FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Tuesday, September 22, 2009

1st and 2nd of raya .

mls nk cerite. tp ni la gamba2nye di raye yg pertame :)

so, ini la family2 zama :) seronok raya thn ni. tibe2 je sepupu sepapat jd happening mcm ni :D so, enjoy la kn. bj raya ni mmg panas. pukul 12 tgh hari, zama blk hotel trus tuka baju. wahaha. pukul 2 ptg dtg blk umah maktok dgn bertshirt sbb dh tak tahan panas. sorry mama :D
dan ini pule pd raya ke-2 iaitu pd family day keluarga tok hashim. die tu moyang zama :)

ini la yg terjadi bile dh lame tak jupe kn :D and for the 1st time family2 kami sgt happening. maybe sbb sume dh besa and ade identiti masing2. tp family zama mmg sgt havoc dan bangang sekali. haha. itu mmg tak dpt dinafikan. sbb tiap kali blk kg, hanye kitorg saje yg membisingkn rumah :D bahagienye kami sekeluarge. family dr 7 org dh jd 8 org sbb ade kak ira (bini along). lps ni maybe angah and fahmi. so kite wait and see. family zama akan jd 12 org suatu hari nnt. haha. so tata kalian ;) terima kasih kerana membace dan melihat. :) mmah !

Saturday, September 19, 2009

8 jam yg pjg :D

ok2 ni nk story ni . smlm kn betolak nk blk kg. sbnrnye, perjlnn pulang ke penang bermule pd jam 12.15 pg bute td. haha. dan kami smpai ke penang pd jam 8.30 pg td. lame gile kn ? haha . kebas kot bontot dlm kete. sbbnye jln jem. spjg jln kete byk and gerak perlhn. huhu . sahur pg td kat simpang pulai. kat kdai mamak tepi jln je. zama tak dpt mkn byk pun . nasebla tak pose . hihi . ;) so td ms smpai2 umah maktok, zama pesan kat mama bli roti nnt ye kalo jupe . lps tu mama blk dr kua, dptla zama mkn roti. hehe. best ! :D skang ni zama kat hotel najmir. zama tito kat sini sbb kat umah maktok terlalu padat dgn org . tak sanggup lah zama . hehe . dan ini la perjlnnye .. tak byk pon :D

ini ketike di petronas. diorang nk smayang suboh . zama melihat saje sbb *ehem2 ;)
ini setelah smpai di rumah maktok. yg kicik kat zama tu namenye tisya. anak kak yong. yg gamba sblah ni, nana namenye. mcm name nana roomate kesygn zama ! hihi :D die anak kak ana.
sekian utk hari ini . terima kasih :)

Wednesday, September 16, 2009

letih yg amat

16 september 2009. ha ini la nk cite ni . pg td dikerah bgn awal pg pukul 8.30 . sbbnye nk pegi shopping dgn si nana and yanie . elok jam hp bebunyi, yanie pun anta msj tnye dh bgn blum . haha . mcm tau2 je zama br bukak mate . hihi ;)
kemudian, bermule lah perjlnn zama ke kl menaiki klia transit. dr stesen salak tinggi ke kl sentral . adehh letih menunggu train sbb tetinggal train petame , so inilah kejenye di stesen erl seorg diri :P
*mate kalo bole nk bulat lg pun takpe . haha :DD

haha . okla sesmpainye di kl sentral, zama gi cocok duit kat atm. uuwwww zama jupe artis tau . haha siti nordiana yg br becerai tu . wakaka . die besame kwn2nye . mcm org kg je ? perghhh jht mulot aku ni ;P hihi maaf ye :D lps tu zama pun begegas amik lrt utk ke klcc . sbbnye si nana and yanie dh tunggu.

ok dh smpai klcc ! destinasi pertame vincci . yanie bli kasut :D

lps tu, besela kami merewang2 tak tentu hala. byk sgt tmpt kami msk. maafla gamba tak byk. sbb bile dh tgk brg, hp pun dh telupe :D sorryyyyy

kemudian, kami ke jln tar menaiki bas. perghh panas kot :D tp hujan pulak kat sane ms tgh cr anak tudung utk mama. hehe. akhirnye jupe. then, disbbkn yanie nk pegi ts, so kami pun mencr monorel. stesen terdkt ialah medan tuanku. tp jauh jugak bejln sbnrnye. huhu. hot hot tp takpe zama sgt bersaba harini walaupun dh terbli air mineral . hahaha. jln dan jln dan jln smpai penat :D


dan.... ini yg terbaik ms dlm monorel yg padat dgn org . haha . nmpk tak tepi zama yg pkai bj kemeje tu ? scandal terbaru tu. hahaha . *keling mane tah tu yanie dgn nana snap gamba zama. bingai punye bdk :P and zama bole pulak posing kat situ . hahaha.

Tuesday, September 15, 2009

di pagi hari .

adik kejut bgn tito sbb suoh ajar die bwat homework science . hehe . zama membuke mate dgn brat hatinye . lps tu, mate tak bole bukak . sbb ape ye ? sbb taik mate pnuh la kot . haha .
ini prangai lps dipakse bgn tito :D

kemudian, lps keje adik siap, zama menyambung game fav zama iaitu restaurant city ! yeahh dh level 23 tau tak. 24 hours zama on9 sbb game ni saje . wahaha . yanie & nana jgn jelesh ye sygg . nnt blk uia zama on9 restaurant zama lg . haha :P mesti diorg rase mcm nk maki hamun zama je . hehe . jgn la marohhhh. esuk kn kite nk gi shopping . hihi . mmah !

di tgh hari.

ini la pulak yg terjadi. rumah jd mcm butik raye . haha . mama la sibuk tempah bj byk2 . tanpa bitau zama . huhu . pg td die dgn fahmi or aunty suri kot pegi amik bj2 ni kat umah aunty sal . sume pun dh siap . tgkla keadaannye..

lps tu ade satu bj ni wane pink corak bunge2 . mmg sweet tp malangnye zama bkn pinky girl :D tp takpe lah . demi bj dan raye, zama try la jugak bj tu . front and back view :D haha .

di ptg hari.
zama bc kertas grammar yg madam bg sbb nk exam :D bc dan bc dan bc, kemudian zama ngantok . so bwk la msk si capang . sblum bwk die msk umah, zama main dgn die kat dlm sangkar . pastu br lps die main msk dlm umah . tgkla prangai die . mcm ruse msk kg . hyper gile nk mampos . kalah tuan die :D

sekian, terime kasih :)