FAVOURITE WORDS TO REMEMBER.

'A Fool Loses Tomorrow, Reaching Back for Yesterday'

Monday, December 28, 2009

stalker weet weet

ha ape nk story ni ? mule2 kite jgn story lg psl cite stalker ni. kite cite bwh2 skit. hoho. harini class kul 9 physics. plik btul harini mcm mane zama bole nantok dlm class physics, pdhal smlm tito awal jugak kn ditto ? HAHA. lps tu pegila class chemistry. ha amik kau blaja chemical bonding yg ms skula menengah. tp yg ini lg serabot jiwe, yg ms skula punye snang goreng kacang buncis je , HAHA. lps stgh jam blaja chemical bonding, ya itu DIAAAA zama tito lg. HAHA. lps tu, time madam suroh buat soalan die bg trus bgn and jwb. cewahhh hebat jugak sbnrnye sbb tgh2 tito trus bgn bole jwb soalan, HAHAH. bengong je kau zama

ni gadis2 yg rapat dgn zama kat class. ade la lg 2 3 ekor tak termasok dlm gamba ni. sorry ye kalian. hehe

HA sudah3 , kite tgk aktiviti ptg zama dan nana di dlm bilik pulak

MAK DAN BAPAK LAPTOP ! ape kate korg lihat gamba ni? comel kan ? hahaha. ni aktiviti ptg sbb nana die nk edit gamba2 die gune adobe photoshop jd die gune lappy zama. mcm2 die kerjekn gune lappy zama, pastu lappy die pulak. haha. dh mcm busy woman.


NI AKTIVITI DI MLM HARI LEPAS QUIZ 3 CHEMISTRY.

ha ape ape ? ni la keje kitorg lps jwb quiz. org kate release tension lah katekn, hehehe. mkn chicken chop, mee goreng pedas, french fries satu bakul ! HAHAHA. go go go mkn lg smpai gemok ye zama , weet weet. haha. act, ms ni naim tgh stalker someone. naim yg hujung skali blah kanan, bkn yg sblah zama tu ye, itu puterk. HOHO. abg 2nd year student menjd pilihan pd mlm ini. asalnye abg tu ialah bdk yg geng2 puterk interview kitorg ada task english haritu. pastu si naim ni berkenan pulak. katenye hensem dan comel. mmg ponn. HAHA. ni amik2 gamba ni sbnrnye abg tu ade kat blakang puterk. shazlin yg tukang amik gambanye. go go go sherlock holmes tonite ! HAHA. ha lps mkn2 and tgk abg2 tu blah, kitorg pun follow je smpai la kt dpn plaza. naim siap nanyi2 lg lagu dan sebenarnya. ngeng ! AHAHA tp sumpah lawak gila td. mcm2 lah yg terjadi lps quiz chemistry ni. ni sume akibat tekanan melampau. haha :P

p/s ; nk stalking org hati2 tau, jgn smpai kantoi. hehe

Sunday, December 27, 2009

glamorous

ye kwn2 kenapa topik kite hari ini glamorous ye ? sbb harini zama ke kenduri kawen umah kwn mama di anggun kota emerald, rawang. weet weet ! umahnye lawo design. tp dlmnye biase saje. tp okla :DD tp rawang panas. lps exam FIM pg td, along dtg amik utk ke kenduri. well, zama pkai bju yg diberi oleh aunty ros. bj liplap liplap bling bling , HEHEH . tgk dlm gamba mmg tak nmpk glamor , tgk la dpn2. mcm mak datin dh aku. HAHA , ha tgk tgk gamba2 yg tak bape byk ni.
pengantin pengantun di atas bj wane hitam , anggun wowowowow :p
yg 4 ekor kat bwh ni anak dara pilot2 MHS. HEHE. dr kiri KAK ATIN, KAK BELL, KAK ANIS, KAK MANJE. haha tibe2 nk jugak kak manje. takde lah, MANJE saje ok ! diorg sume dh berumur 20 thn dh nk msk 21, zama br 18 weet weet muda lg. haha.

ha lai lai lai promote kak angkat dgn kakak ipar. yg bj kuning oren tu tak bole la nk lai lai sbb die tu payah sikit , HOHO . manje tinggi dr kak anis , HOORAYYY ! jgn mrh yeeee :D (buat muke comel smbil kedip kedip mata ni) kak ira prut dh bobonch maksudnye boncet , hehe. dh bape bln tah , due date nak beranak bln 3 nnt . dh tak lame dh zama nk jd macek. tp anak along tak bole panggil zama macek. never never ever ! so panggil la aunty manje , kehkeh. tak sedor diri dh nk msk 19 thn . 25 nnt dh nk kne kawen kalo ade org nak la, kalo tak nak no hal je bole je membujang smpai tua jaga mama jaga abah lg best dpt pahala kan :)) ish ape melalut ni , kembali ke pd topik asal ye. lihat gamba seterusnye..

