FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Saturday, December 19, 2009

amik kau !

setelah semiggu lbh2 tak update, ni nk update la ni. kehkeh. bermule cuti pd khamis yg lps iaitu 10hb disember , lps exam physics , terus pulang ke rumah sbb sume org suroh blk. hoho. harini dh 19hb, hari sabtu. esok dah nak kne blk UIA pj :( sedihnyeeeeeeeee . perjlnn hidup bermule dr hari khamis lps apabila setibenye zama smpai di rumah , abah tanye 'where do u wanna go for this holiday? choose ur destination, i book the flight ticket and hotel'. WAHH3 ! itu satu durian runtuh yg tak dpt ditolak. kiki ;) so dgn lajunye mulot kate ' KOTA KINABALU atau..... mane2 di SABAH dan SARAWAK'. hehe. so, abah and fahmi do their searching on flight tickets and hotel. tp kn... malangnye , semua tiket and hotel sudah habis dibeli oleh org lain. so, zama agak terkilan dan sedih disini . sobb2 -_-' nak pegi ke overseas , passport pulak tah kemane. hoho. so, lps tu zama diam je and biarkan mama pulak pilih destinasi. dan semestinye jwpn mama LANGKAWI ! sbb die suke shopping. tak habis2 dgn pinggan mangkuk die vantage bunge2 tu. poning eden . hehe. then , die kate kelantan pulak tp abah kate kelantan banjir kot. so, utk kepastian, mama call mak ros and papa lan and kak anis yg tinggal disane kerane bekerje. hoho. so mak ros ckp kelantan dh tak hujan, marilaaaa. ha amik kau ! dh tak hujan , and aku kne la pegi ke kelate yg aku kurang berkenan skit tu. hehe. lps ltak phone, zama ckp 'mama, tak nak kelantan, langkawi is better, ape ada kat kelantan tu. ade pokok kelape je byk2. huh! ' . so, abah ckp langkawi lah. tp lps tu, kak anis call blk dan die pakse ke kelantan. huhu. dh tak boleh nak buat ape la kn kalo org dh pakse. WAAAAA ! :'( so, flight ticket dibooking, and papa lan booking guesthouse beerbentuk banglo yg bole muat 4 family. sgt besa dan mewah ! ok2, habis cerita disini.
kemudian, bermulelah perjlnn kami ke kelantan pada hari sabtu 12hb jam 1.40 tgh hari. perjlnn mengambil ms dlm 50 minit. tididididit............. SAMPAI ! haha. 1st destination rumah kak anis. dan lain2. byk sgtla bende. mls nak story. pegi rantau panjang smpai zama collapsed. wakaka. sbbnye tak tahan panas , tak mkn pagi and tak tahan suasane bawu2 tu. hehe. cerewet kn? :P tp nak buat cmne, tak sengaje collapsed. hoho. nah amikla tgk gamba2 kami. tp tak byk ponn sbb takde camera. along cilok bwk gi muar. nak pinjam kak miza punye dslr die pulak gune. so yg ade videocam je. video bykla. tp dvd punye, tak leh nk upload. cmne nk CONVERT eh? TOLONG AJAR ! hehe.

ini ms br sampai umah mak ros and papa lan , mama pure2 baik bace surat khabar. wahaha.

tu mak ros and papa lan. dan yg tu kak anis. hehe. dulu ms kicik2, panggil die adik. haha

ha, lai lai lai ! pilih mak masing2. hahaha. takde lah. tu our mother. mama and mak ros. hehe. yg sebelah tu my granny. maktok. skang ni, family zama yg jage die. umo dh 80++ tp ms mampu berjln walaupun nyanyok la skit. hehe

ha tgk tgk. due pacek ni sbnrnye dh bosan menunggu due macek kat gamba sebelah tu shopping. hahaha. muke dah minyak2 smpai. kahkah

bapak2 dan anak2 perempuan mereka. wahaha. ni bosan la ni smpai takde keje nak posing je. abah tu mmg tak pasan camera. tp nnt kalo pasan, habisla muke die jd sewel skit mcm anak die ni. hehe

maktok and adik. tgkla adik. perasan ! hahaha


OK2 DAH TAMAT CITE KELANTAN WALAUPUN BYK LG STORY. HEHE. KITE CONTINUE CITE DI RUMAH PULAK YEEE .

teke ape di dlm ? HAHAHAH , jeng3 , ni nak tunjuk la ni. sabaq sattt
ya itu diaaaaaaaa . maxis broadband skali dgn hp nokia xp 5800 . weet weet ! heheh. mule2 ingat dh nak majuk dgn abah sbb die janji nak bli hp tp tak dpt2 lg. tgk2 die bwk blk broadband je kat umah. so, masam la muka, apa lg kn. haha. tup3! kua pulak lg satu beg kertas wane ungu bertulis nokia. ape bende eh tu? fahmi pun bwk kua. ha amik kau ! hp nokia yg kau excited sgt nak dpt sbb dh lame tak gune hp nokia. asyik2 sony ericson. lappy pun sony. sume bende sony, HAHA. kali ni nokia sudahh. mama jeles wow. tp die ckp takpe2, sbb stakat ni kakak good lg, KEHKEH. anak mama ni mmg good ponn, tp nakal je lah. :DD

muke tu excited lg pun takpe ! so, itula hp nye kwn2. lg besa dr tapak tgn zama yg mcm chipmunks ni. HEHE. hitam merah. weet weet ! :P HAHA
oklah kwn2, sbnrnye saye saje je mengupdate blog ni dgn mcm2 gaye dan cerite. berkongsi kegembiraan dan hidup tak slh kn? hehe. so, live ur life to the fullest !
p/s ; hp ni cpt habis bateri tau. so, sebagai pesanan, jgn bg adik2 atau abg2 korg asyik nak main game je keje. sbb game kat hp ni sgt seronok di main. hehe. selamat tinggal kwn2 ! saye nak ke giant beli stok mknn utk pulang ke hostel esok. mmah mmah ! :D

10 comments:

saifuddin hashim said...

ala. ada apa dgn hp tersebut. boleh sentuh itu skrin sahaja. cepat hbs bateri gitu. haha. XD

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

haha , sepul jeles tu sbnrnye. ckp je la kn kn kn ? bateri cpt habis kalo dimain game lah. poooraahhhhh !

izzatinadzri said...

wetwet. hp baru. zama muke happy je. heheh

D.I.T.T.O said...

aik..my name being mention there! haha..
seronok nye die pg kelantan kan..
smpai pengsan2..hahaha..
kimsalam maktok..

muka cukop excited dpt hp baru..
haha..dah tu bateri cpt hbs, bg adik men..
msg pun xbleh, haha..

fee.daa.oh said...

wow..pnjmm hp zama!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zaty ; senyuman x lekang di bibir. hihi :P

ditto ; eleh, suke sgt name die ade. name ade sbb u terlibat dlm story ni. hahahah. kalo x, xde la ye :P muke tu kalo bole nk excited lg tau. tmbh skit colourful2. br meriah. hahahaha

daos ; xleh pinjam. nk, kne bli. hihi

D.I.T.T.O said...

eley..xnak tlis nama i pun xpelah..
xheran lah,,huh!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha , pdhal touching tu. bwek bwek

feeqa said...

wowo! best :p

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hehe fqa lg best , camera baru. nk pinjam ! :P