanpa shut down, HAKHAK

perhatian la ye kepada korang yg ada laptop hebat hebat , cantik cantik , hensem hensem , sila jaga molek molek . kalau rasa nak on lama lama ,make sure pergi beli cooling fan ke apa ke yg boleh prevent dari habuk masuk kat kipas laptop or buat kipas tu jadi haus , HAHAHA dah macam promoter kedai laptop pula aku ni .

saya rindu boyfriend saya yg warna putih tu ! -.-' nasib baik la ade bobo si bantal busuk kat rumah sebagai pengubat rindu, HAKHAK tapi malangnya , mama dah basuh bobo ! ARGHHHH dah takde bau yg indah tu ! :'(

oklah semua ! perlu tidur dan mengada-ngada kat mama jap , nak minta handphone baru sebab handphone lama rosak , HAHAHA

p/s : muni , kalo muni bace ni , zama mintak maaf td sbb mintak blk beg zama n susahkn muni. sbbnye zama rushing nk blk awal. xsengaje buat muni mrh :'(

Saturday, November 27, 2010

nak jalan jalan ke ?

nampak tak betapa sayangnya Ara kat Achik die ni ? HIHIK comel kan kan kan ? oh silap, zama ada nama baru , CICIK . hasil daripada Ara pilih . zama tanye Achik ke Cicik ? dia pun buka mulut dengan pelat perasan boleh cakap , maka dia sebut Cicik dalam nada tak berapa betul dia, HAHAHAH


ASSALAMMUALAIKUM !!!!!! alamak alamak , zama cakap nak update entri ni semalam kan ? minta maaf la ye sebab dok kalut je dari semalam dengan internet gedik nak upload gamba pun macam siput , HAIH -.-' tambah pula tahap kemalasan zama memang melampau mencecah angka jutaan malas , HARHARHARRR sudah merapu lah ! kite nak cakap pasal holiday lah !

kite nak pergi Pulau Langkawi ni , nak tak nak tak ? siapa nak ikut angkat jari telunjuk cepat ! HUAHUAHUA dah balik pun , tak dapat la ye nak ikut =p tapi tahun depan siapa nak ikut , jom konvoi dengan zama =p

zama spend 3days 2nights je kat sana , tak lama . sebabnya kesibukan abah biasa la terbang sana terbang sini :'( maka dengan itu , 3 hari pun jadi lah . itu pun kira ok dapat holiday kan ? :)

DAY 1 .


meet my dad ! :) perot tu aset penting tau. aset memberi rezeki, HIHIK ;)


meet my baby ,eh bukan , meet my anak buah , Danish Ara :) muka macam ape tah awak ni baby cicik oiiii =p

nothing much in day 1 . sebab flight 6.30 ptg. sampai sana dah malam. pergi makan terus balik hotel dan tidur :)

DAY 2 .

kalau korang pergi Langkawi , jangan lupa singgah Idaman Suri , tempat shopping pinggan mangkuk terkenal kat Langkawi . terletak kat pekan Kuah :) pergi tau . coklat murah murah pun banyak kat sana . sebab tu zama borong je apa yg menjadi favourite , HAHAHA lepas tu pokai , aisehh -.-'


tengok la bakul tu , dari kecil , ke besar , HAHAHAH yg nampak belang2 tu barang mama , barang zama semua coklat je =p


oh, pose sikit ! handbag pun ada tau ! tapi handbag ni kat kedai RAM's apa tah , HAHAHA

kalau dah nama pergi Langkawi , pergi la naik cable car tu . asyik naik yg kat Genting Highland je kan , haaa ini mencabar juga . lagipun kat atas puncak sane tu dah ada jambatan baru which is kalau korang pakai sexy2 pergi sana memang ada harapan la nak terbuka semua sebab angin kuat and sejuk sejuk ! =p


tak banyak gambar kat cable car . sebab sebenarnya malas nak naik , HAHAHAH mama la takut . haish


rasa macam nak mati tak ? HAHAHA eh silap , rasa macam nak lepas geram tak ? HAAAA boleh pergi MORAC KART RENTAL :) ape bende tu ? itu tempat go-kart lah ! =p melepaskan gian nak race atas jalan raya tak dapat kan ? jadi kat sini pun layan je lah , HAHAHA terletak di area nak pergi ke Pantai Chenang dari airport Langkawi :)


ready ! sebelum berlepas , mesti pose dulu, HAHAHA


yeeee itu diaaaa zama mendahului ! =p


peace dari zama yg sedang memecut ! tapi akhirnya kalah di tangan adik , HAHAHAHA buat malu je -.-' tapi best , its fun ! :D


kalau petang , jom kita nikmati makanan kat Langkawi yg murah sangat ni :) destinasi pilihan ialah pekan Kuah kat jeti yg dekat dengan Helang tu . ada kedai makan banyak banyak situ. sebenarnya nak makan laksa penarak tapi kedai tutup . jadinya , makan kat kedai yg berdekatan . boleh tahan sedap kueh teow kerang dia ! zama siap bungkus bawa balik hotel tau ! HAHAHA


meet the girls :)

and bila malam hari , kami pergi jalan kat Pantai Chenang :) shopping apa yg patut. zama beli white dress and selipar . HAHAHA adik melampau lampau beli shorts , topi , sunglasses . topi tu harga rm89.90 dik ! kakak dah pokai ! :'(

DAY 3 .

pagi pagi lepas breakfirst , kita tengok ikan nak ? :)


location : Pantai Chenang :)


oh , baju zama pakai tu , jangan la korang pelik pula kenapa USS . sebab adik zama tanya , kakak , why USS ? why tak US je ? it stands for I love U senget selamanya , HAHAHA bukan bukan ! the truth is, it stands for I love Universal Studio Singapore :) cantik . zama like like !


kalau pernah tengok cerita kartun Pingu , mesti korang suka binatang ni . PENGUIN ! comel sangat ! tak puas zama tengok :)


terpegun ? HAHAHA bukan ! sebenarnya ikan tu besar sangat . ada kisah di sebalik ketakutan zama tu , HAHAHA masa zama kecil , zama pernah dah pergi sini . punyala semangat tengok ikan , sekali ada ikan apa tah besar gila stand betul2 depan cermin akuarium tu and pandang zama . nak tau apa jadi ? terus demam weyyyyy HAHAHA muka pucat lesi . dah dah , tak boleh cerita panjang2 , nanti korang gelak -.-'


Ara comel tengok ikan ? :)

last destination , back to Kuah . buat apa ? ini nak beritahu ni . mesti korang jeles kan kan ? =p

Activity : HeliCoaster
Company : CIG Global SDN BHD
Pilot : Captain Ahmad Husaini ( ayah angkat zama )
Cost : RM 225 kot

nak terbang ? jom ! HAHAHA u must try this guys !


up up and away ! nampak tak ? dataran helang dari atas :)


peace because i think its fun !


mama takut =p


adik , this is soooo coollllll !


cockpit . adik duduk kat cockpit with ayah bom :)


meet the pilot on left :) our beloved ayah bom . thanks to u for bring us here.


ada gaya pilot tak ? HAKHAK cita cita perlu dicapaikan juga satu hari nanti , Insyaallah :)


mari pulang ! muka dah bangga sangat nak balik peluk si BOBO :D HAHAHA

have a nice days peeps ! :)