ni saja la ni kaco pengantin mkn pdhal tringin tgk lauk pengantin , rakus btul nk mkn je keje kau zama . bdn leper cmtu jugak , apooodaaaaaaaa

ini yg terbaek dr dua adik beradik angkat ni . kak anis pose maut sehhh ! HAHA gamba ni saje pi pecah masok rumah cina mana tah ,dia br beli so cilok masok dlm sbb nak tgk design kat dlm rumah die cmne, kehkeh. kat pintu pun jd kn? :P

mak bapak kami . tgkla ade muke adik kat tgh2 tu. die saje menyibuk je tu. haahahha , papa lan siap tunjuk penumbuk lg kat dia haha
p/s ; kenduri nnt pakai sempoi2 je tau. se'eh je pkai glamour2 ni, hehe

Thursday, December 24, 2009

booth booth festiven

ha helo hai apa kaba ? HEHE. saje je melalut sat , jgn mrh naaa :P harini kene jaga booth festiven. HAHA. class fizik harini sgt cool. sir mohd nor excited semcm. musykil jugak kenapa dgn die harini. so blaja dan blaja lah smpai kepala sakit. lps habis class kul 4 , trus ke dpn engin dept utk jaga booth festiven. dtg2 je kat situ bknnye ade ape pun. HAHA , ade yg nk register utk jd committee tp tak jd and bemcm manusia lah. tp yg pasti sgt boboboboboSAN ! huh ! takpe lah , at least dpt gak berkenalan dgn committee yg same dgn zama. zukrish dan hafiz. rakan penjaga booth zama. WEE WEE~
dingdong dingdong ! HA tgk la bkn ade sape pun kn ? HAHA , ni saje la ni poyo2 gedik amik gamba sbb nk mskkn dlm blog utk cerita hari khamis. harhar . cube tgk wane bj zukrish dgn hafiz, mcm sepadan kn? hihi , jgn mrh ye :P and gamba seblah tu , tgkla zama. cehhh cehh cehhh konon2 lyn para tetamu yg ada. dgn kaki tekangkangnye , tak senonoh benor pompuan ni. HAHA
p/s ; tlg jgn kangkang dpn org ramai ye , tak senonoh =p

Wednesday, December 23, 2009

sape gelak nampak gigi , hilang tenaga batin ?

HAHAHA , mesti korg mcm tertanye2 kenape topik kali ni ialah "sape gelak nampak gigi, hilang tenaga batin". alkisahnye begini , pg2 buta bgn pegi class physics yg sepatutnya takde pun harini. tibe2 je sir nk buat class. so, pegi je lah. wee~ lps tu jam 9 pg, ke class chemistry . dlm class tu , dh lentok2 nantok. gula gula RICOLA takde effect pun ? sedih.... tak phm ape yg madam ajar. isnin dpn dh nak quiz. kene bg berjaya ni kali ni. WAHAHA . ok2 kembali ke topik asal . lps habis je class chemistry , zama ke klinik utk amik ubat mata bengkak dan ketumbit. doktor gatai pegang muke zama. HAHAHA . ok2 lps tu dpt ubat antibiotik yg byk gile and die suroh habiskan, then dpt ubat mata. ish3. leceh ! HUHU. kemudian, perjalanan ke class fim bermula. go go go ! AX205. WEET WEET. msk2 je ustaz dh ade. pastu perli2 sbb smlm zama tak dtg class. haha. takpe2 sambung cite psl topik kite di atas. ceritanya begini. seorg bdk lelaki yg tak dikenali namenye menyoal ustaz "ustaz, nafsu ade byk jnis eh? ni kat buku ni ade tulis 4 jnis. cube explain skit". ha dan kemudian ustaz pura2 tak tahu. ceyt , pdhal die tahu. HAHA. 5 minit kemudian die cerita. nafsu plg teruk ialah NAFSU AMARAH . kedua tah ape dan smpai la yg keempat. ustaz kate sape yg ngaku diri die takde nafsu maknenye die bkn manusia. HAHA. so dan2 la sume nk ngaku ade nafsu tp nafsu yg mana satu tu kn? HAAAA itu yg menjd tanda tanya tu. HAHAHA. beberape ketika kemudian, ade seorg lelaki lg menyebut "USTAZ ! SAPE GELAK NAMPAK GIGI, HILANG TENAGA BATIN" . entah kenape ayat itu diajukan msh menjd persoalan di kepala kami semua. HAHA. lps tu sume gelak cover2. slps hampir sejam lbh berckp mengenai topik syirik, kami pun menyambung kpd topik nafsu dan tergelak terbahak2 mcm byk kahak. HAHAHA. lps tu once again ustaz sbut ayat di atas tu ! habis satu class riuh rendah. ape nk jadi la ni. ustaz dan anak murid same gila. HAHA. seronok bkn, bila dpt ustaz yg sporting dan cool ? :) ok sudah3 !
KITE CONTINUE CERITA PD JAM 2 PTG DI CLASS LISTENING & SPEAKING PULAK YE.

harini tugasan yg perlu dibuat ialah presentation ttg interview yg kami buat smlm tu. zama's group present last sekali. HEHEHE. saje kasi gempak. tp ms nk psg kat projector , tibe2 bende yg tak diingini berlaku. projector tak dpt pancarkan gamba dr laptop vaio puteh kesygnku ini. sob2... :'( tapi tak mengapa , dgn bermcm ikhtiar yg zama buat, akhirnye zama decide utk tunjuk through the laptop je, tak pyah la gune projector kn. lgpun speaker ade. kuat gila suara zama gelak dlm video tu. HAHA. tididididiiit.................. habis present. HEHE. then ade la beberapa comment dr classmates and miss hartini. HEHE. presentation terbaik harini ialah dr zama and the geng ! cantekkk lah ! HAHAHA. before presentation dijlnkan, ni aksi kami yg bengong dan poyo skit =P

ha amik kau ! ni video saje main2 dlm class td. class gulap gelita. HEHEH
p/s ; sape rase nak merapu, baik merapu je. :P

Tuesday, December 22, 2009

mate bengkak !

hai kwn2 , harini, alkisahnye mate zama bengkak tibe2. bgn pg kul 9.20 nk pegi class arab. so pegi la ke class. smpai2 class ustaz dh mengajar, HEHE. beberape minit lps tu, mate zama sakit. entah la kenape. rase cm mate ni kne tekan. SAKIT SGT ! tp takpe lah, teruskan je class arab mcm biase. jam 12 lbh tgh hari, zama pegi bli mknn dan pulang ke bilik. lps mkn, tito jap. around 1.45 tgh hari, bgn tito tgk2 mate dh bengkak. so, zama pun msj la farina bitau tak pegi class fim today sbb tak tahan mate skt. then i continued to sleep again. sdar2 je dh pukul 4 ptg. and bgn2 je ade msj from enginius suroh jage booth. STUPID ! i've told u that i'll take turn kat booth tu on thursday, not tuesday. ckp tak serba bikin. information bg tak btul. then dgn panas hatinye, zama pun sound la blk kn. sound sound sound dan sound , akhirnye die cume bls "affirmative". itu menganjeng ke takot ? HAHHA. lantak lah, yg penting padan muke kau. :D ptg kul 5 pegi class dgn berkaca mata. sume heran apsal minah mate bulat mcm ikan buntal ni pkai spectacles tibe2 kn? HAHAHA, haaaaa , sbbnye mate zama skt la ! HOHO. mlm ni lg, ada class physics. caim sorg je tak dtg rasenye sbb die ada class chemistry. after class, zama and the geng pegi ambush some brothers and sisters kat uia ni. HAHAA. actually, tu utk our presentation utk listening & speaking class. topic yg kitorg kne soal ialah WHAT CHARACTERISTICS IN A GIRL THAT U WANT TO BE UR FUTURE WIFE? haaaa , jwbla kwn2. kami record muke sekali tau. hahaha. kesian diorg ni yg kne dgn zama and the geng. tp kn....... ape2 pun mate zama harini sgt sakit. dan naseb zama pd hari selasa 22 DISEMBER 2009 ni mmg malang. mcm2 berlaku. sedih. :'(
p/s ; korg lainkali jgn intai org berak tau kalo tak nak mata ketumbit. HAHA

Saturday, December 19, 2009

amik kau !

setelah semiggu lbh2 tak update, ni nk update la ni. kehkeh. bermule cuti pd khamis yg lps iaitu 10hb disember , lps exam physics , terus pulang ke rumah sbb sume org suroh blk. hoho. harini dh 19hb, hari sabtu. esok dah nak kne blk UIA pj :( sedihnyeeeeeeeee . perjlnn hidup bermule dr hari khamis lps apabila setibenye zama smpai di rumah , abah tanye 'where do u wanna go for this holiday? choose ur destination, i book the flight ticket and hotel'. WAHH3 ! itu satu durian runtuh yg tak dpt ditolak. kiki ;) so dgn lajunye mulot kate ' KOTA KINABALU atau..... mane2 di SABAH dan SARAWAK'. hehe. so, abah and fahmi do their searching on flight tickets and hotel. tp kn... malangnye , semua tiket and hotel sudah habis dibeli oleh org lain. so, zama agak terkilan dan sedih disini . sobb2 -_-' nak pegi ke overseas , passport pulak tah kemane. hoho. so, lps tu zama diam je and biarkan mama pulak pilih destinasi. dan semestinye jwpn mama LANGKAWI ! sbb die suke shopping. tak habis2 dgn pinggan mangkuk die vantage bunge2 tu. poning eden . hehe. then , die kate kelantan pulak tp abah kate kelantan banjir kot. so, utk kepastian, mama call mak ros and papa lan and kak anis yg tinggal disane kerane bekerje. hoho. so mak ros ckp kelantan dh tak hujan, marilaaaa. ha amik kau ! dh tak hujan , and aku kne la pegi ke kelate yg aku kurang berkenan skit tu. hehe. lps ltak phone, zama ckp 'mama, tak nak kelantan, langkawi is better, ape ada kat kelantan tu. ade pokok kelape je byk2. huh! ' . so, abah ckp langkawi lah. tp lps tu, kak anis call blk dan die pakse ke kelantan. huhu. dh tak boleh nak buat ape la kn kalo org dh pakse. WAAAAA ! :'( so, flight ticket dibooking, and papa lan booking guesthouse beerbentuk banglo yg bole muat 4 family. sgt besa dan mewah ! ok2, habis cerita disini.
kemudian, bermulelah perjlnn kami ke kelantan pada hari sabtu 12hb jam 1.40 tgh hari. perjlnn mengambil ms dlm 50 minit. tididididit............. SAMPAI ! haha. 1st destination rumah kak anis. dan lain2. byk sgtla bende. mls nak story. pegi rantau panjang smpai zama collapsed. wakaka. sbbnye tak tahan panas , tak mkn pagi and tak tahan suasane bawu2 tu. hehe. cerewet kn? :P tp nak buat cmne, tak sengaje collapsed. hoho. nah amikla tgk gamba2 kami. tp tak byk ponn sbb takde camera. along cilok bwk gi muar. nak pinjam kak miza punye dslr die pulak gune. so yg ade videocam je. video bykla. tp dvd punye, tak leh nk upload. cmne nk CONVERT eh? TOLONG AJAR ! hehe.

ini ms br sampai umah mak ros and papa lan , mama pure2 baik bace surat khabar. wahaha.

tu mak ros and papa lan. dan yg tu kak anis. hehe. dulu ms kicik2, panggil die adik. haha

ha, lai lai lai ! pilih mak masing2. hahaha. takde lah. tu our mother. mama and mak ros. hehe. yg sebelah tu my granny. maktok. skang ni, family zama yg jage die. umo dh 80++ tp ms mampu berjln walaupun nyanyok la skit. hehe

ha tgk tgk. due pacek ni sbnrnye dh bosan menunggu due macek kat gamba sebelah tu shopping. hahaha. muke dah minyak2 smpai. kahkah

bapak2 dan anak2 perempuan mereka. wahaha. ni bosan la ni smpai takde keje nak posing je. abah tu mmg tak pasan camera. tp nnt kalo pasan, habisla muke die jd sewel skit mcm anak die ni. hehe

maktok and adik. tgkla adik. perasan ! hahaha


OK2 DAH TAMAT CITE KELANTAN WALAUPUN BYK LG STORY. HEHE. KITE CONTINUE CITE DI RUMAH PULAK YEEE .

teke ape di dlm ? HAHAHAH , jeng3 , ni nak tunjuk la ni. sabaq sattt
ya itu diaaaaaaaa . maxis broadband skali dgn hp nokia xp 5800 . weet weet ! heheh. mule2 ingat dh nak majuk dgn abah sbb die janji nak bli hp tp tak dpt2 lg. tgk2 die bwk blk broadband je kat umah. so, masam la muka, apa lg kn. haha. tup3! kua pulak lg satu beg kertas wane ungu bertulis nokia. ape bende eh tu? fahmi pun bwk kua. ha amik kau ! hp nokia yg kau excited sgt nak dpt sbb dh lame tak gune hp nokia. asyik2 sony ericson. lappy pun sony. sume bende sony, HAHA. kali ni nokia sudahh. mama jeles wow. tp die ckp takpe2, sbb stakat ni kakak good lg, KEHKEH. anak mama ni mmg good ponn, tp nakal je lah. :DD

muke tu excited lg pun takpe ! so, itula hp nye kwn2. lg besa dr tapak tgn zama yg mcm chipmunks ni. HEHE. hitam merah. weet weet ! :P HAHA
oklah kwn2, sbnrnye saye saje je mengupdate blog ni dgn mcm2 gaye dan cerite. berkongsi kegembiraan dan hidup tak slh kn? hehe. so, live ur life to the fullest !
p/s ; hp ni cpt habis bateri tau. so, sebagai pesanan, jgn bg adik2 atau abg2 korg asyik nak main game je keje. sbb game kat hp ni sgt seronok di main. hehe. selamat tinggal kwn2 ! saye nak ke giant beli stok mknn utk pulang ke hostel esok. mmah mmah ! :D

Friday, December 11, 2009

digdong dingdong

ha , ni nk cerite seminggu yg lalu di cfsiium. ape kemende tu ? HAHA , itu centre for foundation studies uia. HAHA (bebangge pulak *bengong) :D harini friday kn? ha, friday lps dh start examination week. zama start dgn english pd hari jumaat, arab pd hari sabtu, chemistry pd hari ahad. bapok ah ! direct gile kn ? mmg agak nk pengsan la zama ms tu. tp.... dlm nk pengsan 2x tu, sempat lg pegi meronggeng ke mid valley lps exam arab. kahkah. dan pulangnye ke hostel pd mlm hari. pdhal esoknye nk exam chemistry jam 2 ptg. TIDIDIDIT...... exam pun selesai utk 3 sucject.
hari isnin , segalenye berjln seperti biase. class msh ade and kne pegi. tp zama sgtla mls. tp zama tepakse jugak pegi. HAIH , apa psl byk sgt tapi2 ni? HAHA. isnin tu ade quiz 2 physics. amik kau ! dgn tak studynye. pg2 bute gi class naseb baik sir mohd nor mood cantekkkk punyaaa. die bg bc buku utk 5 minit. HAHA. aku pun bc punye bc. tp pdhal, jwbnye hancur jugak. soalan forces berbelit2. tak gune betul :'( di ptg hari, zama ade 'MARI MENGAJI' ! HAHA , bknlah, actually tilawah class. tp dikire blaja mengaji n tajwid la jugak. tp, zama tak ingat dh name2 tajwid. tau bc je. HEHE, malu2 -.-' ni ha, nk tgk sgt muke zama mengaji dan serius? nah2 , tgk lah :P
HA, tgk2. muke si zama dan kwnnye si puterk sdg blaja alquran. kehkeh. 'marilah mengaji , lalalalala' , ustaz zamri MARI MENGAJI channel 9 tu hensem. agagaga ;)
gamba ni sbnrnye nak bitau, kalo anda tgk btul2 ke lua tingkap, anda perasan tak bahawe suasananye seperti di overseas ? HAHA , actually saje berangan dgn puterk aritu konon2 nk study kat overseas. cewahhh , agagaga :DD

HEHOHHEHOH , tah ape kemende la tu. HAHA , selase mlm ialah preparation nk buat presentation dlm class listening & speaking miss Hartini. tajuknye , EFFECTS OF ALCOHOLISM. tunggang teblk jugak la bontot zama dlm bilik ms tu sbb nk tampal menampal, tulis menulis, lukis melukis sume tu. HEHEH , dan akhirnye siap jugak. tgkla katun2 yg zama lukis. :D lawak lawak
gamba pertama : itu ialah coffin dan ade org sdg menangis di hujungnyee.
gamba kedua : itu ialah gamba menggantung diri kerana gile.
gamba ketige : pembaziran duit.
gamba keempat : tajuknyee ialah effecrs of alcoholism.
gamba kelime : itulah keseluruhannye setelah siap.

HAHA, tak berape nk molek kn ? cincai sajjaaa laaaa . HEHEH

hari rabu ialah hari pembentangan. maafla ditto si dettol , membe i tak record and amik gambo ponn. ini je yg ade. HAHAH
hari khamis, pg2 bute lg zama dh missed class. wakaka. takpela kan , satu class je ponn. HEHE, lps tu class arab ponn ponteng skali. gagaga :D maaf ustaz! ni sume gara2 exam fizik. sumenye dh jd mls. hehe. cewahh , slhkn fizik pulak. kalo sir mohd nor bc ni, mahu nye disembelih zama. aagagag :DD